Obavijesti

Sport

Komentari 17

Djevojka od zlata: Zakoni fizike ne vrijede za čudo iz SAD-a...

Djevojka od zlata: Zakoni fizike ne vrijede za čudo iz SAD-a...
7

Simone Biles najtrofejnija je američka gimnastičarka u povijesti, a ima tek 19 godina. Predviđaju joj pet zlata i po njoj su čak nazvali vježbu na partetru koju se nitko ne usudi izvesti

VIDEO

Simone Biles. Zapamtite to ime. Američka 19-godišnja gimnastičarka toliko je dobra da su po njoj nazvali jednu od vježbi na parteru "The Biles", koju se nitko od ostalih gimnastičarki ne usudi izvesti na službenim natjecanjima.

Bila je premlada za Olimpijske igre u Londonu, ali sad je spremna za Rio de Janeiro i gdje joj predviđaju pet zlatnih medalja. 

Ovo se nitko ne usudi izvesti

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najtrofejnija američka gimnastičarka u povijesti

Simone je trostruka svjetska prvakinja na parteru, jedina s tri svjetska zlata u nizu i tri godine ne zna za poraz. Ima tek 19 godina, a već je najuspješnija američka gimnastičarka u povijesti s 14 medalja sa svjetskih prvenstava od čega je 10 zlatnih.

Kad gledate njezine vježbe, bilo bi dobro da zakone fizike ostavite po strani i jednostavno zaboravite na njih.

- Ne znam što bih više mogao reći o njoj. Ako gledamo na to kako dominira u svim disciplinama i kako to jednostavno izgleda, rekao bih da je ona najveća gimnatičarka u povijesti. A ima tek 19 godina. Što je čini tako dobrom? Počnimo s njezinim tijelom. Ono je savršeno za gimnastiku. Snažna je, brza, mišićava i gipka, a uz to i nevjerojatno talentirana - rekao je američki gimnastičar i osvajač olimpijskog zlata Tim Daggett.

Kad se borite protiv nje, možete se nadati jedino srebru

I stvarno, kad Simone izvodi svoju rutinu, sve to izgleda tako jednostavno. 

No nitko joj ne može doći ni blizu.

- Kad se natječete protiv nje, borite se za srebro. Zlato je već osigurano - kaže Aly Raisman iz američke gimnastičke ekipe koja ide u Rio. 

Kao da svi čekaju da nešto uprskam

Pred Simone je stavljen veliki pritisak. Od nje svi očekuju samo i jedino zlato.

Sve osim toga bio bi neuspjeh.

- Osjećam da je sad malo teže jer svi znaju da sam trostruka svjetska prvakinja. Gotovo kao da čekaju da nešto pogriješim - kaže mlada gimnastičarka, koja je počela trenirati sa šest godina.

Vježba 32 sata tjedno, a od 16. godine školuje se kod kuće kako bi mogla imati više vremena za treninge.

- Fali mi odlazak u školu, na utakmice ili na maturalni ples, ali trostruka sam svjetska prvakinja pa je to na neki način dobitna kombinacija - kaže Biles, koja je odrasla bez majke. 

Udomili su je djed i baka.

- U kontaktu sam s biološkom majkom. Zove me i šalje čestitke i darove za rođendan. Ponekad se zamislim i pitam kako bi bilo da je ostala uz mene. Da se sve ovo nije dogodilo... No to nisu pitanja za mene - rekla je Simone.

Nadia, Mary Lou i sad Simome

Uspoređuju je s legendarnom Nadiom Comaneci.

- Nadia je u svoje vrijeme bila smatrana apsolutnim savršenstvom. Nakon nje Mary Lou je bila čudo od djeteta u svjetskoj gimnastici, a sad je red na Simone koja je na putu da postane najbolja ikad - rekao je Bela Karolyi, koji je trenirao najbolje svjetske gimnastičarke, uključujući Nadiu Comaneci.

On valjda zna što priča...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...