Obavijesti

Sport

Komentari 28

Dinamovci, čuvajte se Jesusa! City četvorkom kroz Burnley

Dinamovci, čuvajte se Jesusa! City četvorkom kroz Burnley
4

Guardiolinu momčad do dvoboja s Dinamom u Ligi prvaka čeka još veliki gradski derbi na Etihadu protiv Manchester Uniteda, koji je na rasporedu u subotu, 7. prosinca (18.30)

VIDEO

Nogometaši Manchester Cityja slavili su s 4-1 (1-0) na gostovanju kod Burnleyja i privremeno ponovno zasjeli na drugo mjesto ljestvice engleskog prvenstva te smanjili zaostatak za vodećim Liverpoolom na osam bodova.

Plavi Božić: Dinamo proslavio sjajnu godinu, a sad - City...
Plavi Božić: Dinamo proslavio sjajnu godinu, a sad - City...

Tjedan dana prije gostovanja u Maksimiru momčad Pepa Guardiole došla je do desete pobjede u 15 ovogodišnjih nastupa u Premier ligi, a velike zasluge za nju ima brazilski napadač Gabriel Jesus koji je bio strijelac prva dva pogotka. U 24. minuti je vrlo preciznim udarcem s lijeve strane kaznenog prostora pogodio suprotni kut, da bi u 50. minuti odlično pratio ubačaj Bernarda Silve i preusmjerio loptu u rašlje s nekoliko metara.

Premier League - Burnley v Manchester Cit?

Vratar Burnleyja Nick Pope još je u nekoliko navrata spriječio Raheema Sterlinga i Bernarda Silvu da povećaju prednost Cityja. No, u 68. minuti je i on bio nemoćan pred razornom snagom udarca Rodriga koji je s ruba kazenog prostora poslao loptu pod gredu za 3-0.

U 87. minuti Pope nije mogao zaustaviti ni precizan udarac Mahreza za 4-0. Uvjerljiv poraz Burnleyja ublažio je Brady pogotkom u 89. minuti.

Guardiolinu momčad do dvoboja s Dinamom u Ligi prvaka čeka još veliki gradski derbi na Etihadu protiv Manchester Uniteda, koji je na rasporedu u subotu, 7. prosinca (18.30).

U prvoj utakmici 15. kola Crystal Palace je pred svojim navijačima svladao Bournemouth s 1-0 iako je domaća momčad od 19. minute igrala s igračem manje, nakon što je Sakho isključen zbog opasnog starta. Pobjedu za skok na peto mjesto ljestvice Palaceu je donio ganski veznjak Jeffrey Schlupp pogotkom u 76. minuti.

Na ljestvici vodi Liverpool sa 40 bodova iz 14 nastupa. Po 32 boda imaju Manchester City i Leicester, a 26 ima Chelsea. U zoni ispadanja su Southampton (12 bodova), Norwich (11) i Watford (8).

U srijedu je na rasporedu šest od preostalih osam utakmica, a sastaju se: Chelsea - Aston Villa, Leicester - Watford, Manchester United - Tottenham, Southampton - Norwich, Wolverhampton - West Ham (sve u 20.30) te u gradskom derbiju Liverpool - Everton (21.15). U četvrtak će kolo zaključiti Sheffield United - Newcastle (20.30) i Arsenal - Brighton (21.15). (dk)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti