Obavijesti

Sport

Komentari 1

Dilaver: Fenomenalan osjećaj, o ovome ćemo pričati svojoj djeci

Dilaver: Fenomenalan osjećaj, o ovome ćemo pričati svojoj djeci
1

Zadovoljni smo, htjeli smo staviti šlag na tortu da ovo riješimo kako treba, ali eto. Nije bilo loše, imali smo dosta prilika. Nismo primili gol, zadovoljni smo. Sad se idemo pripremiti za Hajduk, kaže Emir Dilaver

VIDEO

Dinamo je u posljednjoj utakmici grupne faze Europske lige remizirao s Anderlechtom (0-0), ali nemaju za čime žaliti. Europsko proljeće je tu i imaju dovoljno vremena da isprave greške.

Svjesni su toga i igrači koji su zadovoljni ishodom utakmice, a sad se okreću Hajduku.

Pokretanje videa...

02:16

Igrači su zadovoljni, do proljeća trebaju poraditi na realizaciji

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dinamovci nisu odigrali napadačku utakmicu za pamćenje, ali je zato obrambeni segment igre protiv Anderlechta bio na razini.

- Zadovoljni smo, htjeli smo staviti šlag na tortu da ovo riješimo kako treba, ali eto. Nije bilo loše, imali smo dosta prilika. Nismo primili gol, zadovoljni smo, još sad imamo i Hajduk pa se idemo dobro pripremiti za to - rekao je nakon utakmice Emir Dilaver.

- Kad potvrdiš europsku grupnu fazu bez poraza to je fenomenalno. Nemam riječi, sjećat ću se ovoga zauvijek i pričat ću to djeci - dodao je Dilaver nakon posljednje utakmice grupne faze protiv Anderlechta.

- Remi je više radi nas jer kad smo bili u dobrim prilikama uvijek smo malo pogriješili ili nismo šutali kao što to radimo inače. Oni ništa nisu imali, vidjela se volja, dobro smo išli, ali ova završnica nije bila dobra - rekao je Mislav Oršić.

POGLEDAJTE VIDEO

Pogledajte što kažu akteri utakmice između Dinama i Anderlechta (0-0) na završetku sjajne grupne faze Europske lige na Maksimiru Reporter: Josip Tolić

Objavljuje 24sata Sport u Četvrtak, 13. prosinca 2018.

Dominik Livaković nije imao previše posla, ali je vrhunski reagirao na neugodan udarac Kayembea vanjskim dijelom kopačke i spasio Dinamo od moguće neugodnosti. 

- Anderlecht se pokazao puno tvrđim nego u Belgiji. Sad smo imali neke poluprilike, ali nije bilo to to. Imali su igrače koji su se htjeli dokazat, dobro su odigrali prema naprijed, ali većina toga se događala na sredini terena.

Na tribinama Maksimira bio je i hrvatski izbornik Zlatko Dalić što je sigurno bila motivacija Bruni Petkoviću koji se u zadnje vrijeme sve češće spominje u kontekstu 'vatrenih'. 

- Naravno da je ovo nešto pozitivno jer se nije dogodilo dugo godina. Znali smo kakvu snagu i potencijal imamo tako da smo bili sigurni u svoje kvalitete i svima smo pokazali da vrijedimo. Što se mene osobno tiče, ovo je jako pozitivno. Kompaktnost je ta koja nam je dozvolila da primimo jako malo pogodaka i i imamo dobru bazu za kontre i polukontre. nije da smo ušli prerezerviran u utakmicu nego su oni bili dobri iza lopte. Odigrali smo i mi perfektnu utakmicu od iza, ali nismo iskoristili svoje prilike - rekao je Petković.

Slijedi derbi s Hajdukom, pa odmor

Dinamovci imaju dva dana za predah, a onda ih očekuje posljednja utakmica polusezone kad im u goste dolazi Hajduk. 'bili' su miljama daleko od 'modrih', ali najveći hrvatski derbi uvijek ima posebnu čar.

- Pet utakmica bez poraza u Europi, teško smo to mogli zamisliti. U Kupu smo prošli, u prvenstvu imamo veliku prednost. Idemo se oporaviti i odigrati najbolje što možemo protiv Hajduka - rekao je Livaković, a dodao Petković:

- Sigurno da su nam sve misli uperene prema Hajduku, sad razmišljamo o njima. Doći ćemo pripremljeni i pokazati im zašto smo prvi, da to nije slučajno. Derbi je derbi. Kako god da su oni u nekoj negativnoj fazi, uvijek su opasni. Pripremit ćemo se maksimalno i mislim da smo kvalitetnija momčad, ali ako ne idemo 100% to nam neće ništa donijeti.

Kad je ždrijeb Europske lige i koga sve Dinamo može izvući?
Kad je ždrijeb Europske lige i koga sve Dinamo može izvući?

- Ljuti smo što nismo pobijedili na Poljudu, zato ih sad čekamo ovdje. Tu nam neće moći krast vrijeme bakljama i ne znam čime, vidjet ćemo ih pred našim navijačima - zaključio je Dilaver.

Utakmica protiv Hajduka igrat će se u nedjelju, 16. prosinca, s početkom u 15 sati i 30 minuta na Maksimiru, a nakon toga ždrijeb šesnaestine finala Europske lige koji će se održati u ponedjeljak, 17. prosinca, u 13 sati u francuskom Nyonu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener