Obavijesti

Sport

Komentari 17

Svaki gol koji zabijem posvetit ću ocu i djedu koji su preminuli

Svaki gol koji zabijem posvetit ću ocu i djedu koji su preminuli
6

Hajduk je u prvoj utakmici nove sezone, u 1. pretkolu Europske lige, pobijedio Gziru United 2-0. "Bili su to najgori uvjeti u kojima sam igrao", rekao je kapetan Splićana Domagoj Bradarić

VIDEO

Na svome novome europskom putovanju, Hajduk je na Centenary stadionu u gradu Ta' Qali na Malti pobijedio Gziru United 2-0 u prvoj službenoj utakmici nove sezone.

Prvi gol zabio je Adam Gyurcso nakon što je prvo bio neprecizan u izvođenju penala. Ipak, imao je sreće da se lopta odbila opet njemu u noge nakon čega ju je mirno pospremio u gol.

Drugi su gol Splićani postigli u posljednjoj minuti susreta. Debitant Ivan Dolček sjajno je reagirao na Hamzinu loptu koju je poslao ispod malteškog golmana.

Vrućina ih nije omela! Hajduk je pobijedio maltešku Gziru...
Vrućina ih nije omela! Hajduk je pobijedio maltešku Gziru...

Bradarić: Najgori uvjeti u kojima sam igrao

Uvjeti na Malti nisu bili onakvi na kakve su "bili" naviknuli u domaćem prvenstvu. 

- Mogu reći da je ovo jedna od najtežih utakmica koje sam ja osobno igrao. Prvo poluvrijeme je bilo katastrofa, prevruće. Ekipa je na kraju ipak to iznijela. Prva utakmica sezone sigurno nije laka za sve. Čestitam ekipi na pobjedi i trebamo se dizati iz utakmice u utakmicu - rekao je nakon utakmice kapetan Domagoj Bradarić.

U neobičnim uvjetima briljirao je debitant Ivan Dolček zabivši gol u posljednjoj minuti utakmice:

- Sretan sam što sam zabio svoj prvi gol u debiju i što sam pomogao ekipi. Drago mi je što smo pobijedili, ostvarili cilj i sada idemo dalje.  Vrlo je neugodno, umjetna trava i vrućina, nismo naviknuli na takve uvjete, ali sve je dobro prošlo i možemo biti zadovoljni. Povukao sam zadnji atom snage u zadnjoj minuti i eto, zabio gol. 

Dolček je zanimljiv igrač, čudi neuigranost Ismajlija i Svatoka
Dolček je zanimljiv igrač, čudi neuigranost Ismajlija i Svatoka

- Nakon priprema došli smo odmah ovdje i igrali pod teškim uvjetima. Odnijeli smo pobjedu s Malte tako da možemo biti zadovoljni i krenuti dalje. Idemo iz utakmice u utakmicu, ali nadam se da u Europi možemo doći daleko - kaže Bradarić.

- Počinje uskoro i liga, treba se sada dobro posložiti i odmoriti pa ćemo dobro sve odraditi - vjeruje Dolček, a novinarima je otkrio i kome je posvetio svoj prvi gol u dresu Hajduka:

- Posvećujem ovaj gol svom ocu i djedu koji su preminuli prije tri godine i svaki gol koji postignem ću posvetiti njima - istaknuo je Ivan.

-Težak teren, teški uvjeti. Ne sjećam se da sam igrao po ovakvoj temperaturi, ali to ne možemo promijenti. Drago mi je da smo zabili ova dva gola i pobijedili. Zasigurno da ćemo na Poljudu biti potpuno drugačiji jer igramo na svom terenu, na svom stadionu. Nadam se da ćemo biti bolji i zabiti još više golova - rekao je Adam Gyurcso, strijelac prvog pogotka pa nastavio:

-Nismo razmišljali je li protivnik jači ili slabiji. Pokušali smo se koncentrirati na svoju igru, kako ju graditi, kako stvarati šanse i kako ih završavati. Bilo je teško, ali je najvažnije da smo uspjeli.

Prokomentirao je strijelac prvog pogotka i penal: 

- Golman je dotaknuo loptu, ali bio sam siguran da ako opucam jako, on neće moći zaustaviti loptu. Istina, imao sam malo i sreće, ali gol je gol. Mislim da sam dovoljno jako opucao, uz to, pucao sam u stranu. Golman je krenuo koji tren ranije na loptu, htio me pročitati, ali na kraju se lopta opet odbila meni u noge i zabio sam.

Oreščanin: Mi iz stožera smo vrlo samokritični, bit će bolje, popravit ćemo krila

Nakon utakmice, svoja razmišljanja s novinarima je podijelio i trener Hajduka, Siniša Oreščanin.

- Utakmica je bila onakva kakvu smo i očekivali, djelomično sam zadovoljan, ali o tome nakon detaljne analize. Najzadovoljniji sam rezultatom.  Protivnik je igrao dosta iznad svojih mogućnosti i najbolje od svega je ovaj drugi gol koji je zaokružio rezultat - rekao je strateg Hajduka i otkrio koja ga pozicija najviše zabrinjava:

- Ono na čemu smo dosta radili na treninzima je komunikacija osobito na krilnim pozicijama, a na čemu ćemo izgleda morati još raditi su te krilne pozicije koje su danas bile vrlo statične. To je proces i mislim da treba vremena da to bude bolje.

I on je zadovoljan golom mladoga Dolčeka i vjeruje u njegov doprinos Hajduku: 

- Mislim da Dolček ima izvrsne predispozicije da Hajduk na njemu, uz pravilan rad, može graditi svoju budućnost. 

Pojasnio je i zašto je napravio zamjenu Simić - Svatoka 20 minuta prije kraja susreta.

- Simića sam uveo da ne bi došlo do komplikacije u zadnjim minutama. 

Sve u svemu, Oreščanin kaže da  "samokritično vodstvo Hajduka" može biti zadovoljno i očekivati dobre rezultate u narednom periodu.

- Mislim da smo kontrolirali utakmicu i jedino što je falilo bila je ta konkretnost i to u zadnjoj trećini, ali jako puno radimo na tome i vjerujem da će to s vremenom biti bolje. Pripremni proces je pri kraju, mi smo mjesec dana u procesu rada i ja sam zadovoljan današnjim ishodom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera