Obavijesti

Sport

Komentari 0

Donnu na startu dobila 'sretna gubitnica', Petra lako u 2. kolo

Donnu na startu dobila 'sretna gubitnica', Petra lako u 2. kolo
1

Na startu turnira na tvrdoj podlozi u kineskom Wuhanu, naše tenisačice imale su polovičan uspjeh. Donnu Vekić je s 2-1 u setovima iznenadila Tunižanka Jabeur, dok je Martić sa 6-2, 6-2 lagano dobila Mladenović

VIDEO

Nakon poraza od Doi u Osaki (2-0), Donna Vekić neočekivano je poražena na startu novog turnira. Od najbolje hrvatske tenisačice preokretom je bila bolja Tunižanka Jabeur i to nakon što je imala set zaostatka (6-4, 3-6, 3-6). Petra Martić bila je sigurnija i glatko pobijedila Francuskinju Mladenović sa 6-2, 6-2.

Donna je loše krenula u meč i u prvom gemu odmah izgubila servis. Igralo se gem za gem sve do šestog gema kad je Vekić vratila izgubljeni servis, a set je potvrdila kod vodstva 5-4 kad je još jednom 'breakala' Jabeur. A onda je sve krenulo nizbrdo. Odmah je izgubila servis na otvaranju drugog seta, ali ga ekspresno i izgubila. No još je u dva navrata gubila servis pa je drugi set sa 6-2 odnijela Jabeur.

Tennis: US Open

U drugom je setu Donna osvojila samo šest od 18 poena na drugi servis, ali je u treći ipak krenula bolje. Odmah je oduzela servis Jabeur i potvrdila svoj, izgledalo je kao da sigurno ide prema pobjedi. No. izjednačila je Tunižanka na 2-2, a zatim i u ključnom trenutku napravila 'break' za 5-3 te odličnim servisom za 6-3 iznenađujuće slavila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tunižanka je izgubila u kvalifikacijama od Zhu, ali je u turnir upala kao 'sretna gubitnica'. Jabeur je svojevrsna 'crna mačka' za Vekić jer ju je u četiri susreta na tvrdoj podlozi pobijedila čak tri puta. Tunižanku u drugom kolu čeka meč protiv Rybakine.

Martić bez problema do drugog kola

Druga hrvatska predstavnica bez problema je prošla u daljnju fazu natjecanja. nakon sat i 11 minuta je sa 6-2, 6-2 bila bolja od Kristine Mladenović i tako sigurno došla do drugog kola.

Na startu meča obje su tenisačice izgubile servis, ali se od toga bolje oporavila Petra koja je u prvom setu još dva puta 'breakala' Mladenović i nakon 34 minute slavila sa 6-2. U nastavku je Martić odmah dvaput oduzela servis Francuskinji i sigurno držala svoj te nakon još 37 minuta lagano stigla do drugog kola.

Tamo će igrati protiv bolje iz susrete Šveđanke Peterson i Talijanke Giorgi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka