Obavijesti

Sport

Komentari 22

Dokaz da znaju što rade: Barca je potpisala novog vođu obrane

Dokaz da znaju što rade: Barca je potpisala novog vođu obrane
1

Potreban mi je rivalitet za poziciju. Znam da na mojoj poziciji igraju sjajni igrači. Znao sam to i prije dolaska, ali imam visoke ciljeve. Neću lagati, želim igrati, rekao je Umtiti

VIDEO

Zna velika Barcelona što radi, nisu uzalud tolika velesila. Htjeli to neki priznati ili ne, dokazi su ovdje.

Njihova napadačka (pre)moć globalno je poznata, međutim, obrana nakon odlaska legendarnog Carlesa Puyola te padom forme Gerarda Piquea nije nivo ofenzivnog segmenta.

Od jeseni bi trebalo doći do zaokreta i po tom pitanju jer 'blaugrana' je potpisala jednog od najpersketivnijih mladih braniča u Europi, Samuela Umtitija (22).

On je jedan od najvećih dobitnika Eura: Velik protiv velikih

Sad već bivši branič Lyona istaknuo se na netom završenom Euru igrajući kvalitetnu završnicu turnira, polufinalni meč protiv Nijemaca, odnosno finale kontra Portugala. Posebnu dominaciju prikazje protiv Islanđana u četvrtfinalu:

Imponirao je pravovremenim startovima i promišljenim potezima, jednostavnom obrambenom igrom djelujući poput prekaljenog rutinera.

Tu se već dalo iščitati kako ima pravi sportski stav - nije se dao impresionirati i zbuniti, uostalom, u prilog mu idu i statistički podaci:

Protiv Njemačke:

  • 16 točnih dodavanja od 18 pokušaja
  • 8 od 9 uspješnih 'čišćenja' ispred protivnika
  • 2 kreirane šanse
  • 2 točne duge lopte od 2 pokušaja
  • 0 napravljenih faulova

Protiv Portugala:

  • 114 točnih dodavanja od 122 pokušaja
  • 129 dodira s loptom
  • 3 od 5 uspješnih startova u ključnim momentima
  • 3 od 5 dobivenih zračnih duela

Skroman, a svjestan vlastitih kvaliteta

Barca će isplatiti francuskom klubu 25 milijuna eura, dok bi stoper trebao ostati u Kataloniji najmanje pet godina. Nakon što je potpisao za prvake Španjolske, svojim je izjavama pokazao zašto je 'pravi'.

- Jako sam sretan što sam ovdje, ostvario mi se san. Srećom, predsjednik Lyona je sve olakšao i jako mu se zahvaljujem na tome. Želim se prilagoditi što je brže moguće i pokazati da želim biti ovdje. Kada sam saznao da postoji šansa da dođem ovdje, malo sam zaplakao. Ovo je san iz djetinjstva, ne mogu dočekati da zaigram sa suigračima - započeo je Umtiti pa se dotaknuo svojih očekivanja:

- Potreban mi je rivalitet za poziciju. Znam da na mojoj poziciji igraju sjajni igrači. Znao sam to i prije dolaska, ali imam visoke ciljeve. Neću lagati, želim igrati. Thiago Silva, Sergio Ramos i Gerard Pique su sjajni braniči i često ih gledam. Samo sam jednom isključen, pokušavam igrati čisto, ali ponekad to jednostavno nije moguće - zaključio je novi igrač Barcelone.

Skroman, a samopouzdan. Igračke kvalitete su postojane. Umtiti je zadužio dres s brojem 22 po uzoru na sunarodnjaka-heroja iz Barce, Erica Abidala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu