Obavijesti

Sport

Komentari 20

Dinamo bez 'pola momčadi', a Bišćan je uspješniji od Bjelice

Dinamo bez 'pola momčadi', a Bišćan je uspješniji od Bjelice
1

Hrvatski Superkup vraća se nakon 2014. godine i pobjede Rijeke nad Dinamom na Kantridi. Susret se igra na Maksimiru od 20 sati, a Dinamo ima velikih problema s izostancima ključnih igrača

VIDEO

Dinamo i Rijeka novu će sezonu otvoriti utakmicom Superkupa u subotu od 20 sati na Maksimiru.

Hrvatski Superkup igra se ako sezonu ranije različiti klubovi osvoje prvenstvo i Kup, a to je u prošloj sezoni bio slučaj. Prvenstvo je glatko pripalo Dinamu koji je isto osigurao nekoliko kola ranije u Koprivnici, dok je Rijeka na Aldo Drosini osvojila Kup pobjedom (3-1) nad Dinamom.

Upravo je ta utakmica najveći zalog optimizma kod Riječana, ali jasno je i njihovom treneru Igoru Bišćanu da je od tada prošlo već dosta vremena. Oba kluba odradila su naporne pripreme i noge su još 'teške', a ne treba zanemariti da su gotovo cijele pripreme propustili reprezentativci.

Igor Bišćan Rijeku je preuzeo usred prošle sezone, dovukao ih do drugog mjesta u prvenstvu i čudesno osvojio Kup, a u tri susreta protiv Nenada Bjelice i njegovog Dinama ostvario je dvije pobjede i jednom izgubio.

- Nisam zadovoljan u kakvom je Murić fizičkom stanju. Morat ću odvojiti posebno vrijeme za to. Kada je spreman, Murić je igrač koji čini razliku i kojeg je užitak gledati, ali za to se moramo pobrinuti mi u stožeru, ali i prvenstveno on sam - pričao je Bišćan u kranjskom hotelu Kompas.

'Sjajan uvod u europsku sezonu'

Koliki je Superkup uopće motiv?

- Mislim da je zapravo najbolji kao uvod u europske utakmice jer klubovi koji nas čekaju u 3. pretkolu Europske lige, a onda i eventualno u play-offu sigurno nisu bolji od Dinama!

Rijeka: Pripreme nogometaša HNK Rijeka za novu sezonu

Igor Bišćan pamti Superkup još iz igračkih dana. Uspomene su lijepe. Prije devet godina zabio je gol Hajduku.

- Zabio sam gol, Dinamo je osvojio trofej. Dinamo je i danas u hrvatskom klupskom nogometu klasa za sebe, a sad se Osijek pojačava, tu su još Hajduk, Gorica, Lokomotiva... Već se prošlog proljeća vidjelo kako je prvenstvo sve neizvjesnije tako da ćemo i mi vjerojatno dovoditi pojačanja, ali tek nakon prodaje - rekao je Bišćan.

Rijeka je u ovom prijelaznom roku otkupila od Hoffenheima Antonija Mirka Čolaka, a potpisao je i Matko Babić, donedavno igrač Lokomotive. U generalki je Rijeka deklasirala ciparski APOEL 4-1 i zaigrala s poduplanim bokovima, a istu taktiku Bišćan bi mogao primijeniti na Maksimiru. Nedostajat će mu tek veznjak Domagoj Pavičić zbog ozljede.

Dinamo muče izostanci

- Željno čekamo utakmicu, još nas boli poraz od Rijeke u finalu Kupa. Rijeka je bila bolja, više je željela, i to nam je motiv više. Dobro smo se pripremili, iako nismo kompletni - govori Dinamov trener Nenad Bjelica.

- Ne znam tko će sve biti na raspolaganju. Dilaver sigurno neće igrati, nema ga 10-15 dana, a nema ni Moharramija. S Theophileom situacija nije jasna. No, imamo dovoljno igrača, a tko god zaigra, samo tražim da pruži sve od sebe.

Dakako, neće igrati ni Olmo, koji je još na odmoru. Ali ni Dinamo ni Rijeka nisu doživjeli značajne promjene u ovom prijelaznom roku. Zasad...

- I kod njih i kod nas nije bilo previše promjena u sastavu, transfera. Gledali smo Rijeku u pripremama, i oni su vjerojatno naše utakmice. Pobjeda protiv našeg najvećeg suparnika zadnjih godina u Hrvatskoj puno bi nam značila, dodatni vjetar u leđa uoči puno utakmica i gustog programa koji nas čeka. U dobrom smo stanju.

Bjelica je zadovoljan pripremnim susretima.

- Na dobrom smo nivou agresivnosti i pritiska, prijateljske su utakmice pokazale da dosta dobro izgledamo, do početka prvenstva i europskih utakmica još je desetak dana. U dobrom smo fizičkom i taktičkom stanju i vjerujem da ćemo to pokazati sutra - zaključio je Bjelica.

Stadion se otvara u 18 sati, za utakmicu vrijede samo nove godišnje ulaznice, dok se jednokratne mogu kupiti i sutra od 11 sati. Cijena je 50 kuna sjever, 70 istok i 90 kuna zapad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe