Obavijesti

Sport

Komentari 22

Dinamov specijalist za škarice: Gdje sam ja još od Jerkovića...

Dinamov specijalist za škarice: Gdje sam ja još od Jerkovića...
5

MALA ŠKOLA ŠKARICA Prve škarice u nogometu viđene su u Peruu i Čileu, a proslavio ih je Pele. Od hrvatskih nogometaša škarice je najbolje izvodio pokojni Dražan Jerković, legendarni plavi 9

VIDEO

To je najtalentiraniji igrač kojeg sam ikad trenirao, mislio sam kako će Bruno već doći do Milana ili Juventusa, kaže Besnik Prenga, koji je Petkovića kao juniora trenirao u Hrvatskom dragovoljcu.

'Petković je sigurno buduća 'devetka' naše reprezentacije'
'Petković je sigurno buduća 'devetka' naše reprezentacije'

A njegov je miljenik danas svakako jedan od najatraktivnijih igrača HNL-a.

- Bruno Petković od malih je nogu bio izvrstan tehničar, uvijek spreman za neki čudesan potez. I po tome se kao dječak isticao od drugih. Mene nimalo ne čude ovi njegovi atraktivni golovi škaricama, mi smo se takvih nagledali, pa on ih je često zabijao i na treninzima - tvrdi Prenga, jedan od nogometnih učitelja sjajnog napadača.

'Ne možete ni zamisliti koliko je to teško'

- On bi ostajao poslije svakog treninga i vježbao škarice, čak bi i svaku priliku tijekom treninga iskoristio za neki takav pokušaj. Sjećam se, i drugi bi igrači pokušavali škarice pa teško padali na zemlju, čak se ponekad ozlijedili, a Petković se stalno dizao i radio ih ponovno. On nikad nije odustajao.

Koliko je uopće zahtjevno izvesti takav udarac?

- Ne možete ni zamisliti koliko je to teško, koliko tu treba snalažljivosti, koncentracije i koordinacije. Pogotovo nogometašu visokom 194 centimetra toliko snažnom. Iskreno, mislio sam kako će već biti zvijezda nekog velikoga kluba, a na kraju se on nije niti naigrao u Bologni.

Nitko nije bio toliko dominantan

Kroz ruke Besnika Prenge prošli su mnogi nogometaši, no iskusnog trenera nitko nije toliko oduševio...

- Puno sam uspješnih igrača trenirao dok su imali 17 godina, nitko nije bio toliko dominantan i talentiran kao Bruno. Trenirao sam i Brozovića, ali lagao bih kad bi rekao da sam znao kako će on jednog dana završiti u milanskom Interu.

Besnik Prenga je nastavio...

- Iskreno, i Majer i Ivanušec su bili odlični u toj dobi, ali baš nitko nije na mene ostavio dojam kao Petković - završio je Prenga.

A nova zvijezda HNL-a ne leti visoko, Petković je i dalje čvrsto na zemlji.

- Velika mi je čast što me uopće stavljaju u kontekst s Dražanom Jerkovićem, ali daleko sam od toga, još moram puno raditi da bismo stali u istu rečenicu - jasan je Petković, strijelac šest golova ove sezone.

Ali i tvorac najljepšeg poteza (gol škaricama protiv Lokomotive) ove sezone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani