Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Dosta je! Igračima posuđujem lovu da ih ne izbace iz stanova'

None Foto: ANTONIO BRONIC 2

Posuđujem igračima da ih ne izbace iz stanova, da imaju za hranu i sokove. I klubu sam posuđivao! Par sati prije utakmice ne znamo imamo li za autobus. Ugrozio sam zdravlje i mir obitelji, kaže Vujović

Jedno od najvećih imena u povijesti rukometa, nekadašnja mega-zvijezda šabačke Metaloplastike i Barcelone te trener PPD Zagreba Veselin Vujović (58) nakon slovenske izborničke klupe prihvatio je poziv iz Srbije. Crnogorski je stručnjak otišao u Niš, u tamošnji klub Železnik. Da je znao što danas zna vjerojatno ne bi ni odgovorio na prvi poziv iz Niša.

- Dosta je bilo. Odlazim! Degradiran sam i kao čovjek i kao trener - rekao je na konferenciji za medije, a u razgovoru sa novinarkom Žurnala koji je objavljen u tiskanom izdanju je objasnio što sve nije štimalo.

- Pa ovdje se nekoliko sati uoči polaska na utakmicu ne zna hoće li se imati novca autobus. Devet mjeseci nema plaće. A ja posuđujem igračima da ih ne izbace iz stanova, da imaju za hranu i sokove. I klubu sam posuđivao! Ugrozio sam vlastito zdravlje, ugrozio sam mir koji imam sa obitelji i najbolje je da podnesem ostavku - kaže Vujović.

Men's EHF European Handball Championship | Autor: Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

- Železnik je do jučer bio u SEHA ligi. Sada se događaju stvari kakvih nema ni u nižerazrednim klubovima. Kako da ja igrača koji taj dan nije jeo i(li) strepi da će ga izbaciti iz stana motiviram da se bori, da ide 100% na treningu ili utakmici?! 'Nisam želio otvarati ovu temu nego pustiti da odgovorni ljudi iz kluba govore ako žele, ali... Železnik skoro i da ne postoji kao klub. Ovo je kao usputna skupina građana. Nemamo predsjednika, nemamo upravu, nemamo sponzora... Železnik nema ništa! - rekao je Vujović.

Komentari (24)
  • Vrati se u PPD Zagreb..jedini trener koji je napunio Arenu i s prosječnom ekipom bio konkurentan..

    26. 4. 2019,   16:25
  • sve mi suze natjerao na oči...evo plačem

    26. 4. 2019,   19:03
  • veselina za izbornika hrvatske da je vrati di joj je misto u sami svjetski vrh top 3 reprezentacije na svitu

    26. 4. 2019,   18:56