Obavijesti

Sport

Komentari 24

Dinamo ide u Gruziju! Šerif je okrenuo 0-3, ali je ipak ispao

Dinamo ide u Gruziju! Šerif je okrenuo 0-3, ali je ipak ispao
1

Hrvatski prvak proboj do skupina Lige prvaka počet će u Gruziji već idući utorak ili srijedu nakon što je tamošnji prvak Saburtalo izbacio Zekićev Šerif s ukupnih 4-3. A nakon samo 10 minuta gubio je 3-0

VIDEO

Dinamo će u drugom pretkolu Lige prvaka igrati protiv gruzijskog prvaka Saburtala iz Tbilisija koji je u prvoj fazi kvalifikacija izborio prolazak protiv moldavskog prvaka Šerifa porazom u uzvratu kod kuće 3-1 (ukupna pobjeda 4-3).

Nakon prve utakmice u Tiraspolu povratak momčadi hrvatskog trenera Zorana Zekića činio se nemoguć zbog Saburtalove pobjede 3-0, ali Gruzijci su veliku prednost prosuli u svega 10 minuta!

Naime, Albanac Liridon Latifi već u drugoj minuti doveo je Šerif u vodstvo u glavnom gradu Gruzije, u osmoj je Slovenac Matej Palčič zabio za 2-0 Šerifa, a samo dvije minute poslije Kamerunac Robert Ndip Tambe anulirao je zaostatak Moldavaca iz prve utakmice.

Nakon uraganskog početka, Zekićevi su se izabranici ispuhali, a Saburtalo je uspio zaustaviti brod koji tone i spasiti se ispadanja. Moguće produžetke i ispadanje domaćina spriječio je Crnogorac Ognjen Rolović koji je zabio za 3-1 u 58. minuti i Saburtalu izborio okršaje protiv Dinama.

Igračima Šerifa popustili su živci do kraja pa je Matej Palčič dobio drugi žuti karton u 73. minuti. Gabrijel Boban igrao je za goste do 69. minute, Antun Palić ušao je baš u 69., a Mateo Mužek i Zvonimir Mikulić imali su punu minutažu.

Klub iz Tbilisija prošao je tako prvu prepreku u prvoj sezoni u 20-godišnjoj povijesti nakon prvog naslova prvaka. Dinamo će u prvoj utakmici 23. ili 24. srpnja gostovati na tadionu Mihail Mesk u Tbilisiju, a uzvrat će biti 30. ili 31. srpnja na Maksimiru.

Prije tih utakmica "modri" će već doznati potencijalnog protivnika u trećem pretkolu Lige prvaka jer je ždrijeb u ponedjeljak, 22. srpnja u Nyonu. Hrvatski prvak bit će nositelj.

Rolović: Teško je reći da imamo velike... ali i male šanse

- Mi igrači nismo baš upoznati s Dinamom, teško mi je reći da imamo velike, ali teško je reći i da imamo male šanse. Mlada smo momčad velika potencijala i sigurno ćemo pružiti baš dobru partiju - rekao nam je igrač Saburtala Ognjen Rolović, strijelac ključnog gola u uzvratu, nakon prve utakmice u Tiraspolu.

Svi su nam Moldavci pljeskali i rekli: 'Sad razbijte i Dinamo!'
Svi su nam Moldavci pljeskali i rekli: 'Sad razbijte i Dinamo!'

- Kad su prvenstvene utakmice, u Tbilisiju više ljudi dođe u kazalište nego na utakmice! Nije baš popularan nogomet, ne bude ni 1000 gledatelja. Ali na Ligu prvaka će valjda doći više od 5000 ljudi, igrat će se na stadionu koji prima 25.000 - dodao je Rolović.

Tko je Saburtalo?

Momčad iz Tbilisija vrijedi 5,78 milijuna eura, prošle je sezone završila s deset bodova više od Dinama iz Tbilisija i Torpeda Kutaisija. A sezona je u Gruziji također u jeku, te je nakon 21 Saburtalo drugi s bodom zaostatka iza gradskog rivala - Dinama.

Saburtalo je klub osnovan 1999. godine, a 2005. ga je kupio Tariel Hečikašvili, koji je kasnije postao gruzijski ministar sporta. Kapacitet stadiona je 1800 mjesta, a ovo mu je prvi nastup u Europi.

Osijek protiv sofijskog CSKA

Za razliku od Saburtala, CSKA Sofija u uzvratu prvog pretkola Europske lige nije dozvolio povratak crnogorskom Titogradu iz Podgorice. Nakon pobjede 4-0 u prvoj utakmici u Bugarskoj, CSKA je u uzvratu u Crnoj Gori odigrao 0-0 i potvrdio oglede protiv Osijeka u drugom pretkolu Europske lige.

Osijek će u prvoj utakmici 25. srpnja gostovati u Sofiji, a uzvrat je 1. kolovoza na Gradskom vrtu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub