Obavijesti

Sport

Komentari 22

Dominantni Čilić riješio Pairea: U četvrtfinalu ga čeka Busta...

Dominantni Čilić riješio Pairea: U četvrtfinalu ga čeka Busta...
2

Bit će to treći dvoboj Čilića i Carreno-Buste, a naš je najbolji tenisač bio bolji u oba dosadašnja sraza. Prvi put je slavio u Baselu 2016. godine u dva seta, a ove godine je svladao Španjolca u osmini finala AO-a

VIDEO

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić drugu godinu zaredom izborio je mjesto u četvrtfinalu ATP turnira Masters 1000 serije u Rimu, gdje je u četvrtak u osmini finala nadigrao Francuza Benoita Pairea (ATP - 52.) sa 6-3, 6-4 nakon 87 minuta igre, a za mjesto u polufinalu borit će se protiv Španjolca Pabla Carreno-Buste koji je sa 6-4, 6-7 (3), 6-2 bio bolji od Slovenca Aljaža Bedenea.

Čilić je do četvrte pobjede u pet međusobnih dvoboja s Paireom stigao vrlo uvjerljivom igrom u prvom setu i velikim preokretom u drugom. U prvoj dionici dvoboja naš je tenisač napravio 'break' za 2-0 i bez poteškoća stečenu prednost nakon 34 minute pretvorio u osvajanje prvog seta.

U drugom setu je početak bio u znaku Čilićevog suparnika koji je poveo 3-0 i u četvrtom gemu imao priliku za 'dvostruki break'. No, peti tenisač svijeta se izvukao i već u sljedećem gemu vratio set u ravnotežu po drugi put u meču oduzevši servis Paireu. Čilić se nije zaustavio te je nizom od pet gemova stigao na korak od pobjede.

Francuski tenisač je produžio neizvjesnost spasivši dvije meč-lopte u devetom gemu, no već u sljedećem je Čilić ostavio Pairea bez poena i vrlo sigurno odservirao za pobjedu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ulaskom u četvrtfinale 29-godišnji hrvatski Davis Cup reprezentativac izjednačio je svoj najbolji rezultat na rimskom Mastersu, gdje ga je u prošlogodišnjem četvrtfinalu zaustavio John Isner, a 2011. je izgubio od Rafaela Nadala.

Treći pokušaj za proboj u polufinale Čilić će imati protiv 11. tenisača svijeta, Španjolca Pabla Carreno-Buste koji je umalo ispustio veliku prednost u dvoboju sa Slovencem Bedeneom. Naime, Carreno-Busta je vodio 6-4, 5-1, da bi dopustio preokret Slovencu i tek u trećem setu izborio svoje mjesto među četvrtfinalistima u Foro Italicu, što mu nikada prije u karijeri nije uspjelo.

Bit će to treći dvoboj Čilića i Carreno-Buste, a naš je najbolji tenisač bio bolji u oba dosadašnja sraza. Prvi put je slavio u Baselu 2016. godine u dva seta, a ove godine je svladao Španjolca u osmini finala Australian Opena, za što su mu trebala četiri seta.

Pobijedi li Carreno-Bustu Čilić će nastup na Roland Garrosu dočekati najmanje kao četvrti tenisač svijeta, jer će preskočiti Bugarina Grigora Dimitrova. Budu li mu išli na ruku i drugi rezultati, Čilić bi U Rimu mogao preskočiti i Nijemca Alexandera Zvereva te ponovno doći do 3. mjesta pojedinačne ATP ljestvice.

Argentinac Juan Martin del Potro još je jednom predao meč, nakon što je u drugom setu propustio servis za izjednačenje na 1-1 u setovima protiv Belgijca Davida Goffina. Već početkom drugog seta je zatražio pomoć zbog bolova u preponama, a kad nije uspio servisom osigurati treći set, odlučio je prekinuti meč i propustiti Goffina u njegovo treće četvrtfinale u Rimu u posljednja četiri izdanja turnira.

Lakoćom je do četvrtfinala stigao i prvi nositelj Španjolac Rafael Nadal koji je sa 6-4, 6-1 svladao Kanađanina Denisa Shapovalova. Nadala na putu prema polufinalu čeka domaći miljenik Fabio Fognini.

ATP Rim - 3. kolo

Rafael Nadal (Špa/1) - Denis Shapovalov (Kan) 6-4, 6-1

Fabio Fognini (Ita) - Peter Gojowczyk (Njem) 6-4, 6-4

Pablo Carreno-Busta (Špa/10) - Aljaž Bedene (Slo) 6-4, 6-7 (3), 6-2

MARIN ČILIĆ (HRV/4) - Benoit Paire (Fra) 6-3, 6-4

David Goffin (Bel/9) - Juan Martin del Potro (Arg/5) 6-2, 4-5, predaja

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener