Obavijesti

Sport

Komentari 42

'Dinamo mi je u krvi, neopisivo je bilo zabiti Hajduku u Splitu'

'Dinamo mi je u krvi, neopisivo je bilo zabiti Hajduku u Splitu'
1

SVOJ NA SVOME Nadam se povratku u Dinamo, pratim i svoje Dugo Selo, a gol posvećujem preminulom kumu Željku, kaže nam Matija Fintić koji odmara u Zagrebu nakon što je zabio gol Hajduku na Poljudu

VIDEO

Nisam mogao zamisliti bolji trenutak za zabiti prvi prvoligaški gol. Na Poljudu protiv Hajduka. Rođen sam i odrastao u Zagrebu, dijete Dinama, “modri” klub mi je u krvi. No, ne potičem rivalitet, dobro mi je u Istri te samo ističem kako je bilo lijepo zabiti takav gol, javio nam se Matija Fintić (22). 

Istrin je veznjak u nedjelju zabio Splićanima u 2-1 porazu, a gol je posvetio svojem kumu Željku koji je nedavno preminuo, a bio mu je velika podrška..

- Baš mi je žao što smo izgubili, mislim da smo bili baš dobri i da smo to mogli dobiti. Igrali smo fino, od noge do noge, a onda se u drugom poluvremenu neobjašnjivo povukli. Nema teorije da se braniš 45 minuta protiv nekog i da ne pogriješiš - objašnjava Fintić.

Mladi je veznjak u ovoj polusezoni odigrao četiri utakmice i tek hvata pravi ritam.

- Došao sam krajem priprema, ali evo, trener Prelec me zadnjih par utakmica stavlja od prve minute. Ostanak u ligi? Nema straha, pa nas nitko nije nadigrao! - kaže Matija.

Posudba mu traje do kraja sezone, a još se nada povratku u Dinamo:

- Nisam se još čuo s ljudima iz kluba, ali vjerujem u sebe. Moram tu odraditi dobru polusezonu, a onda povratak uopće ne bi bio nemoguć.

Matija će slobodne dane provesti u Zagrebu, a bacit će oko i na događanja u NK Dugo Selo kojem pomaže. Svako toliko kupi im sportskih rekvizita, opreme i lopti.

Split: Utakmica 19. kola HNL-a između HNK Hajduk i NK Istra 1961

Bio je dio čuvene Dinamove generacije koja je 2016. u juniorskoj Ligi prvaka pobijedila Anderlecht (2-0), ali je “modri” klub izbačen za zelenim stolom jer je Fintić u igru ušao u 83. minuti, a nije imao pravo nastupa zbog žutih kartona.

Zagreb: Dinamo i Hajduk odigrali bez pobjednika u Drugoj HNL

- Znao sam da imam žute kartone, ali mislio sam, kao i ljudi u klubu, da se brišu nakon grupne faze. Ali dobro, to je prošlost, na to se više ne želim osvrtati. Dobacivali su mi svašta zbog tog kiksa, ali sad se tome samo mogu nasmijati - objasnio je simpatični nogometaš pulskoga kluba.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića