Obavijesti

Sport

Komentari 40

Dinamo poražen od Cracovije! 'Ozljeda Pinta? Ništa ozbiljno'

Dinamo poražen od Cracovije! 'Ozljeda Pinta? Ništa ozbiljno'
4

Nenad Bjelica nije mogao računati na čak 12 važnih igrača, pa su "modri" utakmicu zaključili sa sedam klinaca. U vezi se dopao Neven Đurasek (skoro i zabio), na lijevom boku Joško Gvardiol...

VIDEO

Dinamo je u prvoj pripremnoj utakmici u Sloveniji (drugoj ukupno) poražen (1-0) od poljske Cracovije. Zagrepčani su već tri dana u Murskoj Soboti, tamo vladaju paklene vrućine, a onda se ovaj dvoboj većim dijelom igrao po - pljusku.

Bila je to otvorena utakmica, "modri" su se bez 12 važnih igrača (Livaković, Stojanović, Moharrami, Theophile, Ademi, Šunjić, Moro, Majer, Gojak, Olmo, Kadzior i Petković) obračunali protiv vrlo kvalitetnog suparnika, Cracovia je prošlu sezonu završila na 4. mjestu u poljskoj Ekstraklasi.

Poljaci su poveli već u 9. minuti nakon dvije vezane pogreške Zagorca. Dinamov vratar prvo je teškom loptom tražio Franjića, kasnije klizećim startom pokušao ispraviti svoju pogrešku, no tu je - promašio cijelu loptu. Do nje je stigao Nizozemac Pelle van Amersfoort, pa lakoćom s 30-ak metara pogodio prazna vrata. Zagrepčani su u prvom dijelu zaprijetili tek preko Gavranovića i Oršića, Cracovia imala još dvije (polu)opasne situacije u kojima je Zagorac bio siguran.

Murska Sobota: Dinamo i Cracovia odigrali pripremnu utakmicu

Najveći problem za Nenada Bjelicu dogodio se u 30. minuti kada je igru zbog ozljede (vjerojatno lakše) napustio Ivo Pinto. Portugalac je dobio jedan neugodan udarac, sam odšetao do klupe za pričuve, a umjesto njega u igru je ušao Mario Šitum.

Dinamo je u nastavku pojačao pritisak prema vratima Cracovije, prijetili su Oršić, Gavranović i Đurasek, no njihova se mreža nije tresla. Zagrepčani su bili razigrani i dok su na travnjaku bili mladi aduti, tu su se prilično dopali Đurasek i Gvardiol koji je opet dojmljivu rolu pružio na lijevom boku.

Joško Gvardiol je i u 79. minuti složio dobru priliku za svoju momčad, taj je 17-godišnjak za Poljake bio "opća opasnost" po lijevoj strani. Njegova je lopta u ovoj situaciji pronašla Andrića koji se nije najbolje snašao ispred suparničkih vrata. U završnici su se nizale prilike pred Hrossom, u 80. minuti zicer je promašio i Ćuže.

Dinamovi su klinci u samom finišu odigrali i najljepšu akciju na utakmici; Marin i Đurasek su na malom prostoru na lijevoj strani izigrali četiri suparnička igrača, Đurasek je povratno odigrao za nadolazećog Gjiru čiji udarac s 15-ak metara odlazi pored vratnice.

- Cracovia je dobra, prava natjecateljska momčad, imaju karakternog trenera i vrlo su agresivni. Bio je to za nas dobar test, dobro smo se nosili s njima, a rezultat na kraju i nije toliko važan. Izgubili smo zbog jedne pogreške, ali ima tu dosta pozitivnih stvari - rekao je Nenad Bjelica, pa nastavio:

- Mladi igrači su bili jako dobri, bili su dosta aktivni u igri. I Ćuže i Gvardiol i Đurasek su odigrali utakmicu na jako dobrom nivou, ostali su odradili dionicu kakvu smo i planirali. Ivo Pinto? Ne znamo još što je s njim, dobio je udarac u mišić, pa vjerojatno nije ništa ozbiljno. Odigrali smo dobrih 90 minuta.

Murska Sobota: Dinamo i Cracovia odigrali pripremnu utakmicu

Strijelac: 0:1 - Van Amersfoort (9).
Dinamo (4-1-4-1): Zagorac (od 63. Horkaš) - Pinto (od 30. Šitum), Dilaver (od 63. Perić), Lešković, Leovac (od 63. Gvardiol) - Franjić (od 63. Gjira) - Hajrović (od 75. Baturina), Ćuže, Atiemwen (od 63. Đurasek), Oršić (od 63. Marin) - Gavranović (od 75. Andrić).
Cracovia: Peškovič, Ferraresso, Ditjatiev, Helik, Siplak, Dimun, Čečarić, Lusiusz, Hanca, Van Amersfoort, Piszczek (još su igrali: Hrosso, Wilk, Rapa, Wdowiak, Datković, Jablonsky, Gol, Dabrowski, Budzinski, Lopez, Lopes, Pik, Pienczak, Pitula, Strozik, Zaucha, Santos).

Preostale pripremne utakmice:

  • 2. srpnja (18.30 sati): Dinamo - Austria Klagenfurt (Austrija)
  • 3. srpnja (18.30 sati): Dinamo - Dekani (Slovenija)
  • 6. srpnja (12.00 sati): Dinamo - Orenburg (Rusija)

Dosadašnje pripremne utakmice:

  • Dinamo - Olimpija 2:1 (Šitum 11m, Ćuže)
  • Dinamo - Cracovia 0:1
Murska Sobota: Dinamo i Cracovia odigrali pripremnu utakmicu
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!
ULJEZ NA UTRCI

E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!

Dok je Andreas Mikkelsen 'pičio' hrvatskim cestama, jedan navijač je pokazao stražnjicu u kameru. Neke je nasmijao, nekima je to bilo degutantno, ali kako god, on se uspio pojaviti u domovima diljem svijeta