Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dominikovićevi klinci stigli u Hrvatsku sa srebrom oko vrata

None Foto: HRS 11

Oduševili su u Španjolskoj, došli do finala, pod vodstvom šefa Dominikovića osvojili srebro. Martinović, Mileta, Jaganjac, Novak, Šarac i ostali mladi hrvatski rukometaši donijeli su odličja u svoju Hrvatsku

Pomeli su sve do finala i na Svjetskom juniorskom prvenstvu u rukometu, odigranog  u Španjolskoj, uzeli srebro s kojim su se sada vratili u Hrvatsku!

Mladi hrvatski rukometaši drugi su na svijetu, samo im je Francuska uspjela nekako stati na kraj, ali ovo je tek bilo Svjetsko prvenstvo do 21 godine. Kad dođe seniorska priča sjajna generacija, možda i tada pod dirigentskom palicom Davora Dominikovića, i ta će finala početi okretati na svoju, zlatnu stranu! 

- Apsolutno sam zadovoljan onim što smo napravili i kako smo odigrali ovdje. Zbilja smo funkcionirali kao prava ekipa. I na to moramo biti ponosni. Držali smo obranu kao nitko. Ona je po željama našeg stručnog stožera bila temelj i na njoj smo mnogo toga izgradili. U finale smo ušli malo lošije nego u neke druge susrete. Možda nas je čak i pojela prevelika želja. Ali i umor. Odigrali smo devet susreta u 12 dana. To nije bilo  jednostavno izdržati. Francuzima svaka čast, bili su bolji i zasluženo nose naslov - rekao je nakon finalne utakmice Fili Vistorop. 

Martinović, Mileta, Jaganjac, Novak, Šarac, Panjan, Ereš, Špruk, Godec, Malec, Račić, Papić, Miličević, Srna, Vistrop i Vekić donijeli su Hrvatskoj ne samo svjetsko srebro, ne samo povijesni uspjeh, nego i  radost za budućnost hrvatskog seniorskog rukometa jer među njima zasigurno ima skorašnjih nositelja igre A reprezentacije.

U cijeloj priči treba odati čast i njihovim voditeljima. Tu su bili trener Dinko Đanković, trener vratara Marko Markiš koji je iz Njemačke sjajno skautirao suparnika i pomagao vratarima. Pa Danijel Brajković, Željko Kercel, Zdravko Mirilović.

Čestitke, mladići!

Komentari (5)
  • Bravo momci iskrene čestite i smo tako nastavite...

    30. 7. 2019,   02:08
  • sada slavimo doček djece srebrinih???? a rugalimo smo se srbočetnicima kada su dočekali zlatne klince u nogometu.

    30. 7. 2019,   01:13