Obavijesti

Sport

Komentari 116

Dinamo remizirao sa Širokim, Mamić ipak nije bio na tribini

Dinamo remizirao sa Širokim, Mamić ipak nije bio na tribini
3

Dinamo je gostovao na Pecari na 70. rođendanu NK Širokog Brijega u Hercegovini. Završilo je 1-1. Zdravko Mamić bio je u hotelu s Dinamovom delegacijom dan uoči utakmice, ali nije ga bilo na tribinama

VIDEO

"Da ima grob, došla bih mu, zapalila svijeću. I rekla bih mu: Sine, čekaj me. Živa ne mogu k tebi na nebo."

Pročitaj priče nestalih u Domovinskom ratu.

Dinamo je gostovao na Pecari protiv Širokog Brijega i remizirao (1-1). Poznato je koliki ugled Dinamo uživa u Hercegovini, a susret je promatran po posebnim povećalom zbog Zdravka Mamića koji je u Bosni i Hercegovini od izricanja nepravomoćne presude u kojoj ga se tereti za nezakonito izvlačenje novca iz Dinama.

Nenad Bjelica na put je poveo nekoliko igrača Dinama II, a posebnu priliku su dobili igrači i rekonvalescenti poput Marina Leovca.

Zagrepčani su poveli preko mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine Luke Menala u 9. minuti. Poslužio ga je Mario Šitum ubačajem sa strane, a Menalo se samo naklonio i glavom pospremio loptu u mrežu.

Konačnih 1-1 postavio je bivši igrač Zadra i Lokomotive Luka Begonja. Veznjak Širokog je iskoristio jednu veliku pogrešku Marina Leovca te je izbliza zakucao loptu u mrežu. Leovac nakon ozljede definitivno nije u pravoj formi i morat će se namučiti da iz prve postave izbaci Kosovara Amira Rrahmanija.

Susret s tribina nije promatrao Zdravko Mamić koji se s igračima i stručnim stožerom Dinama družio tek dan uoči utakmice u hotelu. Zaputio se u Međugorje gdje boravi zadnjih nekoliko mjeseci.

Osim same utakmice mogla su se čuti brojna skandiranja protiv Mamića. 'Zdravko i Zorane, pakirajte kofere' pjevali su navijači. Inače, nije bilo organiziranog navijanja navijača Širokog, a neki smatraju kako je to jedan dio prosvjeda protiv Zdravka Mamića za kojeg se pisalo kako bi mogao preuzeti taj klub. 


Prijateljska utakmica: 

Široki Brijeg - Dinamo 1-1 (Begonja 16' / Menalo 9')

  • 90' Kraj utakmice! Dinamo je protiv Širokog Brijega odigrao 1-1 u prijateljskom susretu na Pecari. Menalo je pogodio za Dinamo, Begonja je izjednačio. Na tribinama nije bilo Zdravka Mamića, koji je u obližnjem Međugorju, nakon što je pobjegao iz Hrvatske uoči presude prema kojoj je nepravomoćno osuđen na zatvor zbog izvlačenja novca iz Dinama.
  • 75' 'S tribina se čuje skandiranje: 'Zdravko i Zorane, pakirajte kofere!' Inače, nema organiziranog navijanja navijača Širokog, neki smatraju kako je to jedan dio prosvjeda protiv Zdravka Mamića za kojeg se pisalo kako bi mogao preuzeti taj klub. Navodno je Zdravko izbjegao danas utakmicu kako bi izbjegao ovakva skandiranja.
  • 60' Nema većih šansi u nastavku, Dinamo ima nešto više loptu u nogama i inicijativu, ali i dalje je 1-1 na Pecari, pred oko 4000 navijača.
  • 46' Počelo je drugo poluvrijeme!
  • 45' Kraj prvog dijela! Široki - Dinamo 1-1. Poveo je hrvatski prvak u prijateljskoj utakmici na Pecari golom Luke Menala, inače bivšeg igrača Širokog. Izjednačio je Begoja u 16. minuti.
  • 30' Izjednačena utakmica na Pecari, nakon pola sata Široki - Dinamo 1-1.
  • 16' Odmah nakon gola još jedan pljesak širokobriješke publike, izašao je Wagner, najbolji strijelac u povijesti BiH lige. Brazilac je u Široki stigao 2006. godine, odigrao je 239 utakmica i zabio 96 golova.
  • 16' GOL! Široki je brzo izjednačio! Jako loša reakcija Leovca koji je htio izbiti loptu, ali pogodio je igrača Širokog. Lopta se odbila do Luke Begonje, bivšeg igrača Zadra i Lokomotive, koji izbliza zakucava pod prečku za 1-1.
  • 9' GOOOL! Luka Menalo! Bivši igrač Širokog koji je ovoga ljeta Pecaru zamijenio Maksimirom, zabio je za vodstvo 'modrih'! Šitum je lijepo ubacio s desne strane, školski trzaj glavom i Menalo pogađa za 1-0 Dinama.
  • 3' Velika šansa za Široki! Petar Franjić sjurio se po desnoj strani, uhvatio jeLeškovića na krivoj nozi i pucao ljevicom, ali otišlo je to preko gola Danijela Zagorca.
  • 1' Počela je prijateljska utakmica na Pecari! Dinamo gostuje kod Širokog Brijega koji slavi 70. rođendan. Kako smo doznali, Zdravko Mamić, nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama, neće doći na utakmicu. Bio je navodno dan prije utakmice u hotelu u kojem je bila smještena Dinamova delegacija, ali na dan utakmice vratio se u svoju bazu u Međugorje gdje je pobjegao uoči izricanja presude na osječkom sudu.
  • POKLONI Zagorac je kapetan Dinama u ovoj utakmici, uručio je poklon Širokom, 50 lopti za omladinski pogon šefu škole Toniju Karačiću.
  • VUKOVAR Minuta šutnje za Vukovar i sve žrtve srbočetničkog terora.
  • POSEBAN DAN U prvih 11 Dinama je Luka Menalo, igrač koji je u redove hrvatskog prvaka stigao baš iz Širokog Brijega na ljeto ove godine. Nije dobio šansu u Europi, što je i logični jer igra krilo, a tamo je u Dinamu vjerojatno i najveća konkurencija, ali Nenad Bjelica mu daje minute u HNL-u i Kupu.
  • OPROŠTAJ Danas će se od nogometa oprostiti Brazilac Wagner Santos Lago, najbolji strijelac, po mnogima i najbolji igrač u povijesti Premier lige BiH. Brazilac je u Široki stigao 2006. godine, odigrao je 239 utakmica i zabio 96 golova.
  • STIGLE SU POSTAVE:
  • DINAMO: Zagorac, Šitum, Lešković, Perić, Anić, Leovac, Hajrović, Menalo, Šitum, Julardžija, Oršić
  • ŠIROKI: Zlomislić, Ćorluka, Kovačić, Barišić, Marković, Matić, Marić, Franjić, Begonja, Bagarić, Wagner
  • GLEDAJTE LIVESTREAM Dinamo je na službenoj stranici objavio LINK na kojem će svi besplatno moći gledati prijenos utakmice Široki - Dinamo.
  • STIŽE I ZDRAVKO? Zdravko Mamić, nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja 117 milijuna kuna iz Dinama i štete prema državi od 12 milijuna kuna neplaćenih poreza i doprinosa, pobjegao je uoči presude u Bosnu i Hercegovinu. Kako je Međugorje, gdje je Mamićeva baza nakon bijega iz Hrvatske, udaljeno samo 40 minuta vožnje automobilom do Širokog Brijega, vjerojatno neće propustiti pogledati Dinamo u kojem je bio alfa i omega.
  • LEGENDA PLAVIH NA KLUPI NK Široki Brijeg osnovan je 1948. godine kao NK Borak. Sljedeće godine mijenja ime u NK Boksit, a godinu nakon toga u NK Lištica. Nova promjena imena uslijedila je 1957. godine u NK Mladost. Godine 1991. mijenja ime u NK Mladost-Dubint, a pod imenom NK Široki Brijeg natječe se od 1995. godine. U bivšoj Jugoslaviji Širokobriježani su igrali Republičku ligu BiH (treći stupanj), u Bosni i Hercegovini Široki je dvaput osvojio naslov, u sezonama 2003./2004. i 2005./2006. i triput kup (2006./2007., 2012./2013. i 2016./2017.). Na klupi Širokog je Makedonac Goce Sedloski, legendarni plavi stoper koji je u Dinamu igrao od 1998. do 2005.
  • SPEKTAKL NA PECARI Dinamo će na Pecari od 13 sati pred više od pet tisuća navijača uveličati 70. rođendan NK Širokog Brijega. Dolazak hrvatskog prvaka u Hercegovinu izazvao je veliko zanimanje ljubitelja nogometa u Bosni i Hercegovini pa je na Dinamovom treningu dan uoči utakmice bilo 330-tinjak navijača, većinom djece kojima su 'modri' igrači dijelili autograme i fotografirali se s njima. Na utakmici bi trebao biti i Zdravko Mamić, nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja 117 milijuna kuna iz Dinama i štete prema državi od 12 milijuna kuna neplaćenih poreza i doprinosa, koji je uoči presude pobjegao u Bosnu i Hercegovinu.
 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao