Obavijesti

Sport

Komentari 189

Dinamov preokret u 4 minute za povratak na vrh Prve HNL

Dinamov preokret u 4 minute za povratak na vrh Prve HNL
6

Dinamo je na blatnjavom terenu u kranjčevićevoj ulici pobijedio Zagreb 2-1. Poveo je Zagreb golom Medića, no u drugom dijelu rezultat su okrenuli Junior Fernandes i Armin Hodžić

VIDEO

Dinamo ostaje vodeća momčad Prve HNL. U posljednjoj utakmici 22. kola 'modri' su pobijedili Zagreb u Kranjčevićevoj 2-1. 

No nije dobro počelo za prvaka koji danas slavi 16 godina od povratka imena Dinamo. Već u drugoj minuti Zagreb je opasno zaprijetio. Šulc je prošao po desnoj strani i prizemno ubacio u kazneni prostor, ali Eduardo odbija ubačaj, a potom brani i dalekometni udarac Gudelja.

Dinamo je nakon toga preuzeo inicijativu, izradio nekoliko dobrih akcija, no bez učinka. U 10. minuti Junior Fernandes promašio je zicer. Ćorić mu je sjajno dao loptu u for, Matić je loše reagirao i Fernandes je sam izbio pred Livakovića. Mladi golman Zagreba odlično izlazi sa svog gola i dobija prvi duel s Fernandesom.

I taman u jeku najvećeg pritiska Dinama - šok za goste. Gol je zabio Lovro Medić, no glavni krivac za njega je Soudani. Alžirac je na 30 metara od gola na desnom Dinamovom boku krenuo driblati, no loptu mu krade Bevab, šalje na drugu stranu do Jurilja, koji pak odlično prizemno upošljava Medića. Zagrebov napadač odlično se snalazi na pet metara od Eduardova gola i zabija za 1-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nevjerojatni Livaković izludio Fernandesa

Pet minuta kasnije nova velika prilika Dinama. Machado ubacuje iz kornera, Schildenfeld odlično skače i puca glavom, no golman Dinama na posudbi u Zagrebu ponovno sjajno brani. S 1-0 se otišlo na odmor, a u drugi dio Zoran Mamić ušao je s dvije zamjene. U svlačionici su ostali prilično loši Soudani i Machado, a u igru ušli Šovšić i Pjaca.

Pokazalo se kasnije, bio je to odličan potez Dinamova trenera. Odmah se vidjelo da su Šovšić i Pjaca raspoloženi i od prve minute nastavka krenuo je presing 'modrih'. U 60. minuti ponovno oči u oči bili su Livaković i Fernandes. I ponovno je pobjednik Livaković. Ovoga puta Juniora je u zicer situaciju gurnuo Hodžić, ali Livaković brani njegov udarac sa sedam metara.

No sjajni Zagrebov golman ništa nije mogao tri minute kasnije. Korner je izveo Antolić, loptu glavom prebacio Musa, a u petercu se napokon najbolje snašao Junior Fernandes koji zabija glavom za 1-1. I dok su brojni Dinamovi navijači još slavili izjednačenje, novi gol za 'modre'.

Penal dvojben ili ne? Za Mlakara je čist

Ovoga puta najzaslužniji je dvojac koji je ušao u poluvremenu. Pjaca je lijepo prošao po lijevoj strani i dodao do Šovšića koji ulazi u kazneni prostor, vara Matića koji ga sapliče, a Šovšić prema mnogima prelako pada i sudac Mlakar pokazuje na penal. Siguran izvođač bio je Hodžić za svoj drugi gol u razmaku četiri dana. Domaći su se žalili da penala nema, usporena snimka pokazuje da je dodira bilo, no čini se doista da je Šovšić nekako prelako pao. Bio penal ili ne, sigurno je jedino da će ponovno biti priče o suđenju u HNL-u.

I za kraj ponovno Livaković brani, a kome drugome nego - Fernandesu kojeg je u novu stopostotnu priliku gurnuo Pjaca. No Livaković brani i to.

Dinamo ostaje na vrhu, za tjedan dana derbi

'Modri' su teškom mukom slavili na izrovanom terenu u Kranjčevićevoj i tako se vratio na prvo mjesto Prve HNL s dva boda prednosti pred Rijekom. A upravo će se te dve momčadi susresti za tjedan dana. Dinamo će iduću nedjelju na Maksimiru u 17 sati ugostiti momčad Matjaža Keka i vrlo lako bi to mogla biti utakmica koja će odlučiti prvaka. Pobijedi li Dinamo povećat će svoju prednost na pet bodova, a to će Rijeka vrlo teško stići. No pobijedi li Rijeka dodatno će zakomplicirati borbu za naslov, bit će prva bod ispred Dinama.

UŽIVO: Zagreb - Dinamo 1-2
(Medić 30'/ Junior 63', Hodžić 67')


Prijenos se ne osvježava automatski, već to morate učiniti ručno.
Kliknite ovdje za ponovno učitavanje.

KRAJ, Dinamo je pobijedio 2-1

67' GOL! Dinamo vodi. Ovoga puta zabio je Armin Hodžić iz penala, no najzaslužniji za novi gol je dvojac koji je ušao u drugom dijelu. Pjaca je lijepo dodao do Šovšića koji ulazi u kazneni prostor, vara domaću obranu koja ga ruši i sudac pokazuje na penal. Sigurni izvođač je Hodžić. 

63' GOL! Dinamo je izjednačio na 1-1. Korner je izveo Antolić, loptu glavom prebacio Musa, a u petercu se najbolje snašao Junior Fernandes koji zabija glavom za 1-1.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Dinamo je odmah napravio dvije promjene. Zoran Mamić u svlačionici je ostavio Machada i Soudanija, a uveo Šovšića i Pjacu.

45' Poluvrijeme. Dinamo ima inicijativu, no Zagreb vodi 1-0.

30' GOL! Šok za slavljenika, Zagreb vodi 1-0. Gol je zabio Lovro Medić, no glavni krivac za njega je Soudani. Alžirac je na 30 metara od gola na desnom Dinamovom boku krenuo driblati, no loptu mu krade Bevab, šalje na drugu stranu do Jurilja, koji pak odlično prizemno upošljava Medića. Zagrebov napadač odlično se snalazi na pet metara od Eduardova gola i Zabija za 1-0.

11' Sjajna prilika Dinama. Sam je pred gol Zagreba izletio Junior Fernandes, pokušao potkopati loptu, no mladi golman Dinama na posudbi u Zagrebu sjajno izlazi s gola i skida zicer svom budućem suigraču.

1' Počela je posljednja utakmica 22. kola Prve HNL u Kranjčevićevoj. Odmah na početku utakmice, samo 60-ak sekundi nakon prvog sučeva zvižduka prilika Zagreba na izrovanom terenu u Kranjčevićevoj. Šulc je prošao po desnoj strani i prizemno ubacio u kazneni prostor, ali Eduardo odbija ubačaj i potom brani dalekometni udarac Gudelja.

Zagreb: Livaković - Tešija, Kolinger, Matić, Bevab - Šulc, Stepčić, Gudelj - B. Boban, Medić, Jurilj

Dinamo: Eduardo - Stojanović, Musa, Schildenfeld, Sigali - Antolić, Machado - Soudani, Ćorić, Fernandes - Hodžić

Zagreb je posljednji put pobijedio Dinamo prije četiri godine. Bilo je to baš u Kranjčevićevoj ulici 2012. godine, a "pjesnici" su slavili 1-0 golom Abdurahimija. Sve osim pobjede Dinama bilo bi veliko iznenađenje.

Utakmica Dinama i Zagreba u Kranjčevićevoj ulici pada na 14. veljače, na dan u kojem je prije točno 16 godina vraćeno ime Dinamo.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 189
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener