Obavijesti

Sport

Komentari 26

Dinamova 'petarda' Partizanu: To je bilo puno više od sporta

Dinamova 'petarda' Partizanu: To je bilo puno više od sporta
1

Prošlo je točno 21 godinu od Dinamovog demoliranja Partizana na Maksimiru 5-0. Na Maksimiru se natiskalo 40.000 navijača, a stadion je bio pun dva sata prije utakmice

VIDEO

Predsjednik Franjo Tuđman mi je na uho šapnuo: Dobro, pa moglo je to biti i malo bolje. Ha, ha, ha. Onako, nije se šalio, bio je sretan, ali na svoj suzdržan način, prepričao je Marijan Vlak anegdotu sa slavlja u Okrugljaku nakon Dinamove 5-0 pobjede protiv Partizana na današnji dan prije točno 21 godinu.

Ždrijeb je te 1997. godine spojio Dinamo i Partizan u 2. pretkolu Lige prvaka. Srpski klub stigao je na Maksimir s 1-0 iz prve utakmice u kojoj su "modri" dosta toga promašili. Dinamo je u uzvratu razbio "crno-bijele".

VIDEO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na Maksimiru se natiskalo 40.000 navijača, a stadion je bio pun dva sata prije utakmice. Cvitanović i Marić zabili su po dva gola, Viduka je zabio jedan za jednu od najvećih Dinamovih pobjeda u povijesti.

Partizanu nije pomogao ni smiješni penal koji je Dražen Ladić obranio. A da ne bi bilo zabune, Dinamov golman obranio je i drugi pokušaj nakon penala. Za Dinamo su igrali Ladić, Šimić, Jurić, Jurčić, Šarić, Mujčin (od 71' Brlenić), Prosinečki, Krznar, Marić (od 67' Petrović), Viduka (od 75' Tomas) i Cvitanović.

- Cijela Hrvatska taj je dan bila na nogama. Pravi spektakl i nešto što nikad neću zaboraviti. To mi je sigurno najdraža pobjeda u karijeri, igračkoj i trenerskoj. Bilo je to više od sporta jer je to bila prva službena utakmica nakon rata - rekao je Marijan Vlak.

- Igrao sam mnogo velikih utakmica, ali ona protiv Partizana je najveća. Ozračje na tribinama bilo je sjajno, nikada nisam osjetio takav naboj kao na toj utakmici. Partizan nije imao šanse. Ni jača momčad ne bi izdržala nalet Dinamovih igrača. Ništa tu nije bilo normalno, to je bilo nešto posebno  - znao se prisjetiti Goran Jurić, koji je u plavom dresu igrao od 1996. do 2000.

>>> Cijelu utakmicu pogledajte OVDJE

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov