Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dinamo može donijeti HNL-u dva predstavnika u Ligi prvaka

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ako Dinamo barem remizira s Anderlechtom u Maksimiru, Hrvatska će dobiti još 0.250 bodova i preskočit će Švicarsku, no njihovi predstavnici u europskim natjecanjima, Zurich i Young Boysi, ne smiju uzeti ni bod...

Dinamo je fantastičnim igrama u Europskoj ligi priskrbio sebi, zasad, 12 milijuna eura od Uefe, a od sjajnih predstava "modrih" koristi bi mogao imati i HNL. Naime, Hrvatska bi od sljedeće sezone mogla imati dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Hrvatska liga se trenutno nalazi na 16. mjestu na ljestvici Uefe sa 26.125 bodova, ispred nas su Švicarci sa 26.300 bodova te se ujedno nalaze i na posljednjem mjestu koje osigurava više predstavnika u Ligi prvaka. No, Hrvatska bi ih lako mogla prestići i zauzeti njihovo mjesto.

Ako Dinamo barem remizira s Anderlechtom u Maksimiru, Hrvatska će dobiti još 0.250 bodova i preskočit će Švicarsku, no njihovi predstavnici u europskim natjecanjima, Zurich i Young Boysi, ne smiju uzeti ni bod. No ako se to ne dogodi, nije smak svijeta. Zato tu postoji nokaut faza.

Zurich je poput Dinama osigurao prolazak u playoff Europske lige, dok se Young Boysi opraštaju od Europe. Kako bismo sasvim sigurno prestigli Švicarce, potrebno je da Zurch ispadne u šesnaestini finala, a Dinamo prođe dalje. Odnosno, švicarski predstavnik mora ispasti u nokaut fazi kolo prije Dinama...

To bi značilo da bi nam Dinamo donio ono o čemu već godinama sanjamo, a to su dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

 

Komentari (50)
  • Opet Dinamo sam vuče hrvatski nogomet prema naprijed. Ove sezone je Rijeka podbacila, od njih sam očekivao da igraju u Europskoj ligi, za Osijek sam se nadao ali teško je bilo ostvarivo. Rijeka je podbacila. Samo se nadam da određeni klub neće uhvatiti peto mjesto kada Dinamo osigura 5 klubova za natjecanja u Europi.

    1. 12. 2018,   15:18
  • Hoće li se klubovi HNL-a na tome zahvaliti Dinamu ili neće isto kao što se nisu zahvalili na novcu od UEFE koju su dobili kad se Dinamo kvalificirao u LP!

    1. 12. 2018,   15:12
  • Zašto pišete krive informacije. Ne bi imali sljedeće sezone 2 kluba nego tek 20/21, znači sezonu kasnije. To već vrapci na grani znaju.

    1. 12. 2018,   15:52