Obavijesti

Sport

Komentari 23

Dina je plivala za svog Diksija: Znam da gledaš svaki zaveslaj

Dina je plivala za svog Diksija: Znam da gledaš svaki zaveslaj
1

SVAKA ČAST Dina Levačić postala je tek 67. na svijetu koja je preplivala kanal Tsugaru u Japanu. Trebalo joj je više od sedam sati. Preplivala je četvrti od sedam velikih maratona

VIDEO

Ogromni valovi, morske struje, nevrijeme i morski psi. To su nedaće s kojima se Dina morala suočiti dok je plivala kroz 31 kilometar dugačak kanal Tsugaru, između otoka Honshua i Hokkaida. Kanal spaja Japansko more i Tihi ocean.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:21

- Kanal se pokazao zahtjevan, kao što je i najavljeno. Na samom početku, prvih par sati, bili su umjereni valovi, no kad smo izašli na otvorenije more, postali su veći i neugodniji - rekla je Dina.

Morala se suočiti s jakim frontalnim vjetrom i ogromnim valovima. Srećom, kapetan broda izveo je nekoliko sjajnim manevara i tako uspio olakšati Dini da nastavi plivati.

- Imali smo super kapetana, koji je namještao brod tako da me zakloni od valova, da na plivanje što manje utječe vjetar i ogromni valovi. Odradio je veliki dio i puno mi olakšao. Na kraju sam nakon sedam sati i trinaest minuta plivanja stigla do Hokaida - rekla je Dina.

Zahtjevni kanal Tsugaru preplivalo je tek 66 ljudi, Dina je postala 67. Bio joj je to ukupno četvrti od sedam svjetskih plivačkih maratona. Za osvajanje svih sedam nedostaju joj tri. Preplivala je kanal Catalina, La Manche, Molokai i Tsugaru, a još joj nedostaju Sjeverni kanal (Irska-Škotska), Gibraltarski tjesnac i Cookov kanal (Novi Zeland). Naravno, svaki maraton, pa i ovaj u Hokaidu, Dina nekom posveti.

- Svome Diksiju i maci Eli. Ali i svim životinjama koje još čekaju na topli dom.

Diksi je pas kojeg je Dina udomila iz azila, a kojeg, nažalost, više nema.

- Od trenutka kad su se naši pogledi u azilu sreli, znali smo - on je taj. To malo žuto klupko unijelo je veselje u naš dom. Godinu dana imao je samo jedno uho podignuto i često smo se pitali hoće li ikada podignuti i drugo, jer je smiješno izgledao. A kad ga je podigao, svaki naš dolazak autom je čuo, iako smo bili daleko od njegovog pogleda. Sad je balkon prazan, nema nas tko dočekati, tuga u srcu, tuga u oku. Pružio nam je 14 godina i 3 mjeseca bezuvjetne ljubavi, a samo je prožvakao jedan mobitel i jedne plivačke naočale. Bio je neokrunjeni kralj kauča. Znam da me gledaš u svakom zaveslaju - napisala je Dina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu