Obavijesti

Sport

Komentari 20

Dinamovce živcirao slab signal, velika tajna Dilavera i Ademija

Dinamovce živcirao slab signal, velika tajna Dilavera i Ademija
1

Nakon izvlačenja prva dva pota svi su nekako priželjkivali ulazak u grupe C (Man. City, Šahtar), G (Zenit, Benfica) ili H (Chelsea, Ajax). A to se i dogodilo. U Maksimiru su uvjereni u europsko proljeće...

VIDEO

Dinamo je saznao suparnike u grupnoj fazi Lige prvaka, Zagrepčani će plasman u novo europsko proljeće tražiti preko Manchester Cityja, Šahtara i Atalante.

Zanimljivo, čak dvije od te tri momčadi elitno natjecanje neće igrati na svom stadionu, Atalanta će "modre" ugostiti na kultnom milanskom San Siru, dok su Ukrajinci već dulje vrijeme izvan Donjecka, pa će se taj dvoboj odigrati u Harkovu.

Čelnici Dinama ovoga su puta organizirali zajedničko gledanje ždrijeba Lige prvaka, u zagrebačkom WOW baru kina Kaptol Boutique Cinema okupilo se 200-tinjak ljudi, bio je tu cijeli stručni stožer Dinama, brojni prvotimci, neke igračke legende kluba, našao se tu i Igor Jovićević sa stožerom druge momčadi, pa i neki mladi igrači hrvatskog prvaka. Budućnost Dinama koja će se još jednom predstaviti u Uefinoj Ligi mladih.

Pokretanje videa...

08:54

Sve je funkcioniralo besprijekorno osim - televizora. On je igračima Dinama tijekom samog prijenosa zadavao više problema od nekih momčadi na putu prema Ligi prvaka. Signal se palio i gasio, igrači su palili svoje mobitele, pa na taj način pratili ždrijeb. No ipak, tijekom prijenosa trećeg pota sve je počelo idealno funkcionirati, a Nenad Bjelica kao ni igrači nije pokazivali previše emocija. Ali, bilo ih je...

- Uh, ovo svakako treba izbjeći - tiho je prokomentirao Petar Stojanović kada je vidio kako su se u grupi B već našli Bayern i Tottenham.

Svatko je imao svoje favorite, svatko svoje želje. Uglavnom, kada su izvučeni klubovi iz prva dva pota, svi su nekako priželjkivali grupe C (Manchester City, Šahtar), G (Zenit, Benfica) i H (Chelsea, Ajax). Samim time poslije ždrijeba među igračima Dinama nije bilo puno nezadovoljstva. Skupina je atraktivna, nudi dvoboj s jednom od najboljih momčadi Europe (Man. City), dok osjećamo kako igrači vjeruju da preko Šahtara i(li) Atalante mogu do druge ili treće pozicije u skupini.

- Dobro je, zadovoljan sam. Sve je moguće, skupina je zanimljiva, poznajem te momčadi, to su strašno jake ekipe. Šahtar godinama dominira Ukrajinom, Atalanta je lani igrala odličan nogomet i do Lige prvaka stigla kroz Serie A, a Manchester City ne trebam ni komentirati. To će biti velik, jako velik izazov. Ali... - rekao je Emir Dilaver, a onda mu je kapetan Arijan Ademi u prolazu dobacio:

- Reci mu ono što si meni rekao, ajde!

Emir Dilaver samo se smješkao, ali nije za javnost htio reći što je poručio svom kapetanu. Očito je velika tajna, ali poznavajući taj dvojac, oni su spremni za sve borbe.

 

Nenad Bjelica sjedio je uz svoj stožer (Poms, Mayer i Bule), tijekom cijelog ždrijeba imao pokeraško lice, kod njega se nisu mogle vidjeti nikakve emocije. No, čini se kako je i kod njega po završetku ždrijeba bilo olakšanja, na njegovom se licu vidjelo - zadovoljstvo.

Lovro Majer ždrijeb je pratio uz svoje suigrače, a mladi veznjak Dinama također ne strahuje od nikoga.

- Mislim da nam je skupina sasvim OK, možemo biti zadovoljni. Manchester City je među tri najbolje momčadi svijeta, ali i mi želimo pokazati koliko vrijedimo, znamo da će tu biti dobrih utakmica. Skupina je teška, ali takve su sve u Ligi prvaka. Ma mi sami od sebe imamo velika očekivanja, sigurno se nećemo osramotiti, joj kako to ružno zvuči. Ma dapače, pokazat ćemo svima koliko vrijedimo, zadovoljan sam skupinom - završio je Majer.

A baš to je i najveća pobjeda ovog Dinama, najveći uspjeh Nenada Bjelice. Njegovi momci u Ligu prvaka ulaze hrabro, s velikom dozom respekta prema svakome, ali uvjereni kako ove sezone i kroz ovo natjecanje mogu do europskog proljeća. I svi su zadovoljni ždrijebom, bez obzira što će snage odmjeriti s najboljom momčadi u povijesti engleske lige (Man. City lani osvojio rekordan broj bodova u sezoni), trećeplasiranom momčadi Serie A iz prošle sezone (Atalanta je bila bolja od Intera, Milana, Rome...), pa i 12-erostrukim prvakom Ukrajine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta
Realovci ujedinjeni: 'Taj igrač mora ostati igrati još godinama'
NAJ-POTEZ UTAKMICE

Realovci ujedinjeni: 'Taj igrač mora ostati igrati još godinama'

Toni Kroos krasnom je asistencijom omogućio Viniciusu da zabije vodeći gol kod Bayerna. Trener Carlo Ancelotti ističe: Bellingham je imao grčeve, imam jake adute na klupi (Modrića, op.a.) i moram ih iskoristiti