Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Djevojčica čije je pismo ganulo Ivicu Kostelića sad je na EP-u

None Foto: Davor Javorović/Dražen Brajdić/PIXSELL 12

Fotografiju s Ivicom držim na zidu sobe. Nacrtala sam ga na pobjedničkom postolju i ostavila mu ispod vrata. Možda i meni netko napiše takvo pismo uoči nekog natjecanja, kaže Christina Zwicker

"Dragi Ivice, za mene si oduvijek bio poseban i kako god utrka završi i što god bude, za mene ćeš uvijek ostati najbolji. Jedan jedini šampion."

Napisala je to dječjim rukopisom pa stidljivo gurnula pod vrata i otrčala natrag u svoju sobu.

VIDEO: S Laticom smo pričali prije 2 godine

Ivica Kostelić tog je zimskog jutra 2009. godine na podu hotelske sobe našao pismo i ohrabren njime osvojio drugo mjesto u sljemenskoj utrci. Potražio je djevojčicu, otkrio da je riječ o tada šestogodišnjoj Christini Zwicker, upoznao se i fotografirao s njom...

Foto: Drazen Brajdic/PIXSELL

Deset godina kasnije Ivica osvaja ledenjake na koje ljudska noga jedva da je kročila, a Christina je sa 16 godina najmlađa hrvatska reprezentativka na Europskom gimnastičkom prvenstvu.

- Ajme, i danas mi je neugodno. Fotografirala sam se s Ivicom nakon utrke u pidžami. Tu fotografiju s Ivicom držim na zidu svoje sobe. Bila sam mala pa se ne sjećam svega baš najbolje. Mama mi je pričala kako smo s Ivicom bili u hotelu i da sam mu odlučila napisati pismo. Nacrtala sam ga na prvome mjestu na pobjedničkom postolju i ostavila mu ispod vrata. Bila sam i poslije na sljemenskoj utrci te navijala za Ivicu. Ne bih imala ništa protiv kad bi i meni netko napisao takvo pismo uoči nekog važnog natjecanja - pričala nam je Christina kad je kročila na ozbiljnu gimnastičku scenu.

GNK Dinamo - HNK Hajduk | Autor: Davor Javorovic/PIXSELL Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Počela je trenirati s četiri godine, u dvorani je šest puta tjedno po četiri sata, a elemente je učila i gledajući snimke na YouTubeu.

GNK Dinamo - HNK Hajduk | Autor: Davor Javorovic/PIXSELL Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Ovaj se put na EP-u u finale višeboja nije uspjela plasirati, od hrvatskih predstavnika finale je izborio samo Tin Srbić.

GNK Dinamo - HNK Hajduk | Autor: Davor Javorovic/PIXSELL Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Ali još su brojna natjecanja pred Christinom. Ivica je sigurno uz nju, a možda i nju ubrzo dočeka crtež nekog djeteta kojemu postane uzor...

Foto: 24sata/24sata

Komentari (9)