Obavijesti

Sport

Komentari 40

Protiv tradicije: Dinamo nikad nije uspio stići 2-1 u uzvratu

Protiv tradicije: Dinamo  nikad nije uspio stići 2-1 u uzvratu
1

Četiri su puta u povijesti europskih natjecanja 'plavi' izgubili prvu utakmicu 2-1. Ni u jednom slučaju u uzvratu nije ni pobijedio, a kamoli prošao. Vrijeme je za rušenje i te tradicije...

VIDEO

Dinamo je izgubio 2-1 u Plzenu u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige. Uzvrat je 21. veljače na Maksimiru. Dobra je vijest da nam je ovaj Dinamo pokazao da zna rušiti tradicije. Uspio je onu dugu gotovo pola stoljeća.

Bjelica: Mi smo svjetski prvaci u podcjenjivanju suparnika...
Bjelica: Mi smo svjetski prvaci u podcjenjivanju suparnika...

Ova druga, koju sad mora srušiti kako bi prošao u osminu finala Europske lige, još je starija i dugovječnija. Naime, nikad u povijesti Dinamo nije u uzvratu uspio nadoknaditi poraz 2-1 iz prve utakmice! Ta se povijest računa od prvog izleta 'plavih' u neki od europskih kupova, a bio je to nastup u Kupu europskih prvaka 1958.

Dinamo u finalu Kupa velesajamskih gradova nije stigao 1-2

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Četiri je puta Dinamo u Europi izgubio prvi susret s 2-1. Dogodilo mu se to kod kuće u finalu Kupa velesajamskih gradova 1963. od Valencije, kada je generacija Zambate, Lamze, Belina, Škorića... prvi put stigla do finala natjecanja koje će četiri godine kasnije osvojiti.

Taj je put Valencia bila bolje, te je u Maksimiru pred 40.000 gledatelja pobijedila 2-1, a u uzvratu u Španjolskoj pred 55.000 ljudi 2.0.

Dinamov kobni Newcastle

Drugi put kad je Dinamo u nokaut fazi eurokupova prvi susret izgubio 2-1 bilo je u pretkolu Lige prvaka 1997. Nakon razbijanja Partizana, zadnji korak do ulaska u skupinu LP bio je Newcastle. Moćni Englezi s Faustinom Asprillom, Shayem Givenom, Stuartom Pearceom, Alessandrom Pistoneom, Jonom Dahlom Tomassonom i trenerom Kennyjem Dalglishem nisu bili bolji, ali ukazao se stanoviti John Beresford i zabio dva gola za 2-1.

Dinamo je neshvatljivo pao, ali Viktoriju u Zagrebu čeka pakao
Dinamo je neshvatljivo pao, ali Viktoriju u Zagrebu čeka pakao

U uzvratu u krcatom Maksimiru Englezi su poveli u 43. minuti golom Asprille iz penala pri čemu je neopravdano isključen Goran Jurić, ali s igračem manje Dinamo je izveo nevjerojatan preokret, Dario Šimić je izjednačio, a Igor Cvitanović u 90. zabio za 2-1 i produžetke. Gdje je u 120. minuti Šimić loše ispucao loptu, a Temuri Kecbaja pogodio za 2-2...

Nada protiv Arsenala pa opet koban Auxerre

Te 2006. u Maksimiru je stasala velika generacija s Modrićem, Eduardom i Ćorlukom, momčad Josipa Kužea igrala je lijepo, atraktivno i punila stadion. U trećem pretkolu Lige prvaka Dinamo je pokazao zube Arsenalu, iapo je, ali nadanja su od Kupa Uefe bila velika.

Ždrijeb je u 1. kolu donio Auxerre. Treći put u 17 godina! I treći su put ti Francuzi bila crna mačka. Šok u Maksimiru pred 30.000 gledatelja bio je poraz 1-2, a u uzvratu samo potvrda prolaska pobjedom Auxerrea 3-1. Od pet golova, Ireneusz Jelen zabio je tri...

Balaban i Mandžukić promašivali, Werder kaznio

Ma nije taj Werder jači od nas!, vjerovali su navijači 2007., kada je zadnja prepreka do ulaska u skupinu Lige prvaka bio njemački velikan. Branko Ivanković govorio je kako je Luka Modrić već tada bolji od Brazilca Diega.

U Bremenu u prvom susretu 'plavi' su poveli Balabanovim golom, bili bolji, ali Balaban i Mandžukić promašivali su, a Werder je golovima Huga Almeide i Daniela Jensena preokrenuo.

Od Čerčeka do Olma: Španjolac golom skinuo legendu Dinama
Od Čerčeka do Olma: Španjolac golom skinuo legendu Dinama

U Maksmiru je Werder rano poveo golom Diega iz penala pa se utakmica odmah posve otvorila, Dinamo je dvaput vraćao zaostatak (Vukojević i Modrić iz penala), ali Nijemci su pobijedili 3-2.

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...