Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dinamo: Dobivamo još manje novca, a trošimo ga namjenski

None Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Svjesni smo da je klubovima koji su rezultatski, financijski i na sve ostale načine manje uspješni najlakše reći "Dinamo je najbolji jer dobiva novac", pišu u Dinamu

Potaknuti navodima stranke ZA GRAD, koja se u četvrtak požalila da se u prijedlogu proračuna Grada Zagreba za 2016. previđa povećanje izdvajanja novca za Dinamo za 35 milijuna kuna, maksimirski klub demantirao je informacije priopćenjem u kojem tvrdi da se sredstva ne povećavaju, već su se ove godine, u odnosu na prošlu, smanjila za pet milijuna kuna.

ZA GRAD je pisao kako bi Grad u 2016. trebao priznavati troškove kotizacija, taksi sucima, delegatima i liječniku, dežurstva kola hitne pomoći, troškove snimatelja, prijevoz na gostovanja, osiguranje i redarske službe seniorima, juniorima, kadetima i pionirima u ligi i kupu, troškove priprema i sudjelovanja na međunarodnim natjecanjima.

Dinamo tvrdi kako novac troši isključivo namjenski, i to za potrebe održavanja stadiona te financiranje nogometne škole. Sve troškove seniorske momčadi financira iz drugih izvora novca, a neiskorišten novac vraća u gradski proračun. Bocnuli su "modri" i konkurente koji pod krinkom "Dinamo je najbolji jer dobiva novac" opravdavaju godine bez trofeja.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Nakon brojnih netočnih navoda koji su izašli u medijima o prijedlogu gradskog proračuna za iduću godinu GNK Dinamo želi obavijestiti navijače i javnost kako u spomenutom prijedlogu proračuna povećanje sredstava nije predviđeno za GNK Dinamo.

Isto tako, još jednom i po tko zna koji puta želimo naglasiti kako sredstva koja Dinamo zaista dobije od grada dobiva po dva kriterija: za održavanje stadiona i nogometnu školu. Naravno, sva sredstva koja klub dobije striktno su namjenska i kontrolira se njihova potrošnja.

GNK Dinamo radi detaljni troškovnik potrošenih sredstava pa se tako novac za stadion troši na struju, vodu, tekuće održavanje, plin i materijal za održavanje objekta dok se novac za omladinski pogon troši na razvojni program, plaće trenera, prijevoz i smještaj te pripreme juniora. Novac koji Dinamo namjenski ne potroši vraća se lokalnoj samoupravi.

Dinamo je po tim kriterijima u 2014. godini dobio 20 milijuna, a 2015. pet milijuna kuna manje odnosno 15 milijuna kuna.

Što se pak tiče plaća igrača, pojačanja i svih drugih troškova kluba naravno da Dinamo za to ne može i ne koristi novac dobiven od jedinica lokalne i područne samouprave već isključivo sredstva koja klub zaradi.

Svjesni smo da je klubovima koji su rezultatski, financijski i na sve ostale načine manje uspješni od Dinama najlakše reći "Dinamo je najbolji jer dobiva novac" te tako pokušati opravdati godine bez trofeja, no naravno da to nije istina.

Dinamo je ponosan na svoje sportske rezultate, brojne osvojene trofeje kao i činjenicu što smo i ove godine dio elitne Lige prvaka u kojoj smo ponovno u našem gradu ugostili najveće svjetske klubove. Isto tako s ponosom gledamo i na naše financije gdje smo zbog urednog poslovanja i ove godine dobili priznanje i nagradu Uefe.

Pobjede, uspjehe i trofeje nije moguće pokloniti niti ne dolaze sami od sebe već samo kvalitetnim radom.

Komentiraj, znaš da želiš!