Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dječak je dirnuo Mihajlovića u srce: 'Plači, suze su hrabrost!'

None Foto: Aly Song/Reuters/PIXSELL 6

Do listopada 2018. godine bio sam sasvim normalno dijete, igrao sam se, išao u školu i navijao za Parmu. Onda sam 21. listopada poslan u bolnicu, rekli su mi da imam leukemiju, napisao je u pismu maleni Mirko...

Siniša Mihajlović (50), nogometna legenda, ujedinio je svijet u svojim lošim danima. Nakon što je na konferenciji obznanio da ima leukemiju, u srijedu je hospitaliziran te kreće u borbu s okrutnom bolesti. Među mnogobrojnim porukama podrške, našla se i jedna posebno vrijedna. Pismo malenoga dječaka Mirka (10), navijača Parme, slama srce, a njegova hrabrost je golema. 

Foto: Instagram

- Ja sam Mirko, imam 10 godina i jednu sjajnu osobinu - hrabrost! Do listopada 2018. godine bio sam sasvim normalno dijete, igrao sam se, išao u školu i navijao za Parmu. Onda sam 21. listopada poslan u bolnicu, rekli su mi da imam leukemiju - započeo je ovaj mladi borac.

EMOTIVNO PISMO Mihajlović nepobjediv: Sve sam suze istrošio, spreman za bitku

- Nisam znao što je to, ali vremenom sam naučio koliko je prokleta ova bolest. Mogao sam birati između dvije opcije kako se boriti s bolesti: Plakati i žaliti po cijeli dan ili biti hrabar i nastaviti dalje. Odlučio sam biti hrabar - stoji u pismu oboljelom Siniši Mihajloviću. 

Bobby Yip/Reuters/PIXSELL | Autor: Bobby Yip/Reuters/PIXSELL Foto: Bobby Yip/Reuters/PIXSELL

- Imao sam veliku pomoć Parminih igrača, osobito Gazzole i Inglesea. Kao i ti, dolazim s nogometnih travnjaka gdje sam pratio svoj omiljeni klub. Sada utakmice gledam preko televizije. Ova strast mi je pomogla da provedem sve ove mjesece u bolnici. U svibnju su mi ipak, priopćili loše vijesti. Terapija koju sam primao, više nije bila dovoljna. Morao sam na transplantaciju, a i prvenstvo se završilo - piše u pismu koje slama srca. 

Serie A - Bologna v Napoli TRENINGE VODI PREKO INTERNETA Mihajlović dan ranije u bolnici: Što prije odem, prije ću završit

- 14. svibnja imao sam transplantaciju koštane srži i sada se čini da je sve u redu. Kada sam vidio tvoju konferenciju, vidio sam da si tužan. Nitko ne može razumjeti tvoj strah bolje od mene, zato što, iako imam deset godina, strah je isti za sve. Osjećam potrebu da ti kažem da ne odustaješ, da izvučeš iz sebe puno suza, jer one su znak hrabrosti i da radiš sve što želiš raditi jer ćeš brže ozdraviti. Nadam se da će ti moj savjet pomoći i, tko zna, možda se jednog dana sretnemo, ja tebe s tribina, ti mene na terenu. Šaljem ti specijalne zagrljaje i zapamti, vuk nekada nije zao, kao što izgleda. Pozdrav - napisao je desetogodišnji dječak.

Bivšem reprezentativcu Jugoslavije i treneru igrača Bologne u samo nekoliko mjeseci okrenuo se čitav svijet. Još krajem veljače je bio na pregledima i sve je bilo u redu, ali onda je u kratkom roku osjetio svu težinu i opakost teške bolesti. Mihajlović je na presici u subotu sa svima podijelio da ima leukemiju, a onda su mu došle brojne poruke podrške, među kojima je i mali Mirko, koje će mu sigurno pomoći u borbi sa zločestom bolešću.

Komentari (32)
  • Želim Siniši,kao i svim ljudima u takvoj situaciji...sve najbolje...Nije bitno tko je i šta je.. bitno je zdravlje,a to mu od srca želim!

    17. 7. 2019,   21:38
  • Ne volim ovog tipa ali želim mu sve najbolje i da što prije ozdravi jer takvi smo mi HRVATI!!

    18. 7. 2019,   06:22
  • Region......

    18. 7. 2019,   04:24