Obavijesti

Sport

Komentari 22

'Dinamo je neka druga razina, s takvima inače nismo navikli'

'Dinamo je neka druga razina, s takvima inače nismo navikli'
3

Iako nije odgovorio na pitanje bi li ga razočarao neuspjeh u dvobojima protiv Dinama, Rosenborov trener Horneland je jasno dao do znanja tko je favorit u ovim dvobojima:

VIDEO

Kapetan Rosenborga, danski veznjak Mike Jensen, smatra kako je Dinamo jedan od najtežih suparnika, ali je u utorak na konferenciji za medije uoči sutrašnjeg gostovanja na Maksimiru ustvrdio kako je njemu i suigračima "Liga prvaka nadohvat ruke".  

- Dinamo jedan od najtežih protivnika koje smo mogli izvući. Imaju niz poznatih igrača koji konstantno igraju u Europi. No, još ćemo se s njima bolje upoznati sutra - rekao je kapetan norveškog kluba u press-dvorani maksimirskog stadiona.

Za razliku od norveškog prvenstva, u kojem Rosenborg drži peto mjesto, aktualni norveški prvak u tri je kola kvalifikacija za Ligu prvaka ostvario pet pobjeda uz poraz na gostovanju kod bjeloruskog prvaka BATE Borisova.

Mnogo je zahtjevnije

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Momčad uoči Lige prvaka više je na okupu, stvara se kohezija u momčadi. Najvažniji su dobar trener i dobra publika - pojasnio je Jensen razliku u rezultatima te dodao da postoji i velika razlika između igranja u Europi i norveškom prvenstvu:

- Radi se o sasvim drugoj razini, mnogo je zahtjevnije fizički i taktički. Igra se na sasvim drugoj razini nego što smo inače navikli.

Rosenborg je momčad koja je 11 puta igrala u grupnoj fazi Lige prvaka, ali posljednji put u elitnom društvu bila je već daleke 2007. godine.

Konferencija za medije Rosenborg BK uoci prve utakmice play offa Lige Prvaka protiv GNK Dinamo

- Rosenborg dugo nije igrao u Ligi prvaka, ali je važno da smo izborili nastavak natjecanja u Europi. To je zasad najvažnije - tvrdi Jensen, ali brzo dodaje:

- Momčad raste iz dvoboja u dvoboj. Raste nam samopouzdanje iz meča u meč. Pruža nam se velika prilika i dat ćemo sve od sebe da se plasiramo u Ligu prvaka.

Rosenborg je morao igrati jedno kvalifikacijsko kolo više od Dinama, ali Jensen u tome vidi samo prednost za svoju momčad koja ne bježi od pritiska medija i navijačkih očekivanja.

- Normalno je da je pritisak dio igre, pogotovo kad igraš za Rosenborg koji je najtrofejniji norveški klub. Navikli smo na ritam srijeda-nedjelja. Ostarenje sna, igranje u Ligi prvaka nadohvat nam je ruke. Bit ću nesretan ako se ne plasiramo u Ligu prvaka. To bi bio fantastičan uspjeh, ali znamo da neće biti lako.

Važno je naći balans

Trener Eirik Horneland na čelu je momčadi od siječnja ove godine i vidi kako se njegova momčad diže iz utakmice u utakmicu. Protiv Maribora su dvaput slavili sa 3-1, ali norveški strateg smatra da takva razina neće biti dovoljna za plasman u Ligu prvaka.

- Utakmica protiv Dinama bit će nešto sasvim drugo. Očekujem od igrača još bolji nastup nego protiv Maribora.

I on je svjestan pritiska očekivanja da se Rosenborg plasira u Ligu prvaka nakon 12 godina čekanja.

- Važno je naći balans između pritiska i uzbuđenja koji donose ovakve utakmice, pronaći potrebnu mirnoću. Na tome se temelji trenerski posao.

 

Iako nije odgovorio na pitanje bi li ga razočarao neuspjeh u dvobojima protiv Dinama, Horneland je jasno dao do znanja tko je favorit u ovim dvobojima:

- Rezultati govore za sebe. Dinamo je tijesno u osmini finala Europske lige ispao od Benfice. To dovoljno govori o tome o kakvoj je momčadi riječ.

Dvoboj Dinama i Rosenborga na Maksimiru započinje u srijedu u 21 sat, dok će uzvrat u Norveškoj biti odigran u utorak, 27. kolovoza, također s početkom u 21 sat. (dk)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka