Obavijesti

Sport

Komentari 31

Dos Santos je odlukom sudaca dobio Rothwella u punoj Areni

Dos Santos je odlukom sudaca dobio Rothwella u punoj Areni
7

Nakon dugih i mukotrpnih pet rundi, pobjednik glavne borbe večeri na UFC Fight Night 86 u Zagrebu je Junior dos Santos. Brazilac je pobijedio Amerikanca Bena Rothwella sudačkom odlukom

VIDEO

Ben Rothwell i Junior dos Santos u prepunoj zagrebačkoj Areni... Tko bi prije par godina rekao da će hrvatska publika imati priliku vidjeti dva ovakva borca, borca svjetske klase, četvrtog i petog na službenoj UFC-ovoj rang listi u Zagrebu?

- Kaj ima Zagreeeeb - zaderao se Dos Santos nakon pobjede protiv Bena Rothwella na opće oduševljenje užarene publike u Areni.

What a performance from Junior Dos Santos at UFC Zagreb! Is he back in the heavyweight title picture now?

Posted by UFC on 10. travnja 2016

Bila je ovo mukotrpna bitka dvojice teškaša u kojoj je presudila taktika Dos Santosa. Brazilac je prepustio sredinu ringa Rothwellu jer je znao da je ispred njega prevelik protivnik za nadigravanje. Punih pet rundi Dos Santos je "plesao" oko Rothwella, izbjegavao udarce koliko je mogao i direktima u stilu Vladimira Klička polako lomio protivnika. Udarac u lice, pa udarac u tijelo, a zatim pokoji kroše ili stražnji kružni nogom. Tako je, otprilike, izgledala svaka runda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Miljenik hrvatske publike zahvalio se na gostoprimstvu nakon borbe i rekao kako mu je vrijeme provedeno u Hrvatskoj jedno od najljepših iskustava u životu.

- Volim vas, Hrvatska - rekao je Dos Santos pri izlasku iz ringa.

Bivši svjetski prvak pobijedio je Rothwella jednoglasnom sudačkom odlukom 50-45 u njegovu korist. Pojašnjeno, Junior je dobio svih pet rundi rezultatom 10-9. Ovom pobjedom Dos Santos je preuzeo četvrto mjesto na UFC-ovoj rang listi. Mjesto koje je do sad držao Ben "Big Ben" Rothwell.

Lewis nokautirao Gonzagu

Savjet među novinarima u Areni prije borbe Gonzage i Lewisa bio je "nemoj treptati inače bi mogao propustiti nokaut". U tom smjeru je i išla borba, Derrick Lewis pobijedio je Gabriela Gonzagu teškim nokautom u prvoj rundi.

Krenulo je dobro po Brazilca, uspio je srušiti Lewisa u parter, ali samo nakratko. Gorostasni Amerikanac uspio se podići i vratiti borbu u stojku. Do zadnje minute prve runde nije se događalo ništa što bi mogli izdvojiti. Sredinom runde nezadovoljna publika je počela zviždati zbog pasivne borbe. No u trenutku se situacija promijenila.

Lewis je uspio stjerati Gonzagu uz ogradu i preciznim desnim krošem poslati Brazilca na pod gdje ga je još jednim udarcem "dokrajčio". Gonzaga je tako upisao drugi poraz u zadnje tri borbe - jedan od Mirka Filipovića i jedan u Zagrebu.

Gladijatorska borba Johnsona i Tybure

Pravi spektakl pružili su Amerikanac Timothy Johnson i Poljak Marcin Tybura. Borba koja je trajala tri runde završila je sudačkom odlukom, a priuštila je sve što dva borca mogu pružiti. Prvo je Johnson brutalno unakazio lice i glavu Tybure u prvoj i drugoj rundi da bi Poljak krenuo punim gasom u trećoj. Nije imao što kalkulirati, morao je na nokaut jer je Johnson imao prednost 2-0 u rundama.

Poljak je krenuo snažno i serijom udaraca uspio razbiti Johnsonovo lice. Amerikanac do kraja treće runde više nije vidio na jedno oko. No kako borbu nije uspio završiti prekidom, Tybura je izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Prerani kraj privatnog showa Ngannoua i Blaydesa

Osim glavne borbe večeri, borba između Francuza Francisa Ngannoua i Amerikanca Curtisa Blaydesa trebala je biti spektakl. I bila je do trenutka u kojem je sudac prekinuo borbu.

Dva diva, dva teškaša koje ne bi pozdravili ni usred bijela dana odradili su spektakularnu borbu. Ngannou je preuzeo sredinu oktogona i nametnuo svoj ritam te teškim udarcima držao Blaydesa na distanci. Amerikanac se nije predavao i hrabro je išao prema naprijed i zadao par ozbiljnih udaraca Francuzu. No na kraju je Blaydes izvukao deblji kraj i zbog prenatečenog i zatvorenog oka liječnik je procijenio kako ne može nastaviti borbu.

Publika u Areni je izviždala takvu odluku, a ni sam Blaydes nije se mogao pomiriti s činjenicom da će izgubiti u debitantskom nastupu. Ali takva su pravila - ako liječnik procijeni da borac nije u stanju nastaviti borbu, odluka se mora poštivati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...