Obavijesti

Sport

Komentari 1

Dina Levačić rasturila Molokai: 'Ni meduze mi ništa ne mogu'

Dina Levačić rasturila Molokai: 'Ni meduze mi ništa ne mogu'
7

Inače, posada broda Stelina Maris se pokazala izuzetno profesionalna, zadivili su nas svojim poznavanjem pomorskih vještina, rekao je Dinin otac Mladen

VIDEO

Splitska dugoprugaška plivačica Dina Levačić postala je prva Hrvatica koja je preplivala Kaiwi (Molokai) kanal na Havajskom otočju.

To je jedan od mitskih podviga u svijetu daljinskog plivanja.

Dina Levačić preplivala kanal Molokai: Trebalo joj je 13 sati
Dina Levačić preplivala kanal Molokai: Trebalo joj je 13 sati

Na samoj plaži gdje je Dina startala sa otoka Molokai, vrijeme je za oceanske uvjete izgledalo gotovo idealno. Međutim, već nakon sat vremena, digao se vjetar i valovi koji su do sada bili samo normalni oceanski su se digli na visinu od 3 metra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dina je dobro to sve podnijela sve do petog sata plivanja kada je upala u veliku skupinu meduza koje su je dosta opekle. 

Nekoliko minuta je trebalo da se sabere od šoka i boli, a onda je krenula dalje. Bilo je još susreta sa meduzama ali svaka sljedeća ju je sve manje boljela jer se na neki način navikla.

Kada je svanulo, vidjela je i nekoliko morskih pasa koje joj nije bilo ugodno vidjeti, ali osjećala se sigurno jer je pored nje stalno bio kajakaš koji je vukao napravu koja emitira elektromagnetske valove koji tjeraju morske pse.

Posljednji sat pred izlazak na otok Oahu je bio posebno težak zbog odabira mjesta za izlazak iz mora.

U tome su je navodili članovi prateće posade iz Honolulua.

- Inače, posada broda Stelina Maris se pokazala izuzetno profesionalna, zadivili su nas svojim poznavanjem pomorskih vještina - rekao je njen otac Mladen.

Nakon svega, Dina se vratila na navedeni prateći brod, pobrojala mjesta gdje su je opekle meduze i sa smiješkom podijelila svoje zadovoljstvo na društvenim mrežama.

Postala je ukupno 65. osoba koja je uspjela preplivati 42km izuzetno nemirnog mora prepunog meduza i morskih pasa. Završila je navedeno preplivavanje za 13 sati i 7 minuta i time postigla drugo najbolje vrijeme među ženama na listi svih koje su preplivale navedeni kanal.

Preplivavanje je počelo u ponedjeljak 28. 8. 2018. u 18:20h po havajskom, tj. u utorak u 6:20h po hrvatskom vremenu.

Sljedećih nekoliko dana do povratka u Split, preciznije Mravince, provesti će u zasluženom odmoru na otoku Oahu. Vraća se skupa sa roditeljima u ponedjeljak 3.9.2018. letom koji dolazi iz Zagreba u 22.50h.

VIDI OVO! KVIZ: Koliko dobro poznajete nogomet?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener