Obavijesti

Sport

Komentari 16

Dinamo me zvao nekoliko puta, plavima mi je najdraže zabijati

Dinamo me zvao nekoliko puta, plavima mi je najdraže zabijati
1

Gol koji sam zabio Dinamu jedan mi je od najdražih. Tada sam igrao za svoj Zadar, pobijedili smo 2:1. Dinamo je bio puno bolja momčad nego sada. Kako sam zabio? Iz slobodnog udarca, rekao je Santini

VIDEO

Ivan Santini bit će jedna od najvećih prijetnji Dinamovom obrani u četvrtak u 18:55 sati u drugom kolu Europske lige, kad hrvatski prvak ide u goste Anderlechtu.

- Uvijek, baš svaku utakmicu želim zabiti gol. I protiv Dinama ću dati sve od sebe kako bih zabio, ali i za pobjedu naše momčadi. Moja forma? Nekada lopta uđe u gol, nekada ne, to je nogomet, ali uvijek želim pomoći svojoj momčadi. Marljivo treniram, želim još napredovati kako bi sljedeću utakmicu bio još bolji - rekao je Ivan Santini pa nastavio:

- Najvažnije mi je da uvijek dajem sve od sebe, ali nekada nije ni sve do mene. Puno ovisi i o sreći, tu često odlučuju centimetri. Svi smo puno promašivali u proteklim utakmicama, ali zbog toga ne krivim samo sebe. I dalje imam samopouzdanja, uživam igrati ovdje. Imamo puno novih i mladih igrača, još učimo, a da smo u nekim utakmicama imali više sreće i prvi zabili, naši bi rezultati bili puno bolji.

Osjećate li u Anderlechtu veći pritisak nego u prijašnjim klubovima?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne, ne osjećam. Prošlih sam godina igrao u momčadima koje se bore za ostanak u ligi, tu je puno više pritiska, ipak je riječ o borbi za ispadanje. Anderlecht se borbi za naslov prvaka, to je nešto drugačije, možda čak i slično, ali kao igrač se morate snaći u tim situacijama. Pogotovo stariji igrači to moraju znati.

Dinamu ste već zabijali u dresu Zadra.

- Da, to je bio jedan od mojih najdražih golova za matični klub, tada sam igrao za svoj Zadar, pa smo pobijedili 2:1. Rekao bih da je to bila povijesna utakmica za moj bivši klub, Dinamo je tada bio puno bolja momčad nego sada. Tamo je bilo puno igrača koji su sada u hrvatskoj reprezentaciji. Kako sam zabio? Iz slobodnog udarca, a tu ih baš i ne šutiram previše, haha. Sjećam se, u slavlju sam skinuo dres, dobio i žuti karton.

Jeste li zbog toga gola dobili ponudu Freiburga i otišli u Njemačku?

- Ne, mislim kako nije presudio taj gol. Ja sam igrajući za Zadar postigao 10 golova u polusezoni, to je za napadača iz Zadra bila velika stvar, pa su mi se otvorile neke opcije za odlazak u inozemstvo. Tada sam vjerovao kako sam prerastao hrvatsku ligu, želio sam otići dalje. U Freiburgu mi stvari nisu išle kako treba, mogao sam se vratiti u Hrvatsku, ali sam htio ići drugačijim putem, pa sam na poziv trenera stigao u Kortrijk.

Santini je nastavio...

- Imao sam dosta prilika vratiti se u Hrvatsku, da i Dinamo me zvao nekoliko puta, ali nisam bio siguran kako je povratak u HNL za mene dobra stvar. Želio sam ostati u inozemstvu."

Imate li u Dinamu kojeg prijatelja?

- Da, prije svih vratara Livakovića, on također dolazi iz mojeg grada. Livaković je treći golman reprezentacije, veselim se što ću ga opet vidjeti, a posljednjih dana nismo puno komunicirali. Želim u četvrtak odigrati dobru utakmicu, zabiti Dinamu, tako dokazati kako imam kvalitete za reprezentaciju - završio je Santini.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram