Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dinamov specijalist za škarice: Gdje sam ja još od Jerkovića...

None Foto: Goran Stanzl/PIXSELL 5

MALA ŠKOLA ŠKARICA Prve škarice u nogometu viđene su u Peruu i Čileu, a proslavio ih je Pele. Od hrvatskih nogometaša škarice je najbolje izvodio pokojni Dražan Jerković, legendarni plavi 9

To je najtalentiraniji igrač kojeg sam ikad trenirao, mislio sam kako će Bruno već doći do Milana ili Juventusa, kaže Besnik Prenga, koji je Petkovića kao juniora trenirao u Hrvatskom dragovoljcu.

NENAD BJELICA: 'Petković je sigurno buduća 'devetka' naše reprezentacije'

A njegov je miljenik danas svakako jedan od najatraktivnijih igrača HNL-a.

- Bruno Petković od malih je nogu bio izvrstan tehničar, uvijek spreman za neki čudesan potez. I po tome se kao dječak isticao od drugih. Mene nimalo ne čude ovi njegovi atraktivni golovi škaricama, mi smo se takvih nagledali, pa on ih je često zabijao i na treninzima - tvrdi Prenga, jedan od nogometnih učitelja sjajnog napadača.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

'Ne možete ni zamisliti koliko je to teško'

- On bi ostajao poslije svakog treninga i vježbao škarice, čak bi i svaku priliku tijekom treninga iskoristio za neki takav pokušaj. Sjećam se, i drugi bi igrači pokušavali škarice pa teško padali na zemlju, čak se ponekad ozlijedili, a Petković se stalno dizao i radio ih ponovno. On nikad nije odustajao.

Koliko je uopće zahtjevno izvesti takav udarac?

- Ne možete ni zamisliti koliko je to teško, koliko tu treba snalažljivosti, koncentracije i koordinacije. Pogotovo nogometašu visokom 194 centimetra toliko snažnom. Iskreno, mislio sam kako će već biti zvijezda nekog velikoga kluba, a na kraju se on nije niti naigrao u Bologni.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nitko nije bio toliko dominantan

Kroz ruke Besnika Prenge prošli su mnogi nogometaši, no iskusnog trenera nitko nije toliko oduševio...

- Puno sam uspješnih igrača trenirao dok su imali 17 godina, nitko nije bio toliko dominantan i talentiran kao Bruno. Trenirao sam i Brozovića, ali lagao bih kad bi rekao da sam znao kako će on jednog dana završiti u milanskom Interu.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Besnik Prenga je nastavio...

- Iskreno, i Majer i Ivanušec su bili odlični u toj dobi, ali baš nitko nije na mene ostavio dojam kao Petković - završio je Prenga.

A nova zvijezda HNL-a ne leti visoko, Petković je i dalje čvrsto na zemlji.

- Velika mi je čast što me uopće stavljaju u kontekst s Dražanom Jerkovićem, ali daleko sam od toga, još moram puno raditi da bismo stali u istu rečenicu - jasan je Petković, strijelac šest golova ove sezone.

Ali i tvorac najljepšeg poteza (gol škaricama protiv Lokomotive) ove sezone.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Komentari (22)
  • Petkoviću, ovom izjavom si pokazao da si pametniji i od novinara i od gledatelja, a i od umišljenog Bjelice. To je pravi put do reprezentacije. Rad i skromnost. Bravo.

    11. 12. 2018,   08:13
  • Ma neka ,lijepo je zabit škaricama,samo ti zabijaj dečko

    11. 12. 2018,   08:30