Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dillashaw out bar godinu dana, još se čeka odluka USADA-e...

None Foto: Instagram

Dan nakon što je predao svoju titulu u bantam kategoriji, TJ Dillashaw je dobio i prvu kaznu od Komisije u New Yorku. Suspenzija je na godinu dana, a službena potvrda trebala bi doći u popodnevnim satima

Ugledni novinar Ariel Herwani objavio je informacije prema kojima je donedavni prvak u bantam kategoriji TJ Dillashaw od njujorške komisije suspendiran na godinu dana. No, ta informacija ne znači puno jer se još čeka odluka USADA-e koja ima konačnu riječ o duljini suspenzije, prenosi Fight site.

Američka antidopinška agencija rigoroznija je u svojim odlukama, a ukoliko se ne radi o iznimci, Dillashaw će biti kažnjen s minimalno dvije godine kazne. Postoje i iznimke kao što je to bilo u slučaju Jona Jonesa koji je radi 'viših interesa' za svoju doping aferu dobio 15 mjeseci kazne.

Podsjetimo, nije poznato o kojoj se vrsti dopinga radi u slučaju Dillashaw, ali njegov čin nakon optužbe mogao bi ukazivati na to kako je riječ o ozbiljnom prekršaju. Podsjetimo, Šampion u bantam kategoriji sam je javnosti objavio kako su ga USADA i NYSAC informirali o 'netipičnom rezultatu doping testa s posljednje borbe'.

- USADA i NYSAC su me informirali o netipičnom rezultatu doping testa uoči moje posljednje borbe. Riječi ne mogu početi ni opisivati koliko sam razočaran u ovom trenutku. Vas, moje navijače, molim da shvatite kako radim sa svojim timom da otkrijemo što se dogodilo i ovu situaciju razriješimo što je prije moguće - napisao je borac pa dodao:

- Zbog fair-playa, a iz respekta prema svim mojim konkurentima informirao sam UFC da dobrovoljno predajem svoju titulu dok se bavim sa novonastalom situacijom. Svima vama unaprijed hvala na potpori - objavio je TJ Dillashaw.

Komentari (2)
  • Jones se pika legalno pa nikom nista

    21. 3. 2019,   23:11