Obavijesti

Sport

Komentari 58

'Cvitanović potpisao na godinu dana, nije prijelazno rješenje'

'Cvitanović potpisao na godinu dana, nije prijelazno rješenje'
1

Ivajlo Petev više nije trener, a Marijan Vlak predstavio je njegovog nasljednika Marija Cvitanovića koji je dosad bio trener Dinamovih juniora. Sportski direktor vjeruje kako je Cvitanović dugoročno rješenje

VIDEO

Dinamo je dva dana uoči početka nove sezone maknuo trenera Ivajla Peteva, a na izvanrednoj konferencijiji za medije predstavio je njegova nasljednika. To je Mario Cvitanović, dosadašnji trener druge momčadi, a riječ je prvi dobio sportski direktor Marijan Vlak.

Pogledajte predstavljanje novog trenera

Potres u Dinamu: Mario Cvitanović preko noći postao trener Reporteri: Antonio Bevanda i Marko Pavić

Posted by 24sata on Thursday, July 13, 2017

- Prvo da pojasnim, Mario Cvitanović nije privremeno rješenje, potpisali smo s njim na godinu dana, no smatram da će on tu ostati puno duže i vjerujemo da je on naše dugoročno rješenje - rekao je Vlak te pojasnio zašto je Petev dobio otkaz:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Zaključak je bio da momčad ne pokazuje iskorak i napredak igri. Ovim potezom dobit ćemo novu energiju i snagu jer na čelo stožera dolazi čovjek koji je bivši igrač našeg kluba, a radi se o izuzetno ambicioznom i karakternom treneru. Marija poznam dosta dugo, bio sam mu i trener, a kad sam bio direktor Omladinske škole doveo sam ga u klub. Ova momčad ima potencijal, kvalitetu i da će to pokazati u ovoj sezoni. Cilj je vratiti se u vrh, ući u Europsku ligu, a za to imamo dobar potencijal jer smo bolji nego prošle sezone. Doveli smo Lecjaksa, Doumbiju, a veliko pojačanje nam je povratak Benkovića te Fernandesa.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

00:12

Nakon sportskog direktora pred mikrofone je sjeo novi trener prve momčadi.

- Jako sam sretan da sam dobio priliku. Mislim da smo moj stožer i ja radili jako dobar posao i nekako je logičan slijed bio da postanem prvi trener Dinama. Tu sam, spreman sam, poznajem gotovo sve igrače i mislim da ne bi trebalo biti problema s upoznavanjem. 

Problemi u Dinamovoj igri?

- Ne bih o problemima već o dobrim stvarima. Treba se naglasiti individualna kvaliteta, mladost i siguran sam da u ovom dijelu Europe niti jedan klub nema takvu individualnu kvalitetu mladih igrača. Na nama je da napravimo kolektivnu igru kakvu želimo. Na nama je da što prije dobijemo ono što želimo, a to je prepoznatljiv stil igra, napadački. Dominanta pozicija na terenu kroz veliki posjed, stalni pritisak na protivnika jer je to jednostavno moderni nogometa. Bez toga neće ići. Inzistirat ću na tome na svakom treningu. Za to treba vrijeme, a mi ga baš i nemamo.

Lecjaks i Doumbia...

- Lecjaksa smo pratili i prošle godine i znam kakav je igrač. Jako je dobar u oba pravca, stabilan... Doumbiju nisam upoznao još.

Prijelazni rok...

- Dinamo ima dosta unutrašnjih rezervi, a tu postoje i neki mladi igrači koji dolaze iz B ekipe kroz vrijeme. S kvalitetama svih igrača želim se upoznati pobliže da bih mogao govoriti. Želim emociju, želim da ovaj dres i grb budu nešto za što se želi, mora i treba boriti. 

Sustav igre i formacija...

- S obzirom da je ova ekipa uglavnom igrala 4-2-3-1 sada nije vrijeme da to mijenjamo jer nemamo vremena. Ja kao trener želim igrati u više sustava i da ekipa bude spremna na različite stilove igre. Sklon sam onom 4-3-3 ili 4-1-4-1 ako baš hoćete s obzirom na profil igrača koje imamo i stil igre koji želimo, no to moramo uigrati.

Ne boji se da će izgoriti prebrzo...

- Iskreno, ne bojim se. Želim izazov i na meni je da pokušam napraviti najviše što mogu, dat ću sve što imam da napravimo ono što želimo, a to je sigurno garantiran uspjeh. Dajte mi vremena, dajte mi priliku...

POGLDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:22

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka