Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dinamo je potpisao ugovor s nećakom Zdravka Mamića...

None Foto: Marko Prpić/Pixsell/STR-2222/PIXSELL

Također, Modri su novi ugovor potpisali s Marijom Vasiljem (24). On je sin vlasnika Vile Regina, u čijem se hotelu već godinu dana skriva nepravomoćno osuđeni Zdravko Mamić...

I ove godine je prometno na Maksimiru. 'Modri' su potpisali ugovore s dva mlada igrača. Naime, Dinamo je potpisao profesionalni ugovor sa Stjepanom Mamićem (18), nećakom nepravomoćno osuđenog sportskog direktora Dinama Zorana Mamića i Zdravka Mamića. 

Karijeru je počeo u Mladosti iz Ždralova da bi zatim prešao u mlađe kategorije Dinama gdje se baš i nije naigrao. Pa se zaputio u Bjelovar, gdje je rođen Zdravko Mamić. U juniorima je ostavio jako dobar dojam, no put prema seniorima nije išao baš prema zamislima.

Foto: Instagram

Prošle godine je sedam puta započeo utakmicu, dok je 13 puta čekao priliku s klupe i zabio tri gola. Što bi bila ipak skromna brojka za napadača. No unatoč tome, Dinamo je, očito vjerujući u njegov potencijal, odlučio potpisati s njim profesionalni ugovor. Stjepan je ostao poznat po golu kojem je zabio 'vatrenima' u prijateljskoj utakmici koju je Bjelovar igrao protiv u listopadu prošle godine. Tada je Hrvatska predvođena Lukom Modrićem pobijedila 15-1.

NK Bjelovar - Hrvatska | Autor: Marko Prpic/PIXSELL Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Također, Modri su novi ugovor potpisali s Marijom Vasiljem (24). On je prošlu sezonu proveo na posudbi u Sesvetama, a 'Modri' su ga odmah nakon potpisa ugovora proslijedili na posudbu u Olimpiju iz Ljubljane. Podsjetimo, Mario Vasilj sin je vlasnika Vile Regina, hotela u kojem se već godinu dana skriva Zdravko Mamić. 

Mamić je u lipnju prošle godine na osječkom sudu nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, zbog izvlačenja oko 116 milijuna kuna iz Dinama, a neposredno uoči izricanja te presude otišao je u BiH čiju putovnicu posjeduje te se od tada nalazi u Vili Regini.

Foto: Dinamo to smo mi

Povodom novih potpisa ugovora, oglasila se i Udruga Dinamo to smo mi čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

Kao da dolazak nepravomoćno osuđenog za krađu 112 milijuna kuna iz Dinama i pravomoćno optuženog za još 200 milijuna ukradenih kuna na mjesto sportskog direktora kluba nije bilo dovoljno, vodstvo Dinama potrudilo se ovih dana dodatno narušiti imidž 'luba i zgaditi navijačima sve oko Dinama.

Novi sportski direktor dodao je gas i Dinamo je u tišini potpisao dva 'perverzna pojačanja'. No, to nisu pojačanja za naš klub i trenera Nenada Bjelicu, već jedino i upravo za novčanik obitelji tih istih koji su naš klub oštetili za preko 350 milijuna kuna, doveli ga na stupce crne kronike i predali sudnicama u Osijeku.

Naime, u srijedu je Dinamo potpisao profesionalni ugovor sa Stjepanom Mamićem, osamnaestogodišnjim nećakom Zorana i Zdravka Mamića. Ali, to nije sve. Dinamo je zaključio i novi dvogodišnji stipendijski ugovor s Mariom Vasiljem, koji je u Dinamo lani došao iz četvrte poljske lige, te odmah proslijeđen na posudbu u Sesvete. Mario Vasilj je podsjetimo, sin vlasnika Vile Regina u Međugorju, onog istog hotela u kojem se skriva čovjek koji je kukavički pobjegao da izbjegne zatvor zbog presude za krađu Dinama. Mario Vasilj odmah nakon potpisa za Dinamo do lipnja 2021. godine je proslijeđen na posudbu u Olimpiju iz Ljubljane.

Ovim potezima vodeći ljudi kluba nastavljaju ismijavati ne samo članove Dinama koji su vlasnici Udruge građana GNK Dinamo, a nemaju nikakvih prava, već i institucije pravne države. Udruga članova Dinama 'Dinamo to smo mi' izražava bojazan kako se upravo ovakvim ugovorima financira boravak Zdravka Mamića u bjegunstvu obzirom da su njemu blokirani svi računi.

Pozivamo sve institucije da se aktiviraju i spriječe ovakvo faraonsko ponašanje u klubu, ne samo one istražne organe, već i Gradski ured za opću upravu, te Sportsku inspekciju koje temeljem prijava naše Udruge mogu prerezati sve ovakve poteze nelegitimne Uprave i Izvršnog odbora Dinama i omogućiti demokratske izbore na kojima bi birali svi članovi kluba. Svim članovima Dinama i Dinamovcima poručujemo kako mi od svoje borbe za čisti i transparentni Klub nećemo odustati', poručili su iz ove Udruge.

Komentari (160)
  • Sportske Novosti objavljuju razne članke o Hajduku ali ne i ovakve i slične članke.

    28. 6. 2019,   12:30
  • Treba se Dinamo preimenovati u Mamicevo. Dinamo ionako ima prizvuk nekih starih vremena i Josifa Visarionovica Staljina izmedju ostaloga.

    28. 6. 2019,   12:23
  • mene je sram kaj sam ikad navijal za ovaj klub

    28. 6. 2019,   12:33