Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Domagoj Duvnjak je u stožeru Davora Dominikovića ključan

None Foto: Marius Becker/DPA/PIXSELL/DomagojDuvnjak/Instagram/Screenshot 7

Pred polufinalnu utakmicu s Portugalom raste zainteresiranost za juniorsku reprezentaciju Hrvatske u rukometu koju Davor Dominiković vodi bez greške sa sedam uzastopnih pobjeda...

Sve oči rukometne javnosti posljednjih su dana okrenute prema izborniku sjajne juniorske momčadi koja je na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj do 21 godine nanizala nevjerojatnih sedam uzastopnih pobjeda s nijednim porazom i nijednim remijem. Posljednje je pobijedila Tunis u četvrtfinalu, a sada ju u polufinalu u subotu očekuje neugodni Portugal.

Davor Dominiković svjestan  je uspjeha koji je napravio već do sada, ali ne dozvoljava da on njega ili njegove igrače udari u glavu. 

- Mi Hrvati smo euforična nacija. Kada je nešto dobro previše slavimo, kada je nešto loše, previše kritiziramo. Zbog toga sam rekao dečkima, ne smije vam ovo biti dovoljno, ne mislite da ste postigli sve i da ne može bolje. Idemo iz utakmice u utakmicu, ima još posla koji trebamo obaviti.

Za uspjeh naših juniora, zasluge je dao jednom od najboljih rukometaša današnjice, Domagoju Duvnjaku.

- Domagoj je dio mog stručnog stožera. On je gledao protivnike kako igraju i, konkretno, za pobjedu Islanda u osmini finala je jako zaslužan. Bez njega bi sve bilo puno teže.

Duvnjak je i sam pokazao na svom Instagram profilu da prati i podržava svoje nasljednike i suigrače:

Foto: Domagoj Duvnjak/Instagram

Zanimljivo je i da je izbornik predvidio ponovni susret s Portugalom nakon grupne faze, no za RTL je priznao: 

- Da, jesam, rekao sam im da ćemo se opet susresti. No, iskreno, ja sam mislio na finale, prepačunao sam se - priznao je izbornik bez greške, Davor Dominiković.

Komentari (5)
  • Spomenite malo i kadete koji sutra igraju finale na eyof-u....

    26. 7. 2019,   22:36
  • Stavite glauskog za selektora

    27. 7. 2019,   03:59
  • Može Dominiković za izbornika seniorske reprezentacije? Onog starog oćalinka ne mogu smisliti, kvazi trener i populist. Hvala.

    26. 7. 2019,   21:56