Obavijesti

Sport

Komentari 39

Dinamo protiv Benfice, Željko Mavrović protiv Mikea Tysona

Dinamo protiv Benfice, Željko Mavrović protiv Mikea Tysona
1

Dinamo će u četvrtfinalu Europske lige igrati protiv Benfice, a ako bude trebalo, moći će organizirati i boksački meč. Naime, legendarni Mike Tyson veliki je navijač Benfice, a Željko Mavrović obožava Dinamo

VIDEO

Iron Mike ili Šaka Sa Srednjaka? Tyson ili Mavrović?

Dva bivša vrhunska boksačka prvaka nikad se nisu susreli u ringu. No u Maksimiru će se susresti njihove momčadi. Da, za Tysona svi znaju da je bivši svjetski prvak, no malo tko zna da je veliki navijač Benfice. Let’s Get Ready to Rumble!!!!!

- Odrastao sam u portugalskoj zajednici u New Yorku, družio sam se s imigrantima iz Portugala i zavolio sam Benficu. Još čuvam prvi Benficin dres koji sam dobio. Nije crven, bijel je - rekao je Mike Tyson (52).

Mavrović: Odrastao sam uz Dinamo

Željko Mavrović (50) velik je navijač Dinama, rođeni je Zagrepčanin i na nekoliko je utakmica vodio navijanje. Bio je na južnoj tribini i na legendarnoj utakmici Dinama i Partizana u srpnju 1997. u 1. pretkolu Lige prvaka, kad su “modri” pobijedili 5-0. 

- Odrastao sam na Dinamovoj ‘82, kao Bad Blue Boys. Sjećam se kvartovske spike iz tog vremena, ‘Ej, buraz, kak’ smo dobri’... - rekao je Željko.

Osamdesete je proveo uz Dinamo.

- Odrastao sam uz Dinamo, dio sam generacije koja je 80-ih hodočastila na Maksimir. Volio bih da nam djeca imaju priliku doživjeti takvu atmosferu - nekoliko je puta istaknuo Mavrović, koji je vodio navijanje i za hrvatsku reprezentaciju u Rijeci 1991. dok je boksao za BK Rijeka.

Ä?akovec: ??eljko MavroviÄ? sudjelovao u predstavljanju projekta ? kola boksa

Tyson: Pročitao sam sve o Benfici

I dok je Željko rastao uz Dinamo, Tyson je srce predao Benfici. U SAD-u družio se s djecom portugalskih imigranata, od kojih su svi navijači Benfice.

Malo pomalo i Tyson se zaljubio u portugalskog velikana te počeo sakupljati njihove dresove. Na Twitteru je nekoliko puta objavio fotografiju u bijelom dresu Benfice, a ima i nekoliko crvenih, koje je dobio od kluba pri jednom od posjeta.

Tamo je upoznao i legendarnog igrača Benfice Manuela Cesara Ruija Costu.

- Prijatelj iz djetinjstva svaki mi je dan s nevjerojatnom strašću pričao o Benfici. Slušao sam i slušao, a onda jedan dan odlučio malo istražiti - kaže Tyson.

I tako je počela ljubav prema Benfici.

Čak je i otišao na nekoliko utakmica, gdje je sve ono što je slušao kao dijete doživio iz prve ruke.

- Pročitao sam sve priče o Benfici, saznao puno zanimljivih stvari i to je postao moj klub. Išao sam je gledati protiv New York Red Bulla, izgubila je 2-1 - otkrio je Mike Tyson, koji je bio najmlađi svjetski prvak i prvi koji je uspio spojiti titule prema verzijama WBA, WBC i IBF. 

Pokretanje videa...

00:22

Tyson prati događaje u Benfici, a posebno se osvrnuo i na smrt najboljeg igrača u povijesti Benfice, Eusebija, u siječnju 2014. godine.

- R.I.P. Eusebio Black Panther. BENFICA forever - napisao je Tyson. Navijači Benfice hvale se da imaju najjačeg navijača. 

Mavrović i Tyson su se susreli 2002. u Hotel-casinu Fitzgerald u Tunici, u SAD-u, a Tyson mu je poletio u zagrljaj kao da se znaju sto godina. I pogladio ga po čuvenoj irokezi.

- Bio sam iznimno polaskan. Pa nas se dvojica prije toga nikad nismo sreli. Jedan o drugome znali smo iz medija, znali smo se s videosnimki borbi. To mi je veliko priznanje, da je ono što sam radio, dok sam bio aktivan, bilo kvalitetno. To mi je priznanje veće od bilo kakve diplome - rekao je Željko.

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...