Obavijesti

Sport

Komentari 165

Direktor Zvezde: Dajte Dinamo da im pokažemo tko je glavni!

Direktor Zvezde: Dajte Dinamo da im pokažemo tko je glavni!
1

Nemam niti jednu želju, osim da dobijemo Dinamo i da im pokažemo tko je glavni klub u regiji. A to je Zvezda, rekao je direktor Crvene Zvezde Zvezdan Terzić

VIDEO

Otkad postoji novi format Lige prvaka Crvena zvezda dohvatila je skupine samo jednom, povijesni dan za taj klub bila je prošla godina. Ove godine bit će im drugi put da igraju najelitnije nogometno natjecanje. U Europskoj ligi bili su nešto uspješniji pa su skupine dohvatili tri puta.  S druge strane, Dinamo je protiv Rosenborga izborio sedmi nastup u Ligi prvaka, dok je u skupinama Europske lige igrao čak devet puta.

Gledajući posljednjih dvadeset godina uopće nije dvojbeno da je Dinamo puno uspješniji od Crvene zvezde, koja je prije nekoliko godina bila na rubu bankrota, a igrači su posuđivali novac od tadašnjeg trenera Roberta Prosinečkog. No prolaskom protiv Young Boysa, Zvezdi su narasla krila, pa su, eto, sad najbolji klub u regiji. Tako barem tvrdi njihov direktor Zvezdan Terzić. 

- Volio bih da izvučemo Dinamo. Tada bismo na terenu mogli pokazati tko je bolji, a to smo mi. Mislim da je Zvezda najjači klub u regiji. Naravno da bi te utakmice povukle i niz događaja koje nemaju veze sa sportom, a to ne bih volio. Volio bih da se takve stvari spriječe - rekao je direktor Zvezde.

Ako ćemo uspoređivati vrijednost momčadi, i tu je Dinamo u prednosti. Zagrebačka momčad vrijedi 74 milijuna eura, beogradska 57 milijuna eura. Nadalje, Dinamo je Hrvatskoj, koja je igrala u finalu Svjetskog prvenstva dao 14 igrača, a svoje igrače prodaje po 15 ili 20 milijuna eura, dok se Crvena zvezda zadovolji ako dobiju dva, tri milijuna. Najskuplji igrač u povijesti Zvezde je Nemanja Radonjić, koji je prodan za 12 milijuna eura. Drugi na toj vječnoj listi je Marko Grujić, kojeg su prodali za 6 milijuna, novac za koji je Dinamo prodao, primjerice, Jozu Šimunovića. 

Dinamo je, ako ste gledali pretkola, relativno lagano došao do Lige prvaka, dok je Crvena zvezda imala jako puno sreće i protiv Kopenhagena, gdje su domaćini dvaput pucali penale za pobjedu i protiv Young Boysa, koji je u Bernu, da je imao malo više sreće, mogao pobijediti s nekoliko golova prednosti. 

 

Dinamo i Crvena zvezda posljednji put igrali su 1991. na Maksimiru, a Dinamo je pobijedio 3-2. Novi susret Dinama i Zvezde sigurno bi bio spektakl, štoviše, navijači Dinama ga priželjkuju jer Zvezdu smatraju najslabijom momčadi u četvrtom bubnju i jedine momčadi protiv koje bi mogli osvojiti svih šest bodova u skupini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 165
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani