Obavijesti

Sport

Komentari 23

Dobri div Nowitzki: Odrekao se novca kako bi krenuo po titulu

Dobri div Nowitzki: Odrekao se novca kako bi krenuo po titulu
4

Dallas je preko noći opet postao jedan od glavnih kandidata za osvajanje naslova prvaka, a sve zbog toga što je Dirk Nowitzki prihvatio smanjenje plaće ovog ljeta

VIDEO

Prošle sezone Dirk Nowitzki zaradio je 22 milijuna, 721 tisuću i 381 dolar od ugovora s Dallas Mavericksima. Malo mu je to vrijedilo, dobra momčad zapela je u prvoj rundi doigravanja na zapadu, protiv San Antonio Spursa Dirk i društvo nisu mogli više od toga što su izborili sedmu utakmicu u seriji.

Nowitzki je poslije sezone proslavio svoj 36. rođendan i morao je donijeti još jednu odluku, s obzirom na to da osjeća da je kraj nevjerojatne karijere sve bliže. I donio je odluku kakvu bi malo tko donio, pogotovo u današnjem svijetu.

Lani za 22.721.381 dolar. Ove sezone? Tek sedam milijuna, 974 tisuća i 482 dolara . Da bismo malo bolje oslikali o koliko maloj količini novca se radi u NBA uvjetima, isti taj Dallas plaća Brendanu Haywoodu 7.798.000 dolara DA NE IGRA ZA NJIH ove sezone.

VIDEO

Parson mora plaćati večere Dirku

Nowitzki je sa svojim 15 milijuna manjim ugovorom u odnosu prošlu sezonu otvorio manevarski prostor za vodstvo kluba. Odmah je potpisan ugovor s Chandlerom Parsonsom , ponajboljim krilom lige, vrijedan 46 milijuna dolara u sljedeće tri godine.

- Chandler mi mora plaćati večeru svaki put kad smo na gostovanju. Ionako je dobio onaj novac kojeg sam se ja odrekao ljetos - u šali je ispričao Nowitzki na početku sezone.

Brzo je doveden i Tyson Chandler , startni centar kojeg ne biste voljeli sresti u mraku, isti onaj koji je podijelio batine svima u doigravanju 2011. godine kad je Dallas otišao do kraja.

I ponekad divlji Monta Ellis uspio se smiriti u sustavu Ricka Carlislea i postati igrač koji donosi pobjede Mavericksima. A uz Nowitzkog koji će vjerojatno već u siječnju postati sedmi strijelac svih vremena u NBA ligi, momčadi je nedostajao samo još razigravač koji neće griješiti. Novca za to je bilo, Nowitzki im je to omogućio.

Stigao ponajbolji playmaker lige

Umjesto prosječnog razigravača, doveli su jednog od najboljih u posljednjih desetak godina. Rajon Rondo i u društvu raznih Greenova , Sullingera , Olynyka i Bradleyja u dresu Boston Celticsa imao je ove sezone gotovo 11 asistencija po susretu, najviše u ligi, ligi koja sad strahuje što će tek biti kad bude dodavao Ellisu , Parsonsu , Nowitzkom i bacao alley-oopove Chandleru .

- On je ratnik. Svaki put kad konkurencija postane jača, on postane bolji, a u doigravanju i velikim utakmicama bude najbolji. Trebao nam je jedan takav - rekao je Nowitzki prije prvog treninga s Rondom.

Neće sve ići kao po loju od prvog dana. Trebat će Dallasu neko vrijeme da se navikne na Rondove mušice, a Rondu da se prilagodi napadima u kojima ne mora držati loptu 20 sekundi.

VIDEO

Što se pak Celticsa tiče, ovo je i službeni kraj jedne ere. Prvo je otišao Ray Allen , pa zatim i Kevin Garnett i Paul Pierce , a sad i Rondo , za kojeg su u razmjeni s Mavsima dobili tri dobra igrača ( Nelson , Wright , Crowder ). Problem je što više nemaju nijednog vrhunskog .

A samo jedan takav dovoljan je da zavolite NBA ligu. Jedan koji će reći da je sasvim dovoljno zaradio u karijeri i da je bolje prihvatiti smanjenu plaću, dovesti bolje suigrače i krenuti u lov na još jedan naslov. Sezona je i dosad bila vrhunska, poslije ovoga tradea postaje još i bolja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi