Obavijesti

Sport

Komentari 78

Dinamovi heroji ulice: Bosanac, purger i Dalmatinac - Zagorac

Dinamovi heroji ulice: Bosanac, purger i Dalmatinac - Zagorac
1

MODRI JUNACI Mislav Oršić, Izet Hajrović i Danijel Zagorac, Zagrepčanin, Bosanac i Dalmatinac, tri junaka koja su u Dinamo stigla kao otpisani igrači doveli su ‘modre’ na korak do Lige prvaka

VIDEO

Hajrovića su nakon teške ozljede svi otpisali, Oršića su iz Rijeke otjerali u Celje, a Zagorac je gotovo odustao od nogometa i zaposlio se u skladištu Kraša. E pa taj trojac doveo je u Bernu Dinamo na prag Lige prvaka.

Tri potpuno različita lika, Dalmatinac, Zagrepčanin i Bosanac. Kao u vicu. I tri potpuno različite priče, a opet, tako slične. Izet Hajrović bio je zvijezda Werdera, no teška ozljeda koljena umalo mu je prekinula karijeru.

Werder ga više nije htio i u priču je ušao Dinamo. Danas? Izet puca od zdravlja.

'Sad sam kao nov'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kao da nikad nije ozljede ni bilo. I psihički nemam problema, nema nikakvog straha.

Priča broj dva je Mislav Oršić. Zagrepčanin koji je do Dinama iz Zaprešića morao preko Južne Koreje.

Zašto proći 20 kilometara kad se može nekoliko desetaka tisuća?! Do Dinama je morao preko Spezije, Rijeke, Celja te azijskih avantura u Jeonnau, Yataiju i Ulsanu.

- Tako je bilo suđeno, ali sad sam konačno gdje sam oduvijek htio biti. Kad me menadžer nazvao i rekao mi da me žele u Maksimiru, nisam dvojio niti jedne sekunde - kaže Oršić.

Sanjao je biti Modrić

Rođen je na zagrebačkoj Malešnici, a za Dinamo navija od - oduvijek.

- Kad sam imao 13-14 godina, dolazio sam u Maksimir kao navijač. Gledao sam Luku Modrića sa sjevera ili istoka i sanjao sam da jednog dana igram za svoj Dinamo i zabijam gol. Eto, san mi se ostvario.

Ne da mu se ostvario nego ga Zagrepčani slave kao “heroja ulice” iz velikog hita Prljavoga kazališta.

Priča treća je ona o Danijelu Zagorcu, Dalmatincu iz Drniša. Eh, kakav je tek on put prošao...

I on je bio otpisan, praktički na rubu prekida.

- A dok sam sa Splitom igrao u 4. ligi, to je bio teški amaterizam, pa sam se zaposlio u Krašu, u skladištu slagao čokolade, palete... I sakupio sam godinu i pol staža. U međuvremenu su klub preuzela braća Žužul pa sam se u 3. ligi morao odlučiti ‘tamo ili vamo’. Ali bio sam dobar radnik, brz, točan - kaže Danijel, dobri duh svlačionice. Kad je potpisao za Dinamo...

- Odmah sam otišao u ZOO. Nemamo ga u Splitu, a jako volim životinje - kaže Zagorac.

Nije imao za kimono

Bavio se Zagorac i drugim sportovima, nije samo nogomet...

- Najprije sam se kao dječak počeo baviti tekvondoom. Išlo mi je dobro pa sam trebao ići na neko natjecanje, ali nisam imao kimono! Nismo baš imali novca za to i tako sam odustao i otišao u RNK Split trenirati nogomet. Ali u svakom bih sportu bio uspješan.

Za golmane kažu da moraju biti malo, onako, pozitivno ludi...

- Ako sat 100 puta dnevno baciš, neće raditi. Isto tako ako nemaš dozu ludosti, ne možeš biti golman. Pa ja sam sebe više ozlijedio nego što su me drugi! Kad sam ljutit, ne iskaljujem se na druge, pukneš sebe u glavu, glavom u stativu - kaže Zagorac i dodaje:

Uvijek na trening dođem raspjevan, nasmijan, pa energiju pokušam prenijeti na suigrače. Zorana Jelenkovića obožavam! Naježim se kad god čujem neku njegovu pjesmu.

I eto ih danas pred vratima raja. Tri otpisana igrača dovela su Dinamo na korak do Lige prvaka. Dalmatinac, Zagrepčanin i Bosanac. Znate taj vic? Idu Dalmatinac, Bosanac i Zagrepčanin ulicom, a jedan od njih je Zagorac...

Bojim se, naravno da se bojim. Iako, mislim da je Dinamo napravio 70 posto posla. A bojim se jer su Švicarci najhrabriji ljudi na svijetu, živio sam tamo, radio i dobro ih poznajem. Iako u momčadi Young Boysa možda ima jedan-dva Švicarca, kaže Ćiro Blažević.

Do Lige prvaka ostalo je još 90 minuta. Već nakon posljednjeg sučeva zvižduka u Zagrebu se počelo pričati samo o uzvratu. Nije da gatamo, ali atmosfera je takva da se na Maksimiru očekuje najmanje 20.000 gledatelja. A možda i više.

- Trebaju nam navijači, samo da bude pun Maksimir i ulazimo u Ligu prvaka - rekao je Bjelica.

Švicarci nisu mačji kašalj. Kad su u prvom dijelu pritisnuli Dinamo, bilo je panike. Na kraju, da udarac Hajrovića nije zaustavila stativa, mogao je Dinamo i pobijediti.

- Ma i bolje da nije zabio, vjerujte mi. Da je Dinamo pobijedio 2-1, opustili bi se u uzvratu, tako vam ide, i tko zna bi li izborili Ligu prvaka. Ovako, s 1-1 nema opuštanja - smatra Ćiro Blažević.

Navijači, s vama do Lige prvaka

Posljednji poraz Dinamo je u europskim pretkolima u Maksimiru doživio u kolovozu 2014. I tad su u prvom susretu imali aktivan rezultat, slavili su u Aalborgu 1-0, no u uzvratu su izgubili 2-0. Jedini iz sadašnje momčadi koji je tad igrao je Ademi. I tad se vapilo za navijačima, na toj utakmici bilo ih je 8235, navijanje je bilo slabo i praktički nije bilo domaće atmosfere. Svjestan je toga i Ademi.

Zna koliko znači huk s tribina.

- Možemo napraviti velike stvari, u to sam uvjeren, samo da nam publika bude vjetar u leđa i da svi skupa proslavimo ulazak u Ligu prvaka - rekao je kapetan Ademi.

Nekad se u Maksimiru drhtalo čim se izlazilo iz svlačionica. Ako ne vjerujete, pitajte igrače Partizana, Celtica ili Ajaxa. To su bile njihove riječi. Ova sezona počela je dobro, na Hapoelu i Astani bilo je 22.000 gledatelja. Odlična brojka ako se zna da su mnogi Zagrepčani na godišnjem odmoru. I, da, uz to je prodano rekordnih 5000 godišnjih ulaznica. Dinamo je opet u modi, sve miriše na to da bi Maksimir mogao biti pun kao nekad. Kao u ona dobra stara vremena...

VIDI OVO! KVIZ: Koliko će te biti bogati? 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova