Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dinamov ritual: Dvadeset pizza uvijek u svlačionici!

None Foto: Robert Anić

Nakon svake utakmice dinamovce u svlačionici čekaju vruće pizze. inače nemamo dostavu, no kad je riječ o dinamu, ništa nam nije teško...

Nakon što igrači Dinama i Zagreba u nedjelju odigraju prvih 45 minuta i krenu prema svlačionici, direktor nabave u maksimirskom klubu, Dražen Miličević, uzet će mobitel i nazvati pizzeriju Mezzo-mezzo u Branimirovoj ulici. Nekoliko kilometara udaljeni od Maksimira, ondje spremno čekaju narudžbu.
- Čim nazovu, prekidam sa svime. Obustavljaju se sve narudžbe gostiju i kreće akcija 'pizze za Dinamo’. U roku od pola sata moramo napraviti 20 pizza. Nije mi teško, veliki je gušt. Oduvijek sam dinamovka - rekla je kuharica u pizzeriji Ljubica Arelić.
Sve je počelo prije godinu i pol, dok je trener u Maksimiru bio Branko Ivanković.
Neobični ritual iznenadio je Dinamove Južnoamerikance, no brzo su se navikli.
- Maznu ih ko ludi - otkrivaju nam suigrači.
Dinamov liječnik Saša Janković kaže da je pizza odličan izbor hrane za vraćanje snage.
Svaka tjestenina bogata je ugljikohidratima, a oni su izuzetno važni za oporavak. Dobro je i voće, ali pizza je najzahvalnija za povratak snage - kaže dr. Janković.
U klubu ipak paze kakve pizze naručuju.
- Uglavnom one sa šunkom, sirom i s mnogo povrća. Ne uzimamo s gljivama jer nije dobro jesti ih kasno navečer. Ne smije biti ni krastavaca, koji ni nisu uobičajeni na pizzi - objasnio je Dražen Miličević, direktor nabave.

DOSTAVU ORGANIZIRA BLAŽ IZ 'VEČERNJE ŠKOLE'
Brat vlasnika Mire je Damir Folnegović, popularni Blaž iz “Večernje škole”. Nakon škole kod profesora Željka Pervana praksu odradi u pizzeriji u Branimir centru.
- Navijal sam za Dinamo prije nego kaj sam se rodil. Za Dinamo mi ništa nije teško - kaže Blaž.

Komentari (7)
  • ma dice hercegovci radit pice !!!

    23. 5. 2009,   12:48
  • marko00 a iz koje si ti vukojeb... da mi je znati pa da probam napokon pravu pizzu

    23. 5. 2009,   11:51
  • bio sam u zg tisuću puta i uvijek jeo pizzu na drugom mjestu , nigdje pizza nije valjala osim donekle u staroj savi , katastrofa su vam pizze

    23. 5. 2009,   09:56