Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Disciplinci, zašto vam služe kamere i snimke?!

None Foto: Marko Jurinec

Na snimci je utvrđeno da nije bilo prekršaja zbog kojeg je zagrebaš Josip Mikulić dobio kaznu od 3000 kn i tri susreta neigranja. No kazna je ostala

Josip Mikulić, branič Zagreba, u prošlom je kolu zbog prekršaja zaradio crveni karton. Uz isključenje dobio je 3000 kuna kazne i tri utakmice neigranja. No kamerama je otkriveno da prekršaja nije bilo, sve je bilo čisto. No kazna i dalje ostaje. Iako je igrač nevin.
- To je zato što su glupani. Nemam druge riječi - rekao je predsjednik Zagreba Dražen Medić. Za razliku od engleske i njemačke lige, gdje se kazne nakon pregledavanja snimki ublažavaju, poništavaju ili su još rigoroznije. Kod nas toga nema, štoviše, disciplinci se stalno brane slobodnim sudačkim uvjerenjima i štite dignitet sudaca. A što je s dignitetom sportaša?
- Ne razumijem zašto. Imam sav materijal gdje se sve vidi, no disciplinski sudac vjerovao je glavnom sucu - rekao je Josip Brezni, povjerenik lige. Čelnici kluba iz Kranjčevićeve nisu se žalili jer je, kako tvrde, besmisleno.
- Ma, što ćemo se žaliti. Šteta papira - rekao je Medić.

Komentiraj, znaš da želiš!