Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dinamo skupio već 208 tisuća kn, započeo natječaj za Udruge

None Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL 2

Zagrebački klub ove je sezone bitno povećao broj gledatelja na domaćim utakmicama, a istovremeno je smanjen iznos kazni koji Dinamo uplaćuje HNS-u ili Uefi što je zasigurno povezano s ovom kampanjom

Dinama je prije početka sezone organizirao zanimljivu kampanju pod nazivom 'Fair-play na tribinama', u Maksimiru na sve načine žele spriječiti pirotehniku, rasizam, mržnju i diskriminaciju. I hrvatski prvak je najavio kako će za svaku HNL utakmicu koja prođe bez kazne donirati 10 tisuća kuna, dok za svaku europsku utakmicu taj novac raste na 5000 eura. 

U Dinamo su cijele polusezone marljivo skupljali taj novac, a sada će ga na kraju polusezone u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem dodijeliti udrugama koje se bave djecom, mladima i socijalno ugroženim skupinama. Peteročlana komisija sastavljena od predstavnika Dinama i Hrvatskog Crvenog kiža će prema određenim kriterijima transparentno dodijeliti taj novac onima koji je najpotrebniji. Svaka će Udruga dobiti maksimalno 50 tisuća kuna, a količina skupljenog novca vidljiva je na stranici (fairplay.gnkdinamo.hr).

Zagrebački klub ove je sezone bitno povećao broj gledatelja na domaćim utakmicama, a istovremeno je smanjen iznos kazni koji Dinamo uplaćuje HNS-u ili Uefi što je zasigurno povezano s ovom kampanjom. U jesenskom dijelu polusezone, Dinamo je tako (do sada) skupio 208 tisuća kuna, aveč je krenuo natječaj (traje do 15. prosinca) na kojem će se udruge koje se bave djecom, mladima i socijalno ugroženim skupinama moći prijaviti za taj novac.

Foto: Nikola Balent/Potepuh Istina, do kraja jesenskog dijela prvenstva Zagrepčane još očekuju domaće utakmice protiv Manchester Cityja, Lokomotive i Rijeke, pa ta svota može još i narasti. Također, u priču nije još uključena ni utakmica protiv Varaždina, pa se u 'modrom domu' nadaju kako će se u ovoj priči skupiti i više od 250 tisuća kuna. Dinamo će u sklopu kampanje 'Fair play na tribinama' 16. prosinca promovirati slikovnicu za djecu kao edukativni dio i promociju pozitivnog navijanja na utakmicama.

Odabir Udruga koje će dobiti 208 tisuća kuna (ili više) će se izvršiti po završetku ove polusezone, a iznosi koje će svaka Udruga dobiti ovise i po broju prijavljenih (zainteresiranih) Udruga. Svečana dodjela čekova bit će izvršena na zagrebačkom Adventu, a niti jedna Udruga neće dobiti više od 50 tisuća kuna.

Komentari (3)
  • Veliki klub!

    6. 12. 2019,   20:14
  • Cestitke na ideji. Svaka cast i navijacima koji su pokazali da im plemenite stvari vise vrijede od navijackih rituala.

    6. 12. 2019,   18:56
  • Bitno povećali broj gledatelja, sa ništa na nekoliko😂😂😂

    7. 12. 2019,   11:48