Obavijesti

Sport

Komentari 29

Vlada podržava kandidaturu za kvalifikacijski turnir u Splitu

Vlada podržava kandidaturu za kvalifikacijski turnir u Splitu
1

Vlada Republike Hrvatske podržat će kandidaturu Hrvatske za organizaciju kvalifikacijskoga košarkaškog turnira za odlazak na OI. Turnir bi se održao u Spaladium Areni

VIDEO

Hrvatska će se kandidirati za domaćinstvo jednoga od kvalifikacijskih košarkaških turnira za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju, a u tome će dobiti punu potporu Vlade Republike Hrvatske. 

Premijer Andrej Plenković poslat će pismo glavnom tajniku Fibe u kojem će napisati kako Vlada daje punu potporu kandidaturi Hrvatske. Ako Fiba prihvati našu kandidaturu, Vlada će pomoći koliko bude trebalo, ali očekuje da se u organizaciju uključe i drugi akteri - Grad Split i Savez.

Fibi za troškove organizacije turnira treba priložiti jamstvo o uplati tri milijuna eura, a premijer Plenković će ga dati svojim pismom glavnom tajniku Fibe. Od tih novaca, 2,3 milijuna eura ide na kotizaciju za turnir, a 700.000 eura na ostale troškove organizacije.

Pokretanje videa...

00:38

Na svakom od četiri kvalifikacijska turnira nastupit će po šest momčadi, a na jednom od njih bit će i Hrvatska. Gdje će se održati, ovisi o kandidaturama i odluci Fibe. Pobjednici svakog turnira pridružit će se Argentini, Australiji, Francuskoj, Iranu, Japanu, Nigeriji, Španjolskoj i SAD-u.

Europa bi trebala imati domaćinstvo najmanje dvaju turnira, a moguće i njih tri. Kanada bi trebala biti jedan od domaćina, a ozbiljni kandidati su i Litva i Grčka. Odluči li Fiba dati Europi i treći kvalifikacijskih turnir Europi, Hrvatska bi mogla imati prednost ispred Srbije, Turske i Poljske.

Prednost domaćeg terena svakako bi bio veliki vjetar u leđa izabranicima Veljka Mršića da drugi put u nizu nastupimo na Igrama nakon četvrtfinala u Riju 2016., a dobijemo li domaćinstvo, turnir će se održati u Spaladium Areni u Splitu.

Kvalifikacijski turnir održat će se od 23. do 28. lipnja, a olimpijski turnir od 25. srpnja do 9. kolovoza 2020.

Sudionici kvalifikacijskih turnira za OI:

  • Afrika: Tunis, Angola, Senegal
  • Amerika: Brazil, Venezuela, Portoriko, Dominikanska Republika, Kanada, Meksiko, Urugvaj
  • Europa: Srbija, Češka, Poljska, Litva, Italija, Grčka, Rusija, Njemačka, Turska, Hrvatska, Slovenija
  • Azija i Oceanija: Novi Zeland, Kina, Južna Koreja
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima