Obavijesti

Sport

Komentari 11

Vatreni pobrali nagrade! Dalić trener godine, Modrić sportaš

Vatreni pobrali nagrade! Dalić trener godine, Modrić sportaš
2

Za mene jedno od najdražih priznanja, i to sam dobio od mog učitelja. Najveća hvala nogometašima, oni su najzaslužniji za moju nagradu. Velika zahvala navijačima i stručnom stožeru, rekao je Dalić...

VIDEO

Sportska 2018. godina protekla je u dominaciji hrvatske nogometne reprezentacije, a sličan scenarij dogodio se i na tradicionalnoj dodjeli godišnjih nagrada Hrvatskog olimpijskog odbora. Vatreni su pokupili sve moguće nagrade.

Zlatko Dalić osvojio je nagradu za najboljeg hrvatskog trenera u 2018. godini.

POGLEDAJTE GALERIJU: 

Zagreb: Proglašenje najboljih sportaša u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora Zagreb: Proglašenje najboljih sportaša u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora Zagreb: Proglašenje najboljih sportaša u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora
10
| Foto: Goran Stanzl/PIXSELL, ilustracija

- Za mene jedno od najdražih priznanja, i to sam dobio od mog učitelja. Najveća hvala nogometašima, oni su najzaslužniji za moju nagradu. Velika zahvala navijačima, stručnom stožeru, jedna sinergija nas je dovela do najvećeg uspjeha hrvatskog nogometa. Prije su djeca nosila dres Reala i Barcelone, a sad svi nose hrvatski. To je nešto čime se moramo ponositi - rekao je Dalić

- Imamo odličnu repku, dobre igrače koje mogu donijeti dobar rezultat. Na nama je da odradimo svoj zadatak u kvalifikacijama za Euro na najbolji mogući način - kaže izbornik Zlatko Dalić, a nagradu mu je dodijelio Miroslav Ćiro Blažević.

Nagradu za najbolji par osvojila su braća Sinković

- Prekrasna godina iza nas, sanjali smo ovaj trenutak. Premašili smo ono što smo čak mislili da ćemo uspjeti. Idemo prema Tokiju napraviti još više. 

- Mislili smo sport promijeniti, ali Hrgović nas je zamolio da ne idemo u boks hahah - rekao je šaljivi Martin kao odgovor na sjajne uspjehe iako su prije dvije godine promijenili disciplinu.

Ono što je bilo više nego očekivano se i dogodilo. Najbolji sportaš u 2018. godini je veliki Luka Modrić

- Dobra večer svima, nažalost ne može biti ovdje. Zahvaljuje se od svima HOO-u. Ovo mu je najveće priznanje hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Zahvaljujem se svima nagrađenima - govorio je emotivnim glasom njegov tata Stipe koji je došao preuzeti nagradu u njegovo ime.

Modrić nije mogao doći na dodjelu zbog sudjelovanja na svjetskom klupskom prvenstvu gdje se njegov Real plasirao u finale.

Kapetan hrvatske reprezentacije Modrić prvi je nogometaš koji je slavio u izboru HOO-a, a Perković je već sedmu godinu zaredom najbolja što nije uspjelo nijednoj hrvatskoj sportašici. 

Sandra Perković je ove godine u Berlinu po peti puta obranila naslov europske prvakinje, što je rekord među atletičarkama u svim disicplinama, svih sedam najdužih hitaca sezone u svijetu su njeni, a samo bolest ju je spriječila da ne osvoji i Dijamantnu ligu.

Naime, Sandra je uvjerljivo slavila na sva četiri mitinga, no zbog novih pravila nije bila ukupna pobjednica jer je došla bolesna na finale u Bruxellesu i izgubila, a još je bizarniji bio nastup na Kupu kontinenata u Ostravi, gdje je Sandra bacila disk najdalje, a zbog tragikomičnih pravila nije pobijedila. Sandra je pobijedila u izboru ispred streljačice Snježane Pejčić, brončane sa SP-a, te europske prvakinje u taekwondu Kristine Tomić.   

- Sedam godina zaredom sam najbolja sportašica, a to nisam mogla ni sanjati.  Sljedeća godina je uvertira za 2020. godinu i Olimpijske igre, kada ću napraviti nešto neopisivo - kazala je u svom stilu Sandra. 

Najuspješnija ekipa je hrvatska ženska karate reprezentacija u sastavu Ana Marija Bujas Čelan, Ana Lenard, Marina Barac i Alesandra Hassani, koja je na Europskom prvenstvu osvojila broncu u disciplini borbe. Karatistice su slavile ispred samostrel reprezentacije i odbojkaške reprezentacije. 

 Posebna nagrada HOO-a za promicanje sporta otišla je hrvatskoj muškoj teniskoj reprezentaciji koja je pobjedom nad Francuskom u Lilleu po drugi puta u povijesti osvojila pokal Davis cupa. 

Biciklist Marin Ranteš dobitnik je nagrade HOO-a za fair-play, a trofej Međunarodnog olimpijskog odbora "Olimpizam na djelu" u kategoriji ravnopravnosti spolova dobila je Morana Paliković Gruden. 

Još jedno ogromno priznanje stiglo je za 'vatrene'. Najuspješnija muška sportska ekipa u 2018. godini je uvjerljivo hrvatska nogometna reprezentacija koja je u tekućoj godini došla do najvećeg uspjeha u povijesti hrvatskog sporta osvajanjem srebra na SP-u u Rusiji..

Nagradu su došli preuzeti izbornik Zlatko Dalić i predsjednik HNS-a Davor Šuker..

I na kraju, dodijeljene su posebne nagrade HOO-a "Matija Ljubek", a dobitnici su Vjekoslav Šafranić i Branko Omazić iz Zagreba, Šibenčani Danko Jerković i Ante Tanfara te rukometni klub Rudar iz Ruda pokraj Samobora. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov