Obavijesti

Sport

Komentari 28

Dosta je bilo bandi i droge: Adriano se vraća nogometu

Dosta je bilo bandi i droge: Adriano se vraća nogometu
1

Kad sam istrčao na Maracanu, suze su mi krenule. Kad sam vidio podršku navijača, odlučio sam se vratiti nogometu, rekao je Adriano, koji je zakasnio na utakmicu zvijezda 10 minuta

VIDEO

Romario, Adriano, Júnior, Davids, Tita, Renato Gaúcho, Cláudio Adão, Petković, Aldair, Juan, Goycochea, Recoba, Leonardo, Jorginho, Zinho, Alex, Djalminha, Amoroso... I brat od Michaela Jacksona. Sve su to zvijezde koje su nastupile na brazilskoj Maracani u humanitarnoj utakmici. Jednu momčad birao je Zico, drugu Branco. Najveće oduševljenje izazvao je Adriano (35), kad je šest minuta uoči utakmice na Twitteru objavio da - ide na Maracanu.

- Imperator se vraća - počeli su pjevati navijači na stadionu, čim se proširila vijest da će igrati.

Na stadion je stigao u 10. minuti utakmice, a u igru je ušao u 23. minuti. Na leđima je imao broj 9. U tim trenucima stadion je eksplodirao. Ako ne znate, Adriano je karijeru započeo u Flamengu, a kao junior bio je toliko talentiran da su ga odmah prebacili u prvu momčad. I od tada kreće ljubav navijača Flamenga i Adriana. I prva dva udarca, dvije prečke. 

- Osjećam se sjajno, pogotovo kad vidim ovakvu ljubav 45.000 navijača. Vraćam li se nogometu? Pa, otkrit ću vam da imam ponude. Ovih dana sjest ću za stol i odvagnut najbolju. Da, vraćam se nogometu - rekao je Adriano.

Adriano Leite Ribeiro 2004. bio je najveća zvijezda i najbolji strijelac Copa Americe, igrao je za Inter, Fiorentinu, Parmu, Romu, a u Brazilu čak tri puta za voljeni Flamengo. No prošle godine dotaknuo je dno. Nogomet je zamijenio druženjem s uličnim bandama, drogom i uličnim tučnjavama. Zaštitu mu je pružala "Crvena komanda", banda koja je odgovorna za smrt stotine ljudi i koja se bavi raspačavanjem droge po Rio de Janeiru. 

 

Meu cabeleireiro da Penha 💪💪💪☝️

A post shared by Adriano imperador (@adrianoimperador) on

- Ne zanima me nogomet, dosta je bilo s tim - rekao je i pokušao se spasiti odlaskom u SAD.

Potpisao je za Miami, a njegova obitelj vidjela je to kao spas. Čak su se i Amerikanci potrudili da se osjeća kao doma. No nije išlo. Za Miami nije zabio niti jedan gol i nakon dva mjeseca ugovor je raskinut. Ponovno se našao na ulici, a potom i na sudu zbog vožnje u pijanom stanju i dilanja droge. Povremeno se oglašavao na društvenim mrežama, a svijet je šokirao 'fotkajući' se s kalašnjikovom! Loptu je zamijenio oružjem, nogometni život kriminalom.

I kada je potpuno potonuo, na adresu mu je stigao poziv Zica. Ajde, pomislio je, probat ću još jednom. Da ste vidjeli oduševljenje 45.000 gledatelja kad je u 23. minuti ušao u igru, sve bi vam bilo jasno. I njemu je bilo. Nogomet je ipak prva ljubav. Prva i jedina. 

- Probat ću još jednom - rekao je Adriano, koji svaki gol posvećuje pokojnom ocu.

Probaj. I otac bi bio ponosan da još jednom vidi sina tamo gdje mu je i mjesto. Na terenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe