Obavijesti

Sport

Komentari 142

Đoković ide kući! Maestralni Federer u polufinalu Mastersa

Đoković ide kući! Maestralni Federer u polufinalu Mastersa
6

Nije ovo bio meč u grupi najboljih koje su ova dvojica majstora odigrala, nije uopće, ali Federer, koji je u turnir krenuo porazom od Dominica Thiema, još je jednom demantirao kladionice koje su ga opet podcijenile

VIDEO

Možda ulog nije bio poput onoga otprije četiri mjeseca u za sva vremena nezaboravnom finalu Wimbledona, ali svaki put kad igraju Roger Federer i Novak Đoković, ulog ne može biti malen. U 49. epizodi rivalstva, brojčano drugog najvećeg, bilo je polufinale završnog Mastersa koje je Federer posljednji put "promašio" još 2008. godine. Impozantna statistika, a takve su uglavnom sve kod Švicarca, koju je podebljao na deseto uzastopno polufinale ovog turnira. 

Pokretanje videa...

00:15

Đoković, koji ga je zadnji put u grupi završio još prije osam godina, igrao je usput i za prvo mjesto, pa se Federerovoj 23. pobjedi nad Srbinom, uz većinu O2 arene, obradovao i Rafael Nadal koji će godinu, bez obzira što napravio do kraja, peti put u karijeri završiti na prvom mjestu i s 33 postati najstariji ikad. Godine prolaze, ali neke se stvari i dalje ne mijenjaju...

Nije ovo bio meč u grupi najboljih koje su ova dvojica majstora odigrala, nije uopće, ali Federer, koji je u turnir krenuo porazom od Dominica Thiema, još je jednom demantirao kladionice koje su ga opet podcijenile učinivši ga priličnim autsajderom. Je li na Đokoviću ostavio trag onaj prekojučerašnji meč s Austrijancem? Možda, jer javnosti je htio pokazati da ima probleme hvatajući se za lakat. Ali oni nisu ništa novo kod Đokovića kada mu ne ide sve po planu.

Federerovo izdanje, a ovakvo mu je baš trebalo nakon Thiema i značilo mu je puno, barem je to pokazao proslavljajući pobjedu skokom, bilo je toliko dobro (23 winnera, samo 5 neprisiljenih (!)) da se o Đokovićevim problemima nema ni razloga pričati.

- Igrao sam nevjerojatno, uživao sam, ne mogu biti više sretan nego što jesam - rekao je Federer koji će svog protivnika pričekati do sutra.

I tome se nema što dodati. Osim da bi i svijet uživao što duže je moguće...

ATP Finals:

Roger Federer (Švicarska) - Novak Đoković (Srbija) 6-4, 6-3

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 142
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba