Obavijesti

Sport

Komentari 0

Dinamovci su složni: Idemo do kraja, bit ćemo kao seniori...

Dinamovci su složni: Idemo do kraja, bit ćemo kao seniori...
1

Mi smo samo nastavili gdje su stali naši seniori. Uspješno smo poput njih odradili dosadašnje europske obaveze, sada čekamo europsko proljeće, pa da tamo napravimo još korak više, rekao je Dinko Horkaš...

VIDEO

Juniori Dinama nastavljaju briljirati na europskoj sceni, mlade nade modrih plasirale su se u playoff fazu Uefine Lige mladih. Zagrepčani su u 2. kolu u dvije utakmice bili bolji (1:1, 3:1) od Astane, tako dokazali kako u Maksimiru i dalje ne trebaju brinuti za budućnost, kako će u Dinamu i dalje biti sjajnih klinaca. Protiv kazahstanskog prvaka najviše su se dopali Gjira, Ćuže i Šipoš , odličnu rolu još jednom imao i sigurni vratar Dinko Horkaš ...

- Mi smo samo nastavili gdje su stali naši seniori. Uspješno smo poput njih odradili dosadašnje europske obaveze, sada čekamo europsko proljeće, pa da tamo napravimo još korak više - rekao je poslije utakmice za Goal Dinko Horkaš, pa nastavio:

- Koliko može naša generacija? Ne želim prognozirati previše, idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu. Ali, mislim da možemo otići do samoga kraja, imamo veliku kvalitetu, snagu i čudesno zajedništvo koje nas krasi cijele sezone.

Astana je prijetila, no vi ste ipak većim dijelom susreta kontrolirati tijek susreta...

- Vjerujem da se njima bilo teško snaći na ovakvom blatnjavom terenu, baš kao što nama nije bilo lako igrati u Kazahstanu, brzo se prilagoditi na onako čudne uvjete. Oni nisu loša momčad, ali naša kvaliteta i takav momčadski duh je trebao doći do izražaja. Osobno, nisam bio u Astani , ali su mi suigrači pričali kako im je tamo bilo teško igrati.

Želje za dalje? Biste li voljeli u playoffu zaigrati protiv nekog lakšeg ili pak respektabilnijeg suparnika?

- Nemam nekih posebnih želja, volio bih samo da dobijemo suparnika po mjeri. Naravno da bi lijepo da dođe neki velikan u Maksimir, mi se ne bojimo nikoga, već smo dokazali kako u Europi možemo igrati sa svakim - završio je Horkaš.

Veliki posao ove jeseni s mladim nadama Dinama kako u Uefinoj Ligi mladih, tako Drugoj HNL, pa i Premier League International kupu napravio je Igor Jovićević ...

- Svi skupa napravili smo pravi posao, čestitam svim svojim igračima na fantastičnoj etapi koja je iza nas. Presretan sam što smo postali jedno, a prva momčad nam je cijelo vrijeme parametar kako bi i mi morali izgledati. Oni nam daju motivaciju i samopouzdanje, pokazuju način kako se i mi moramo boriti, kako ponašati na terenu - rekao je Jovićević, pa dodao:

- Evo, s B momčadi smo u Drugoj ligi odradili dobre stvar, s juniorima se plasirali u europsko proljeće, a mislim da smo 99% to osigurali i u respektabilnom Premier League International kupu, ma velike su to stvari. Astana je pravi suparnik, a mi smo ozbiljan dio posla odradili već u Astani gdje smo ih s igračem manje držali pred njihovim vratima.

Dinamo je i danas igrao dobro, nizao prilike, ali onda malo posustao nakon gola Kazahstanaca ...

- Tako je to u nogometu, mi nismo zabili ono što smo trebali, mogli smo ranije riješiti taj susret. A onda smo iz jednog prekida dobili gol, među nas se uvukla nervoza, igračima tu odjednom 'gori lopta'. Igrači u toj situaciji postaju svjesni kako ih još jedan primljeni gol izbacuje iz Europe , a znam koliko im znači taj plasman u europsko proljeće. Bio bi velik udarac za nas da smo ispali iz Europe, ali smo još jednom pokazali karakter, zabili treći gol i tu je sve bilo gotovo.

Želje u playoff fazi Uefine Lige mladih?

- Ma nema tu nikakvih želja, igra se na jednu utakmicu, mi smo domaćini i tu možemo ići u 'fajt' s bilo kim. Danas su nam nedostajali neki važni igrači, s njima bi bili još bolji. Mene oduševljava mentalna snaga mojih igrača, uvijek su najbolji kada je to najpotrebnije. Svaka im čast, svi skupa smo zaslužili ovakav rezultat - završio je Jovićević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu