Obavijesti

Sport

Komentari 1

Dodig s Krajicekom po pehar i u Miamiju! Alcaraz ispao, Danielle Collins prije mirovine u finale

Dodig s Krajicekom po pehar i u Miamiju! Alcaraz ispao, Danielle Collins prije mirovine u finale
4

Dimitrov je izbacio Alcaraza i u polufinalu ide na Zvereva. U drugom polufinalu igraju treći i četvrti tenisač svijeta Talijan Jannik Sinner i Rus Danil Medvedjev

VIDEO

Hrvatski tenisač Ivan Dodig (39) i Amerikanac Austin Krajicek (33) plasirali su se u finale parova na ATP Masters 1000 turniru u Miamiju. Oni su nakon sat i 50 minuta igre porazili Nijemce Kevina Krawietza i Tima Puetza sa 6-4, 6-7 (4), 10-7. Dodig i Krajicek, koji u postavljeni za druge nositelje, dobili su prvi set sa 6-4 nakon što su u devetoj igri napravili break.

Pokretanje videa...

Osvajač Australian Opena u konkurenciji miješovitih parova Ivan Dodig vratio se u Hrvatsku VIDEO

U drugom setu Nijemci su poveli 4-2, no hrvatsko-američka kombinacija je vratila izgubljeni servis izjednačivši na 4-4. U nastavku seta više nije bilo breakova pa je set otišao u trinaestu igru. Krawietz i Puetz su poveli sa 6-2 i potom mirno priveli set kraju.

U odlučujućem Champions tie-breaku, njemački par je poveo sa 6-1, no uslijedio je veliki obrat. Dodig i Krajicek su serijom 9-1 preokrenuli rezultat stigavši do 10-7 i konačne pobjede.

Ivan Dodig na turniru Četiri kafića

Bio je to treći međusobni ogled ove dvije kombinacije i treća pobjeda Dodiga i Krajiceka koji će za svoj deveti zajednički naslov, pri čemu prvi u ovoj godini, boriti protiv pobjednika ovogodišnjeg Australian Opena, Indijca Rohana Bopanne i Australca Matthewa Ebdena.

Prvi nositelji su u drugom polufinalu porazili četvrte nositelje Španjolca Marcela Granollersa i Argentinca Horacia Zeballosa sa 6-1, 6-4.

Amerikanka Danielle Collins, koja je najavila da će krajem godine otići u igračku mirovinu, izborila je finale WTA 1000 turnira u Miamiju pobjedom 6-3, 6-2 nad Ruskinjom Ekaterinom Aleksandrovom, dok je u muškoj konkurenciji bugarski tenisač Grigor Dimitrov u četvrtfinalu sa 6-2, 6-4 izbacio drugog tenisača svijeta Španjolca Carlosa Alcaraza.

WTA 1000 - Qatar Open

Collins, koja će s 30 godina ostvariti svoje prvo finale u ovoj kategoriji vrhunskih turnira, u subotnjem će se finalu igrati protiv Kazahstanke Elene Rybakine.

Četvrta tenisačica svijeta Rybakina, koja je plasman u finale osigurala pobijedivši Bjeloruskinju Victoriu Azarenku sa 6-4, 0-6, 7-6 (2),  za naslov na ovom turniru će se boriti rugu godinu zaredom nakon što je prošle godine u finalu izgubila od Čehinje Petre Kvitove.

Pobjednica Wimbledona 2022., Rybakina je ove godine osvojila naslove u Brisbaneu, Abu Dhabiju i igrala je u finalu WTA turnira u Dohi na početku godine.

ATP 500 - Rotterdam Open

Dvanaesti tenisač svijeta Dimitrov će se za plasman u finale boriti u subotu protiv Nijemca Alexandera Zvereva, petog na ATP ljestvici, koji je eliminirao sa 6-3, 7-5 Mađara Fabiana Marozsana (ATP-57.) čime je osigurao nastup u polufinalu.

U drugom polufinalu igraju treći i četvrti tenisač svijeta Talijan Jannik Sinner i Rus Danil Medvedjev.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige