Obavijesti

Sport

Komentari 0

Dom odbojke tresao se kao nekad, ali u LP otišla je Benfica

Dom odbojke tresao se kao nekad, ali u LP otišla je Benfica
8

Šteta, 20 godina hrvatski prvak nije igrao Ligu prvaka, bila je tako blizu, i navijači su prepoznali trenutak napunivši Dom odbojke kao rijetko kada posljednjih godina, međutim, nije pomoglo

VIDEO

Za 50 minuta Benfica je ugasila san mladostaša o Ligi prvaka. Toliko joj je trebalo da povede 2-0 u setovima i automatizmom se plasira među odbojkašku elitu. Mladostaši nisu mogli ni do utješne nagrade - pirove pobjede. Portugalci su slavili s 3-1 u uzvratu i s ukupnih 6-1 pridružili se Perugii, Toursu i Warszawi.

Pokretanje videa...

00:09

Šteta, 20 godina hrvatski prvak nije igrao Ligu prvaka, bio je tako blizu, i navijači su prepoznali trenutak napunivši Dom odbojke kao rijetko kada posljednjih godina (1500 gledatelja), međutim, nije pomoglo. Benfica je jednostavno bolja. Priznao je to i trener Rade Malević.

- Da, moramo priznati da su bolji. Učinili smo što smo mogli, no protiv ovakve ekipe pogreške se plaćaju. Mi od ovog bolje ne možemo. No ja želim naglasiti značaj ove publike koja je došla u velikom broju i zadržala se čak i nakon što smo izgubili prva dva seta. To je lijepa slika jer uspjeli smo dovesti ljude koji dosad nisu dolazili.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Benfica je već izbacila Dinamo i Nexe, neće valjda i Mladost!?
Benfica je već izbacila Dinamo i Nexe, neće valjda i Mladost!?

Za razliku od prvog seta u Lisabonu, kada je Mladost vodila 19:14, u ovdje se Benfica prva odvojila. Stoga je Malević već kod -3 (10:13) pozvao prvi time-out. Tada je napravio i prvu zamjenu tehničara, umjesto Bakonjija ušao je Višić. Neočekivano rano, no ni on nije donio zamah u igri niti je razbudio momčad kao što je činio u prijašnjim utakmicama. Gosti su održali prednost i povećali razliku (25-20) te došli pred vrata Lige prvaka.

Mladost više nije imala prostora za pogreške, kronično su nedostajali poeni od servisa i bloka, posljedično je nastao enorman pritisak na ekipu što je Benfici išlo u korist. Opet je prva stekla rezultatsku prednost ne dopustivši Zagrepčanima da joj pušu za vratom. Velikih su problema domaćini imali s Oliveirom koji u prvoj utakmici nije ni igrao, a prolazio je, očito kao as iz rukava, kao od šale. Mladost tek na protivničkoj set-lopti povezuje dva poena na servisu, ali prekasno. Gosti s 25-19 rezerviraju ulaznicu za Ligu prvaka.

Proslavili su to kao dobivenu utakimicu. U trećem setu mijenjaju se postave obje ekipe, trener gosiju digao je nekoliko igrača s klupe. Trener mladostaša, pak, na klupu šalje Raiča, Višića te Ukrajinca Poluian i daje priliku drugoj postavi koja osvaja treći set. Bio je samo počasne prirode, gosti su u četvrtom , u kojem je atmosfera bila kao da se igra zlatni set, što je ispala neostvarena želja, završili svoj posao u Zagrebu koji su proslavili i s kontigentom svojih navijača.

Međutim, ovo nije kraj europskog hoda Mladosti, slijedi CEV kup. Ipak kvalitetom primjerenije joj natjecanje.

- To je na drugoj razini europske kvalitete, viceprvaci i prvaci zemalja koje ne igraju LP. Ništa, čekamo protivnika - na kraju će ne baš utučeni Malević.

Kvaliteta je ipak, koliko je to teško priznati, bila vidljiva.

Liga prvaka, 3. pretkolo:

Mladost - Benfica 1-3 (20-25, 19-25, 25-20, 21-25)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu