Obavijesti

Sport

Komentari 9

Devetorica u petak za Zagreb; trening snimaju sa 16m visine

Devetorica u petak za Zagreb; trening snimaju sa 16m visine
4

Većina mladih igrača u petak će zaigrati protiv Orijenta, a onda krenuti put Zagreba. Razlog? Dinamo u nedjelju odlazi u Englesku na dvoboj Premier League International Cupa protiv Leicestera...

VIDEO

Ulaskom u novi radni tjedan, igrači Dinama ušli su i u novi ciklus priprema. Trenira se intenzivnije, odmor između vježbi sve je kraći. Nogometaši Dinama s time nemaju problema, svi rade "ko' po špagi", trener Nenad Bjelica je i više nego zadovoljan. U ponedjeljak su u hotelu ostali tek Ademi, Atiemwen i Moubandje koji je osjetio zatezanje ligamenata mišića, Kulenović je na terenu radio po posebnom programu, a svi ostali bili su u punom pogonu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dinamo na pripremama u Rovinju 2020. 00:40

- Moubandje? Ma s njima nije ništa ozbiljno, osjetio je neko zatezanje ligamenata u koljenu, već u uotrak će biti na treningu. Atiemwenu je upaljena tetiva, on svakog dana, baš kao i Ademi radi naporno, ali rade u teretani - miran je Bjelica

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jutarnji trening s tribina su popratili i klinci iz rovinjskog dječjeg vrtića Neven, u nekoliko navrata i skandirali 'modrim' nogometašima. Iza njih smjestio se analitičar Jasmin Osmanović koji sa sofisticiranom kamerom snima svaki trening Dinama na ovim pripremama. Jasmin Osmanović sve snima kamerom koja se može podići i do 16 metara visine, a u Maksimiru su je nabavili još 2013. godine za šest tisuća dolara.

Kako ta kamera snima s određene visine, sve je pregledno i čisto, a poslije svakog treninga Osmanović i pomoćni trener Poms kroz pet-šest minuta naprave kraći sažetak treninga. Svaka aktivnost dinamovaca ove (kao i prošle) sezone pohranjena je na poseban disk, u svakom trenutku stručni stožer može provjeriti što se i kako kojeg dana radilo. Igračima je dobro došlo malo slobodnog vremena (subota navečer i nedjelja), napunile su se baterije, pa se sada na treninzima ide 'sto na sat'.

- Prezadovoljan sam, svi guraju kako treba i dobro rade. Dečki su angažirani, a ovi mladi ničime ne zaostaju za seniorima. U petak će opet većina tih mladih igrača dobiti priliku, jer ih poslije te utakmice šaljemo za Zagreb, oni će putovati u Englesku gdje Dinamo očekuje dvoboj s Leicesterom u Premier League International kupu. Tamo će ići njih devetero; Josipović, Kim, Gvardiol, Šutalo, Franjić, Krizmanić, Marin, Ćuže i Baturina - kaže Bjelica.

Od mladih će tako do kraja priprema ostati tek Marko Đira (suspendiran za utakmicu protiv Leicestera), Robert Mišković i mladi vratar Faris Krkalić.

Nenad Bjelica, priznaje i sam, ne razmišlja o nekim novim igračima, eventualnim pojačanjima za nastavak sezone...

- Ma ne, nema potrebe za novim igračima. OK, ako nam iznenada ode neki stožerni igrač, već imamo neke opcije u glavi, razmišljamo i o tome. Ali, dobro smo popunjeni na svim pozicijama, imamo i velik broj mladih igrača na koje možemo najozbiljnije računati. I dok god je kod nas ovakvo brojčano stanje, nema nikakve potrebe za novim igračima - završio je Bjelica.

Pokretanje videa...

02:04
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu