Obavijesti

Sport

Komentari 28

Dominacija Europe na SP-u: A ostatak svijeta skuplja mrvice

Dominacija Europe na SP-u: A ostatak svijeta skuplja mrvice
4

Na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj opet se može očekivati potpuna dominacija europskih momčadi. Među 16 najboljih vrlo vjerojatno bit će tri ekipe izvan Europe

VIDEO

Španjolska će od 11. do 27. siječnja ugostiti najbolje rukometaše svijeta. Naslov najboljih brane Francuzi, a red onih koji ih žele svrgnuti s vrha predvode domaćini Španjolci te naravno Hrvatska.

U Španjolskoj neće igrati domaćini posljednjeg svjetskog prvenstva, Švedska, koju su u kvalifikacijama pomalo iznenađujuće izbacili Crnogorci. Uz njih malim iznenađenjem može se smatrati i izostanak uvijek neugodnih Norvežana, te Čeha predvođenih najboljim igračem svijeta Filipom Jichom.

Skupina A: Argentina, Brazil, Crna Gora, Francuska, Njemačka, Tunis

Aktualni svjetski i olimpijski prvaci Francuzi ne samo da su favoriti skupine A, nego i cijelog prvenstva u Španjolskoj. Imaju relativno laganu skupinu sa Crnogorcima, koji su izbacili Šveđane, Nijemcima, koji su u velikom padu, te Tunižanima, najboljom momčadi Afrike. 

Zanimljiva će biti borba za drugo mjesto u skupini, a tu ipak malu prednost treba dati Tunižanima, koji su svoju snagu pokazali i na Olimpijskim igrama, gdje su u četvrtfinalu pošteno namučili i Hrvatsku.

Brazil i Argentina trebali bi tek odlučiti o tome tko je najbolji u Južnoj Americi i tko zaslužuje peto mjesto u skupini.

Prognoza: 1. Francuska, 2. Tunis, 3. Crna Gora, 4. Njemačka

Skupina B: Čile, Danska, Island, Katar, Makedonija, Rusija

Nakon osvajanja Europskog prvenstva u Srbiji, Danska želi i svjetski naslov. U skupini B uz jednu kvalitetnu momčad sa sjevera Europe, Islanda, apsolutni su favoriti za prolazak skupine i odlazak u osminu finala.

Makedonci u borbi za treće mjesto ipak imaju malu prednost ispred Rusa, koji žele povratak u vrh, nakon što su propustili Svjetsko prvenstvo u Švedskoj 2011., te nakon tek 15. mjesta na Europskom prvenstvu u Srbiji 2012.

Domaćin svjetskog prvenstva 2015. godine Katar protiv Čilea će se boriti za peto mjesto.

Prognoza: 1.Danska, 2. Island, 3. Makedonija, 4. Rusija

Skupina C: Bjelorusija, Južna Koreja, Poljska, Saudijska Arabija, Slovenija, Srbija

Skupina C vjerojatno je najizjednačenija od svih skupina na Svjetskom prvenstvu, ali ipak Poljska bi u toj konkurenciji trebala biti prva. Slovenija i Srbija odlučivat će o drugom mjestu, a tu malu prednost ipak dajemo pomlađenoj vrsti naših sjeverozapadnih susjeda.

Južna Koreja godinama prolazi u drugi krug, pa bi tako trebalo biti i u Španjolskoj, dok će Bjelorusi prvi nastup na SP-u vjerojatno završiti nakon pet susreta i pobjede protiv objektivno najslabije Saudijske Arabije.

Prognoza: 1.Poljska, 2. Slovenija, 3. Srbija, 4. Južna Koreja

Skupina D: Hrvatska, Alžir, Australija, Egipat, Mađarska, Španjolska

Hrvatska će sa Španjolcima odlučivat o prvom mjestu u skupini D. U tom susretu ipak malu prednost treba dati domaćinu.

Mađarska je slabija od Hrvatske i Španjolske, ali bolja od ostatka družine iz skupine, te će u osminu finala s trećeg mjesta.

O četvrtom putniku u osminu finala iz ove skupine odlučit će Alžir i Egipat. Iako su to uvijek neizvjesne utakmice do posljednjeg trenutka, malu prednost ipak dajemo drugoj momčadi Afrike, Alžiru.

Australci će kući s pet poraza, a njihova najveća želja je vjerojatno da koju utakmicu izgube manje od 15 razlike.

Prognoza: 1. Španjolska, 2. Hrvatska, 3. Mađarska, 4. Alžir

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka