Obavijesti

Sport

Komentari 374

Dinamov poker uništio Mađare! Modri u play-offu Lige prvaka

Dinamov poker uništio Mađare! Modri u play-offu Lige prvaka
15

Dinamo je uvjerljivo protutnjao Budimpeštom i prošao u play-off Lige prvaka. Za veliku pobjedu protiv Ferencvaroša (4-0) zabijali su Ademi, Olmo, Petković i Gojak. 'Modri' će u playoffu LP igrati protiv Rosenborga...

VIDEO

Pokretanje videa...

00:28

Samo jedna riječ je pristaje ovome Dinamu. Savršeno. Upravo tako su izgledali Bjeličini igrači u Budimpešti. Nisu Ferencvarošu dali ni trunke nadu da mogu nešto tražiti tu. Najavljivali su spektakl, skalp nad Dinamom, a dobili su tugu i razočaranje nakon što ih je atomski hrvatski prvak 'pregazio'. U svemu onome što su zakazali u prvoj utakmici, ispravili su u uzvratu.

Zaista spektakularna najava uoči prve utakmice u play-offu protiv Rosenborga koja se igra na Maksimiru 21. kolovoza. Bolju pozivnicu za dolazak na utakmicu u Zagreb navijači nisu mogli dobiti...

Hrvatski je prvak do prednosti u uzvratu stigao zahvaljujući novom odličnom potezu Španjolca Olma koji je iz teške situacije uspio ubaciti loptu u kazneni prostor domaćih u koji je pravovremeno utrčao kapetan Ademi i smireno svladao Dibusza za 1-0.

Domaći su uspjeli zagospodariti terenom samo u završnici prvog poluvremena, a tada je i stigla njihova najbolja prilika za izjednačenje. Ipak, udarac Sigera sa 20-ak metara na isteku sudačke nadoknade zaustavila je vratnica.

Sve o Rosenborgu: Bendtnera ne želi, a držao je rekord LP-a
Sve o Rosenborgu: Bendtnera ne želi, a držao je rekord LP-a

Dinamo je pitanje konačnog pobjednika riješio početkom drugog poluvremena. Oršić je u 47. minuti prošao po lijevom krilu i uposlio Petkovića koji je u padu sa sedam-osam metara pogodio bliži kut suparničkog gola. U tom je trenutku bilo jasno kako Ferencvarosu treba čudo, odnosno tri uzastopna postignuta pogotka, za preokret.

Budimpešta: Uzvratna utakmica 3. pretkola Lige prvaka između Ferencvarosa i Dinama

A da domaći niti ne pomišljaju na preokret pobrinuli su se Olmo i Petković. Španjolac je dodao svome napadaču, uslijedila je povratna lopta na vrh kaznenog prostora odakle je Olmo pogodio sam donji desni kut nemoćnog Dibusza.

Konačnih 4-0 i 5-1 ukupno postavio je Gojak nakon pogreške mađarskog vratara. Dibusz nije uspio ukrotiti udarac Majera sa 25 metara, lopta se odbila na 16 metara do Gojaka koji ju je proslijedio u mrežu.

Bravo, dečki! Ovaj Dinamo ne mora se bojati nikoga u Europi
Bravo, dečki! Ovaj Dinamo ne mora se bojati nikoga u Europi

Imao je Dinamo priliku i za peti pogodak no Petković je u 89. minuti promašio kazneni udarac kojega je izborio Oršić.

Dinamo će  u 4. pretkolu igrati protiv norveškog Rosenborga koji je i u uzvratnom susretu 3. pretkola, ovoga puta na svom terenu, svladao slovenski Maribor sa 3-1 te tako s ukupnih 6-2 izborio prolazak dalje.

Prvu utakmicu Dinamo i Rosenborg će igrati u Zagrebu 21. kolovoza, dok je uzvrat u Trondheimu 27. kolovoza. oba dvoboja počet će u 21 sat. Ukupni pobjednik dvoboja Dinama i Rosenborga nastupit će u natjecanju po skupinama Lige prvaka.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 374
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića