Obavijesti

Sport

Komentari 30

'Dinamo je kvalitetniji i protiv Spartaka mora uzeti 6 bodova'

'Dinamo je kvalitetniji i protiv Spartaka mora uzeti 6 bodova'
1

PO EUROPSKO PROLJEĆE Kelava i Antolić ne dvoje - Dinamo je bolja momčad, pa preko Spartaka treba tražiti šest bodova kako bi dospio u daljnju fazu Europske lige

VIDEO

Dinamo je saznao suparnike u grupnoj fazi Europske lige, za plasman u europsko proljeće modri će morati preko Anderlechta, Fenerbahčea i Spartaka iz Trnave.

Baš je slovački prvak jedno od najvećih iznenađenja ovogodišnjih europskih natjecanja, Spartak je za sada bio bolji od Zrinjskog, Legije i Olimpije, a nes(p)retno iz kvalifikacija za Ligu prvaka ispao od - Crvene zvezde.

I dok srpski novinari kažu da Spartak igra vrlo grubo, jedni od najboljih poznavatelja te momčadi svakako su i dva bivša kapetana Dinama Ivan Kelava i Domagoj Antolić.

Prvi je boje slovačkog prvaka branio u ljeto 2015. godine, a drugi sa svojom Legijom nedavno ispao od jednog od nadolazećih europskih suparnika Dinama. Kelava i Antolić ne dvoje: Dinamo je bolja momčad, pa preko Spartaka treba tražiti šest bodova kako bi dospio u daljnju fazu Europske lige.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mislim da je Dinamo dobio dobru skupinu, vjerujem da ova momčad može dohvatiti europsko proljeće. Spartak je na okupu nekoliko godina, a nedavno im je otišao i ponajbolji igrač Jan Vlaško. Riječ je o igraču koji je odličan individualac, vidio sam i kako je strašan gol zabio protiv Legije. No, tu je još nekoliko igrača iz 'mog vremena', branič Toth koji je pocrvenio u prvoj utakmici s Olimpijom, pa veznjak Grešak, ima ih" rekao je Ivan Kelava, pa nastavio:

- Spartak je prošle sezone osvojio prvi naslov u povijesti nakon 45 godina, oni su samim time već ispunili svoje snove. Imaju odličan novi stadion izgrađen prije manje od tri godine, te najvatrenije i najvjernije navijače u Slovačkoj. Čak se i Martin Škrtel (danas igrač Fenerbahčea) jednom prilikom izjasnio kao veliki navijač Trnave. A momčad? Dobri su, uostalom u kvalifikacijama za Ligu prvaka su izbacili Legiju, a dobro namučili i Crvenu zvezdu.

Dobro, kako onda igrati protiv njih?

- Ma Dinamo je kvalitetnija momčad, tu nema spora. I to je nemjerljivo! Najveća prednost Spartaka je što im je okosnica momčadi dugi niz godina zajedno, ali gledao sam Dinamo puno ove sezone i modri mi ulijevaju povjerenje. Dinamo se strašno i ciljano pojačao, došao je i pravi trener, pa smatram kako bi modri u te dvije utakmice moraju osvojiti šest bodova ako žele prezimiti u Europi.

Kakvo je stanje u Trnavi, tko je tamo na čeku kluba?

- Predsjednik kluba je Dušan Keketi, bivši golman Čehoslovačke, no on se ne miješa previše u klupsku politiku. Rekao bih da je on financijer kluba, on ima neke tvornice po Slovačkoj i jedan je od bogatijih ljudi te zemlje. Znam da se bavi nečime vezanim uz željeznice, ali ne previše.

Znači, vi ste optimist?

- U Europskoj ligi nema više slabih klubova, pa vidite da i predstavnik Luksemburga izbaci jedan Cluj koji je prvak Rumunjske. Sviđa mi se izjava Nenada Bjelice kako je Dinamo mogao dobiti i bolji, ali i gori ždrijeb, no u svakom slučaju modri mogu biti zadovoljni. Ako će u nastavku europske avanture igrati kao do sada, biti hrabri, organizirani i oprezni u fazi obrane, onda navijači imaju pravo na optimizam. Do prve utakmice ostalo je još 20-ak dana, Dinamo će tada biti još uigraniji, još opasniji. Da, vjerujem da Dinamo može prezimiti u Europi - završio je Kelava.

Domagoj Antolić slovačkog je prvaka okusio krajem srpnja i početkom kolovoza, pa se protiv Spartaka i oprostio od Lige prvaka. Zanimljivo, u uzvratnom dvoboju Antolić je zaradio i crveni karton, a poslije tog dvoboja klupu poljskog prvaka morao je napustiti Dean Klafurić...

- Dinamo ima velike šanse protiv Spartaka doći do dvije pobjede, mi smo protiv njih ispali malo nespretno, a u svakom slučaju naivno. U Varšavi smo izgubili 2-0, bili su bolji, nama je tada pola momčadi imalo virozu. U Slovačkoj smo ih nadigrali, bili bolji s deset igrača (Vešović pocrvenio u 37. minuti), pa čak i s devet kada sam ja dobio crveni karton. Imali smo puno prigoda, promašivali zicere, pa ispali - rekao je Antolić, pa dodao:

- Gledajte, nisu oni bezvezna momčad, takve ne dolaze do Europske lige. Ali, Dinamo je dosta kvalitetniji, vjerujem da modri imaju dobru šansu osvojiti svih šest bodova u te dvije utakmice. Također, protiv njih je puno lakše igrati u gostima, mi smo ih tamo razbili, kao i neke druge europske momčadi ovoga ljeta. Protiv njih se na domaćem terenu treba biti pažljiv, povuku se iza, pa su opasni iz kontranapada. Jako su iskusna i pametna momčad, disciplinirani su i ne griješe u obrani.

Tko je njihov najopasniji igrač?

- Uh, ne znam sada točno imena, ali ima jedan ozbiljan igrač koji igra na obje krilne pozicije, dosta je stariji. Dobri su im i veznjaci koji su mirni, ne pucaju pod pritiskom, već uvijek kroz igru traže rješenja. Spartak je solidna momčad, vrlo pametna u gostima i tu su me iznenadili. Ali, ako im na domaćem travnjaku zabijete prvi, onda je sve puno lakše. A siguran sam kako igrački nisu na Dinamovoj razini.

Domagoj Antolić upozorava:

- Imaju odličan stadion, atmosfera je kod njih stvarno dobra, ali problem je - travnjak. Već protiv nas je bio nešto lošiji, a vidio sam kako je protiv Crvene zvezde bio kriminalan. I to bi mogao biti problem. U svakom slučaju Dinamo ih se ne treba plašiti, pa mi smo ih tamo nadigrali s desetoricom igrača.

Kako se bivšem kapetanu Dinama sviđa momčad Nenada Bjelice?

- Dinamo igra baš ozbiljno, gledao sam puno njihovih utakmica. Nitko im, izuzev Young Boysa u prvom poluvremenu prve utakmice, nije stvorio puno prigoda, a Dinamo je igrao stvarno s momčadima visokog rejtinga. Vidi se ta disciplina u igri, ruka trenera Nenada Bjelice. Dinamo ima kvalitetu, sada su se vratili i navijači što mi je bilo jako lijepi za vidjeti. A to je dokaz kako mediji pozitivnim pričama mogu napuniti Maksimir, a kada igrači to osjete onda je i sve lakše - završio je Antolić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka